Hírek archívum

2000. július

2000.07.31 Trencsényi Imre nyilatkozata az Ibrányi Hírlap júliusi számából:

+ A vezetőség milyen elképzelésekkel indítja az újabb bajnoki évadot?

- Újabb területek, újabb csapatok, újabb kihívások. Furcsa viszonyok. Erről a bajnokságról azt kell tudni, hogy november 26-án véget ér. Ez egy félfordulós megmérettetés. November 4-étől Június közepéig egy teljesen más forduló zajlik már. E két részre szakadt bajnokság első része az NB II-nek megfelelő mérkőzéseket játszik az ősz végéig, a tizenhat csapatból az első két helyezett tavasszal az NB II-ben folytatja tovább a küzdelmeket, míg a többi az NB III színeiben játszik tovább és fejezi be majd a bajnokságot. Ezen átmeneti, különös rendszerből fakad, hogy e bajnokságból idén nincs kieső. A harmadiktól a nyolcadik csapatig a helyezésektől függően plusz pontokat kapnak majd a helyezettek. E különös rendszer és az hogy nincsen kieső nagymértékben meghatározta az ez évi feladatainkat. Mivel Ibrány az anyagi megfontolások révén nem kíván az NB II mezőnyébe kerülni, ezért az ősszel sem leszünk a csoportunk élén, hiszen az első kettő oda jut majd. Tavasszal mi az NB III-ban folytatjuk tovább, reményeink szerint legalább a középmezőnyben, vagy kissé feljebb.

+ Mindezen megfontolások változásokat hoznak magukkal?

- Természetesen mindent e feladatrendszerhez igazítunk. A vezetés úgy döntött, hogy mindenképpen szeretnénk erősíteni az ibrányi jelleget a csapatban, ezzel együtt fiatalítani is. Az edzőnek feladatul tűztük, hogy az ifjúsági csapatból folyamatosan építsen be egyre több tehetséges fiatalt. A kezdetekben részidőben, de egy év múlva már akár kezdőjátékosként is alkalmazva őket.

+ Egy hónap telt el, hogy az Ibrányi Hírlap előző számában még Fecsku István nyilatkozott és értékelt a szezonról. Mi változott azóta?

- A vezetőség meghatározta a célt. A végrehajtáshoz mindenkor megfelelő emberre van szükség. Olyan emberre, aki e célkitűzéseket magáénak tudja.

+ Fecsku hogyan nem fért ezen elképzelések mentén a képbe?

- Nem volt hajlandó elismerni azt, hogy Ibránynak nincs lehetősége ettől is magasabb osztályba jutni. Nem volt hajlandó elfogadni, hogy nem az idegen játékosokat akarjuk előnyben részesíteni, hanem a hazaiakat. Ő mindenáron bajnokságot szeretett volna nyerni, mi pedig egy tisztességes helytállással, de nyugalmat és biztonságot szeretnénk. Ő eredmény-centrikusan a mindenkori legjobb játékosokat akarta a pályán látni, bármibe is kerül, mi másképpen gondolkodunk. Ezekért váltunk el egymástól.

+ E váltással is, hogyan és milyen állománnyal készülünk az újabb megmérettetésre?

- Megváltunk az edzőtől, helyette érkezett Falatovics László, aki az elképzeléseinket magáévá tudta tenni. Ígéretet tett arra, hogy a csapatépítést maradéktalanul végrehajtja. Ez a legfontosabb, hiszen nagyon tehetséges labdarúgóink vannak, akik nem csúcstehetségek, de azzá lehetnek.

+ Érkezett-e a csapathoz új ember?

- Erdei Csaba érkezett vissza hozzánk, aki korábban is itt szerepelt. Reményeink szerint a helyzetkihasználás terén segítségünkre lesz. Hermann Attila egészséges, várjuk tőle a jó teljesítményt. Ugyanígy van Gulácsi is. Zákány Laci is felépült, így a hátvédsorunk is teljes. A megtelelő cserejátékosok is rendelkezésre állnak.

Eltávozott a csapatból Bardi Gábor, Hensperger Attila, a csere kapus Polgári László, Fecsku István. Ma még tárgyalásban állunk Papp Tibivel (időközben Kisvárdára igazolt /a szerk./) és Kormány László kapussal, aki Nagyhalászban volt eddig foglalkoztatva. Természetesen szem előtt tartjuk a hazai ifista kapusjelöltet is, Karászi Gergőt. Itt említeném meg azokat a fiukat, akik az ifi csapatból jelenleg együtt edzenek a nagycsapattal s reményeink szerint a jövőben számíthatunk rájuk: Karászi Gergő, Imre Csaba, Balogh Róbert, Tóth Richárd, Hegedűs Csaba.

+ 2001 nyarán mire számítsunk a labdarúgás terén ?

Most ősszel a középmezőnyben szeretnénk végezni, tavasszal pedig a mezőny első harmadában, úgy az ötödik-hatodik helyen. A bajnokság augusztus 4-én kezdődik, mivel a sorsolás még nem zajlott le így közelebbit nem tudok ma még mondani. Viszont a csoportbeosztás már megtörtént, érzésem szerint a nehezebb oldalra kerültünk. Társaink lesznek: Hajdúszoboszló, Debreceni Kinizsi, Borsodi Volán, Nyírbátor, Baktalórántháza, Kisléta, Vásárosnamény és mi. (Időközben Ibrány a másik csoportba került. /a szerk./)

+ Úgy néz ki, hogy ez egy ténylegesen húzós csoportnak tűnik. Valószínűleg a kisnadrágot nem szabad otthon hagyjuk.

- Nem könnyű, de mindenképpen reménykedünk.

+ Ibrány nem arról híres, hogy bármiért feladná az elképzeléseit. Természetesnek veszem, hogy ez is ilyen.

- Készülünk, készülünk, folyamatosan javítjuk a feltételeket. Minden energiánk mozgósítva van, amennyire erre szükség van. Nem szeretnénk hibázni, odafigyelünk.

+ A feltételrendszer hogyan módosul?

- Az emberi tényezőkön túl igyekszünk a környezetet kultúráltabbá tenni. Építjük az újabb lelátót, hosszabb a pálya menti padsor, folyamatosan bővítjük a labdafogó rácsokat, elkészült a téli-őszi időszakban jól használható pályavilágítás, ami főleg az ifi csapat edzéslehetőségét fogja javítani.

+ A pénzügyek?

- Mint mindenütt máshol, úgy itt is a nadrágszíj szorítás következett. Természetesen ez nem jelenti a működésképtelenséget. Az kormányzat lehetőségeihez képest mindent megtesz. Köszönöm a vállalkozók és az önkéntes felajánlók minden segítségét, minden jó szándékuk mellett nélkülük nem boldogulnánk. Segítségüket köszönjük.

Mindösszesen bizakodóak vagyunk.
(Laskody Tibor)

2000.07.30 Edzőmérkőzés

Ibrány-Nyíregyházi Kertváros 4-3 (4-0)
Gól: Gulácsi 2, Ónodi (11-esből), Bohács, ill. Kirchmayer 2 (egyet 11-esből), ?

Csereként pályáralépett Korpai László is, aki a már egyszer szögreakasztott futballcipőjét újra felhúzta.


Az átigazolási szezon végén így fest a játékosmozgás:

Távoztak: Fecsku I. (Baktalórántháza), Gergely I. (Kisvárda), Paulik I. (Nyházi Kertváros), Bardi G.(Nyírség Spartacus Junior), Hensperger A. (?), Polgári L. (?), Kató G., Nagy K. (abbahagyták).
Érkeztek: Erdei Cs. (Kisléta), Kormány L. (Nagyhalász), Korpai L. (újrakezdte).

2000.07.29 Elkészült az módosított csoportbeosztású NB II. sorsolása.

Ahogy várható volt, nagy visszhangot váltott ki az Amatőr Labdarúgó Alszövetség elnökségének csütörtöki döntése, amelynek értelmében az NB II-es csoportokat újra felosztották.

A Tisza-csoportot is érintette a változás, hiszen a Borsod Volán és a Kazincbarcika kikerült innen, helyükre a Szolnok megyei Karcag és Kisújszállás érkezett. Mindketten a B alcsoportba nyertek besorolást, ahonnan az Ibrány került át az A jelű nyolcasba.

Szó volt csütörtökön az ifjúsági bajnokságok átszervezéséről. A szövetségre ugyanis nagy nyomás nehezedett amiatt, hogy különválasztották a felnőttek és az ifjúságiak programját. Egyesek bojkottot ' helyeztek kilátásba, aminek hatására némileg módos t a versenykiírás. Az ifjúságiak és a serdülők továbbra is együtt utaznak majd, de a csapatok nyolc tizenkettes csoportba sorolják, így kevesebb mérkőzés vár rájuk. Ennek megfelelően az NB II-es utánpótlásbajnokság is később indul, egész pontosan szeptember 2-án veszi kezdetét. A csoportbeosztásokat is később készítik majd el.

Az sem tetszett az amatőröknek, hogy a játékengedélyekért az MLSZ-be kell felutazniuk. Ez ügyben nincs változás, vagyis a területileg illetékes szövetségeket megfosztották ezen joguktól, így minden egyes kartonért a fővárosba kell utazniuk a csapatok képviselőinek.

Elkészítették az új sorsolást, amelyből ezúttal az első forduló (augusztus 5-6.) párosítását közöljük.
A csoport: Sátoraljaújhely-Hajdúnánás (szombat), Ibrány-Hajdúdorog, Kisvárda-Záhony, Demecser-Rakamaz (vasárnap).
B csoport: Kisléta-Nyírbátor (szombat), Kisújszállás-Debrecen, Vásárosnamény-Karcag, Baktalórántháza-Hajdúszoboszló (vasárnap).

2000.07.28 Új csoportbeosztás az NB II-ben!

A Borsod Volán és a Barcika helyén a Karcag és a Kisújszállás

Csütörtökön elnökségi ülést tartott az Amatőr Labdarúgó Alszövetség, amelyen az NB II-es csoportbeosztásokat érintő döntések születtek.

Több csapat protestált ugyanis az ellen, hogy az eredeti beosztás alapján sokat kell utazniuk, ezzel jelentősen megnövekednek a költségeik. Érdekes módon, a hullám nem a Tisza-csoportból indult el, mégis érintettek lettek a csapataink, mégha nem is közvetlenül. Egyik gárdánk sem került át ugyanis más csoportba, mégis megváltoztak az ellenfelek. Az átszervezések hatására ugyanis két Szolnok megyei együttest, a Karcagot és a Kisújszállást is a Tisza-csoportba sorolták, ahonnan a Borsod Volán és a Kazincbarcika átkerült a Mátrába. Mindez az alcsoportokat is megingatta, mégha nem is alapjaiban.

Az A jelű nyolcasból kihúzható tehát a Kazincbarcika neve, ide került viszont az Ibrány.
A B-ben ne keressék kedvenceiket az ibrányiak és a Borsod Volánért szurkolók, beugrott viszont a két Szolnok megyei csapat. A változások azt jelentik, hogy a múlt héten közzétett sorsolás is érvényét vesztette. A Tisza-csoport versenybizottsága legkésőbb szombat reggelre elkészíti a menetrendet, amelyet a Kelet-Magyarországon keresztül ismerhetnek meg az érintettek.

Az új csoportbeosztás:

A csoport: Demecser, Hajdúdorog, Hajdúnánás, Ibrány, Kisvárda, Rakamaz, Sátoraljaújhely, Záhony.

B csoport: Baktalórántháza, Debreceni Kinizsi, Hajdúszoboszló, Karcag, Kisléta, Kisújszállás, Nyírbátor, Vásárosnamény.

2000.07.26 Egy kis kitekintés a megyei I.-be.

Átigazolási körkép a Zilahi megyei I. osztályban ˇ Ricséről és Majtisról senki nem távozott

Fehérgyarmat. Távozott: Nagy Gergő, Nagy Zoltán (szeptemberben folytatják iskolai tanulmányaikat), Bartha Tibor (?). Érkezett: Balogh Csaba (Kerekegyháza), Tőrös László (Tiszamenti SE).

Gyulaháza. Távozott: Bombera László (Petneháza). Érkezett: senki.

Jánkmajtis. Távozott: senki. Érkezett: Mező József (Tiszamenti SE), Szécsi Szabolcs (Vásárosnamény).

Kemecse. Távozott: Szarka László (Volán-Sényő), Müller Ferenc, Urbin Mihály (mindkettő Kótaj), Pór István (Nagykálló). Érkezett: Ványi Zsolt (VolánSényő), Asztalos Krisztián, Papp Tamás, Puskás László (mindannyian Volán-Sényő ?), Hegedüs Sándor (Demecser ?).

Nagyecsed. Távozott: Beretytyán Gábor (Nyírcsaholy), Bujáki Zoltán, Petrohai Miklós (mindkettő Mátészalka), Gádzsa László (Túrricse), Kiss István, Kósa Attila (mindkettő Nyírmeggyes). Érkezett: Dudics Róbert, Kósa József, Szűcs Tibor (mindkettő Mátészalka), Sós Sándor (Nagyvarsány ?).

Nagykálló. Távozott: Domokos István (munkahelyi elfoglaltság miatt nem jelentkezett), Hudák Zoltán, Magyar Gábor (mindkettő Nyíregyházi Kertváros), Ferenczi Zsolt (abbahagyta), Katona Zsolt (Budapestre költözött), Mészáros Ákos, Vadicsku Zsolt (mindkettő Újfehértó), Séra József (szabadlistás). Érkezett: Áncsák Miklós, Csákányos János, Gáll János, Tóth Miklós (mindannyian Kállósemjén), Bukovenszki Zoltán, Tóbiás Csaba (mindkettő Kék), Horváth János (Nyírség-Spartacus junior), Dávida János (Tolcsva), Pór István (Kemecse), Stekler Tamás (Nyírpazony). Nyírbéltek. Távozott: Csonka István (?). Érkezett: Bíró Zsolt (Pócspetri).

Nyíregyházi Kertváros. Távozott: Bellus János (?), Farkas Péter (Rakamaz?), Poór Sándor (Szakoly), Sipos János (Kisléta). Érkezett: Kiss Gábor (Záhony), Kirchmayer Tibor (Rakamaz), Krasznai Attila (Ausztria), Krasznai Zsolt (Poroszló), Paulik István (Ibrány), Tuska János, Petró Zsolt, Ember Roland (mindhárom Nyírség-Spartacus junior).

Nyírkarász. Távozott: senki. Érkezett: senki.

Nyírmeggyes. Távozott: Cipf László (Túrricse), Mándi Pál (?), Lengyel László (?). Érkezett: Kiss István, Kósa Attila (mindkettő Nagyecsed).

Mátészalka. Távozott: Dudics Róbert, Kósa József, Szűcs Tibor (mindhárom Nagyecsed). Érkezett: Bujáki Zoltán, Petrohai Miklós (mindkettő Nagyecsed), Kocsis Pál, Kocsis Zoltán (mindkettő Vásárosnamény),Miroslav Babjak (Demecser ?), Petrik László (román ?), Tóth András (Nagyvarsány).

Pócspetri. Távozott: Ballai Zsolt (Nagyhalász), Bíró Zsolt (Nyírbéltek), Nagy Zsolt (Encsencs), Széplaki Norbert (Nyírbátor), Orosz Zsolt (Bogát 2000 ?). Érkezett: Gesmayer Rolf (Nyírgyulaj), Deák Béla (Nyírség Spartacus junior), Deák Zoltán (Tiszaszalka), Kerékgyártó András, Sitku Péter (Ófehértó).

Szakoly. Távozott: Horváth József (külföldön tartózkodik) Fehér László, Káplár Mihály (abbahagyták), Molnár Balázs (nem jelentkezett). Érkezett: Balázs János, Mányák Csaba (mindkettő Kállósemjén), Jendrek Zsolt (Biri), Kévés Zoltán (DEAC), Poór Sándor (Nyíregyházi Kertváros).

Túrricse. Távozott: senki. Érkezett: Czwik László (Nyírmeggyes), Gádzsa László (Nagyecsed).

Tuzsér. Távozott: Vilman Péter (Záhony). Érkezett: Balogh Gyula (Komoró).


Edzőmérkőzés

Rakamaz-Ibrány 5-3

2000.07.22 Edzőmérkőzés

Ibrány-Demecser 2-2 (1-1)
Gól: Pap K., Ónodi, ill. ?

2000.07.21 Elkészült az NB II. kvalifikációs bajnokságának sorsolása.
Kattints ide.

Paulik István a Nyíregyházi Kertváros csapatánál folytatja. Így a távozók (Fecsku, Gergely, Paulik, Bardi G., Polgári), és az aktív futballt abbahagyók (Kató G., Nagy K.) összlétszáma 7-re növekedett. Az érkezők oldalán jelenleg csupán két név olvasható, Kormány Lászlóé és Erdei Csabáé.

2000.07.19 Edzőmérkőzés

Ibrány-Kisvárda 1-4 (0-2)
Gól: Paulik, ill. ?

Már nem játszott az ibrányi csapatban Gergely és Papp T. A pálya széléről szemlélték a meccset, a hírek szerint mindketten éppen Kisvárdára (!) tartanak. Ennek csalhatatlan jele volt, hogy Gergely végig a kisvárdai nézők között volt, Papp T. pedig  hosszasan tárgyalt az ellenfél edzőjével.

2000.07.15 Edzőmérkőzés

Miskolci VSC-Ibrány 0-5 (0-3).
Gól: Bohács 2, Paulik, Gergely, Pap K.

2000.07.15 Elkészült az NB II-es beosztás.

A labdarúgó NB II. Tisza-csoportjának versenybizottsága elkészítette az alcsoportok beosztását.

Mivel erre az amatőr alszövetség versenybizottsága is áldását adta, véglegesnek tekinthető, hogy az augusztus 5-én kezdődő kvalifikációs bajnokságban a tizenhat gárda az alábbi besorolás alapján játszik.

A csoport: Demecser, Kazincbarcika, Záhony, Kisvárda, Rakamaz, Hajdúnánás, Hajdúdorog, Sátoraljaújhely.

B csoport: Hajdúszoboszló, Borsod Volán, Debreceni Kinizsi, Nyírbátor, Baktalórántháza, Kisléta, Ibrány, Vásárosnamény.

Ahogy az látható a Tiszacsoport versenybizottsága maximálisan figyelembe vette a beosztásra vonatkozó elveket. A kvalifikációs bajnokság október végéig tart majd, alcsoportonként két-két csapat feljut az újjászervezett NB II.-be, a többiek az NB III.-ban folytatják. A pontos sorsolást július 20-án készíti el a versenybizottság a bujtosi csarnok tárgyalójában.

2000.07.13 Immár véglegesnek tekinthető, hogy a legutóbbi bajnokságban még NB I-es Demecseri FC a 2000-es kvalifikációs idényt az eddigi NB III-nak megfelelő NB II-ben kezdi.

A Hivatásos Labdarúgó Alszövetség elnökségi ülésén ugyanis eldőlt: azon csapatok (Diósgyőr, Dunakeszi, Sárvár) helyett, amelyek nem neveztek az NB I. B-be, nem léphet fel senki az NB II-esek közül. Sőt, a nevezéseket tovább mérlegelik, és elképzelhető, hogy a pénteki sorsolás előtt további nevezéseket utasítanak vissza.

Mindezek tükrében az Amatőr Labdarúgó Alszövetség versenybizottsága is elkészíthette az NB II-es csoportbeosztásokat. Megyénk csapatai a Tisza-csoportban érintettek, méghozzá soha nem látott létszámban: kilenc gárda révén. Íme a Tisza-csoport tizenhat nevezője: Kisvárda, Ibrány, Rakamaz, Baktalórántháza, Vásárosnamény, Kisléta, Sátoraljaújhely, Hajdúnánás, Borsod Volán (Diósgyőr), Hajdúdorog, Debreceni Kinizsi, Záhony, Hajdúszoboszló, Demecser, Nyírbátor, Kazincbarcika.

Az arra jogosultak közül nem nevezett a Mád és a borsodi bajnok Halmaj, így végül a Hajdúdorog is megúszta a kiesést.

Mint minden bajnokság mezőnyét, az NB II-es csoportokat is tovább felezik. A versenybizottsághoz kiadott körlevelekben több szempontra is felhívják a figyelmet az alcsoportok kialakításakor. Így például nem kerülhetnek egy csoportba a magasabb osztályból kiesettek (esetünkben a Demecser és a Hajdúszoboszló, illetve a Kazincbarcika, a Borsod Volán és a Nyírbátor) és figyelembe kell venni a korábbi NB III-as helyezéseket is.

Az egy megyébe tartozó csapatokat arányosan kell szétosztani, ami azt jelenti, hogy a Szabolcsiak közül négy az egyik, öt a másik alcsoportba kerül. Ugyanakkor figyelembe kell venni a területi elveket is, vagyis, hogy ne utazzanak túl sokat a csapatok. Látható tehát, hogy a Tisza-csoport versenybizottságának sem lesz könnyű dolga a besorolásoknál.

A testület csütörtökön ül össze, a döntésükre pénteken adhat áldást az amatőr alszövetség versenybizottsága.

A csoportbeosztás:

Alföld-csoport: Gyomaendrőd, Kiskunfélegyháza, Bajai LSE, Gyula, Kalocsa, FC Szeged, Hódmezővásárhely, Makó, Algyő, Békés, Csorvás, Kiskunhalas, Jamina SE Békéscsaba, Dömsöd, Örkény, Dabas.

Mátra-csoport: BSE-Nógrád Volán, Besenyőtelek, Heves, Gyöngyös, Martfű, Salgó Öblös, Karancslapújtő, Abony, Egerszalók, Tápiószentmárton, Gödöllő, Kisújszállás, Szajol, Karcag, Tápiószecső, Dunakeszi Kinizsi.

Tisza-csoport: Kisvárda, Ibrány, Rakamaz, Baktalórántháza, Vásárosnamény, Kisléta, Sátoraljaújhely, Hajdúnánás, Borsod Volán (DVTK), Hajdúdorog, Debreceni Kinizsi, Záhony, Hajdúszoboszló, Demecser, Nyírbátor, Kazincbarcika.

Bakony-csoport: Ajka, Répcelak, Petőháza, SVSE GYSEV, Csepreg, Abda, Jánossomorja, Vasszécsény, Kőszeg, Sárvár, Elmax-Pápa, Teskánd, Büki TK, Balatonfüred, Lenti, Tapolca.

Dráva-csoport: Bonyhád, Kaposvölgye, Dombóvár, Szekszárd, Paks, Szentlőrinc, Andocs, Decs, Beremend, Balatonlelle, PVSK, MÁV Nagykanizsa, Harkány, Taksony, Baracs, Ercsi.

Duna-csoport: Kistarcsa, ESMTK, Pénzügyőr, Bodajk, Gázművek, Tata, Szombor-Zsámbék, RAFC, Törekvés, Budafok, Esztergom, Komárom, Csepel, Szigetszentmiklós, Budakalász, Pilisvörösvár.

2000.07.10. A csapat a mai naptól napi két edzéssel készül az augusztus elején induló bajnoki rajtra.
A csapattal edz két régi-új játékos, Erdei Csaba és Papp Tibor. Mindketten Kislétáról jöttek (vissza).

A kerettel készül még Kormány László is, akit korábban a Nagyhalászban láthattunk kapusposzton szerepelni.