Hírek archívum

2000. október

2000.10.26 Az ibrányi focistákat is új edző irányítja majd a hét végén folytatódó NB III-as bajnokságban. Falatovics távozott, Kató pedig érkezett.

- A nyáron az alapszakasz végéig egyeztünk meg, de nyilván a vezetők kezdeményezték a váltást - súgta meg Falatovics László. - Korrekt módon, harag nélkül váltunk el.

+ Nem érzi úgy, hogy a körülmények áldozata lett? Hiszen végig kevés játékos állt a rendelkezésére, és az sem volt titok: nem feltétlenül kell a bentmaradást jelentő helyen végezniük.

- Könnyű lenne erre hivatkoznom, hiszen én is tudtam jól, hogy ezek a célok. Azt azért hozzátenném, összesen két olyan játékos volt, aki végigcsinálta az alapozást. A bajnokság előtt nagyjából azt a szereplést prognosztizáltam a vezetőknek, ahogyan végül teljesítettünk is.

+ Mely meccsek voltak a "buktató" pontok?

- Három találkozó tartozik abba a sorba, amikor gyengén teljesítettünk: a Hajdúnánás ellen otthon, illetve a két Sátoraljaújhellyel szembeni találkozó, amelyek közül az otthonit azért megnyertük. Volt viszont több kiemelkedő meccsünk is, a Demecser és a Rakamaz ellen kétszer is nyújtott játékunkra például semmi panasz nem lehetett.

Falatovics utódja az a Kató István, aki ibrányi színekben eredményes pályafutást tudhat a magáénak, zsebében tudhatja az UEFA rendszerű edzőképzés B jelű diplomáját. Mivel az év végén nincs kieső a bajnokságból, a vezetők különösebb rizikó nélkül tesztelhetik, hogy mire is lehet képes a fiatal szakember.

2000.10.25 A kislétai futballcsapat második helyen végzett az NB II. Tisza-csoport B alcsoportjában, így novembertől is ebben az osztályban folytathatja.

Folytatja is, csakhogy Kislétán a jövőben mégis csak megyei I. osztályú mérkőzéseket láthatnak a szurkolók. Hogy miként? Úgy, hogy az NB II-es csapat Mátészalkára költözik, a szatmári város megyei I. osztályú alakulata pedig Kislétán folytatja. A "helycsere" okairól és körülményeiről Pénzes Sándor kislétai polgármester beszélt.

- Az a helyzet, hogy nem tudjuk vállalni az NB II-es szereplést - kezdte Pénzes Sándor. - Financiálisan sem, illetve a létesítményhelyzetünk sem olyan, hogy a magasabb osztályú követelményeknek megfeleljen. Egymásra találtunk a szalkaiakkal és a megegyezés értelmében november 4-től az NB II-es csapat KSC-Mátészalka néven Szalkán, a megyei I. osztály gárda MMTK-Kisléta megnevezéssel községünkben szerepel majd.

+ Hogyan változik a személyi összetétel?

- Az eddig Kisléta néven szerepelt csapat négy játékos kivételével, továbbra is Szécsi Zoltán edző irányításával játszik majd tovább, hogy ők akarnak-e erősíteni, az már nem rám tartozik. Négy helyi játékosunk marad a megye egyben, ők a következők: Rézműves László, Császár Zsolt, Pekács László és Kurilco Iván, aki egyben a játékosedző is lesz. A jövő hét végétől mi visszük magunkkal a szalkaiak eddigi eredményeit.

+ Nem lett volna szerencsésebb, ha az őszi szezon előtt az NB III-as szereplést célozzák meg?

- Az NB III. sem kerülne sokkal kevesebbe. Emlékezhetnek rá, hogy a nyáron már majdnem bedobtuk a törülközőt az anyagi gondok miatt. Az önkormányzat 500 ezer forintot szavazott meg a csapatnak egy évre, én pedig személy szerint nem tudom vállalni azt az irtózatosan nagy havi összeget, amelyet gyakorlatilag a családomtól vonok meg.

2000.10.21 Igaz, ami igaz: Szécsi Attila csütörtöktől anyaegyesületénél, a Nyírség-Spartacusnál edz.

Mint beszámoltunk róla, a csatár önként távozott az NB II-es demecseri futballcsapatból. A játékossal történteket az édesapa, Szécsi Viktor egészíti ki.

- A demecseriekkel kötött kölcsönadási szerződés szerint október végéig minden járulékot és annak vonzatait a fogadó félnek kellett volna állnia - kezdte Szécsi Viktor. - Na már most, a fiam augusztus óta egyetlen fillért sem kapott, és jelezte is Zákány Lászlónak, valamint Őze Tibornak, hogy milyen lépésre készül. Azt nem kívánom kommentálni, hogy Attila milyen körülmények között jött el vasárnap Demecserből, de tény: mivel mindenki tudta, hogy október végén távozik, kevesebb játéklehetőséget kapott. A Szparihoz pedig az előzetes megbeszélés alapján térhetett vissza. Nem akarok én vádaskodni, csupán csak azt szeretném, ha látszódna, hogy a történtekért nem kizárólag a fiam okolható. Nem olyan kezelhetetlen játékos ő, ahogy azt a demecseriek állították.

2000.10.20 Vasárnap a pályán eldőlt, hogy a labdarúgó NB II. Tisza-csoportjának A alcsoportjában a Kisvárda a hónap végétől is ebben az osztályban folytathatja.

Szerdán este a zöld asztalnál kiderült, hogy a Kisléta is hasonló sorsra jutott. A fegyelmi bizottság ugyanis a várt ítéletet hozta meg az elmaradt Kisléta-Debreceni FSE mérkőzéssel kapcsolatosan, azaz a létaiak 3-0-ás gólkülönbséggel kapták meg a három pontot. Ezzel a csoport élére álltak, és immáron egy olyan gárda van, amely utolérheti: éppen a szombati ellenfele, a Bakta. Vagyis biztos, hogy Szécsi Zoltán együttese az első két hely valamelyikén végez.

És, hogy ki lesz a második ebben a csoportban? Erre rengeteg eshetőség van. Ha a Bakta nyer a Léta ellen, akkor nincs mit számolgatni, Fecsku Istvánék is befutnak. Ha a Bakta kikap és döntetlen születik a Nyírbátor-Karcag meccsen, akkor is Gdovinék örülhetnek. Ha a Kisléta nyer idegenben, akkor a bátori összecsapás győztese ér oda a második helyre. Ha Baktán iksz lesz az eredmény, és a Nyírbátor nyer, akkor a Bakta és a Bátor között pontegyenlőség lesz, és az egymás elleni eredmény a baktaiaknak kedvez. Tegyük fel, hogy az a verzió következik be, miszerint döntetlen születik Baktán és nyer a Karcag, ebben az esetben a Szolnok megyeiek örülhetnek. Még a szabadnapos Kisújszállásnak is van némi reménye, hiszen ha kikap a Bakta és döntetlen lesz a bátori meccs, akkor megőrzi második helyét.

Az A csoportban a Kisvárda páholyból várja az utolsó mecscset, a másik helyre a Hajdúnánás, a Rakamaz és a Demecser pályázik. Előbbi kettő éppen egymás ellen meccsel, aki nyer, az befut. Illetve, ha a Rakamaz szerez három pontot, de a Demecser is sikerrel veszi a záhonyi mecscset, akkor az egymás elleni eredmények révén Vegera Attila legényei örülhetnek. Ugyanez a helyzet akkor, ha Nánáson döntetlen születik és a Demecser nyer. Ha viszont a Hajdúnánás begyűjti a három pontot, akkor nincs mit számolgatni. A Rakamaznak tehát egy esélye van: nyerni Nánáson és szurkolni a Záhony pontszerzéséért. A sok feltételezésre a szombat (B csoport)-vasárnapi (A csoport) forduló adja majd meg a választ.

2000.10.20 Kákóczki István után egy másik, nyáron igazolt játékos is távozott Demecserből.

Méghozzá Szécsi Attila, aki a Nyírség-Spartacustól érkezett kölcsönben az NB II-es futballcsapathoz.

- Vegera Attila edző vasárnap kihirdette a Hajdúnánás ellen pályára lépő kezdőcsapatot, amiben nem kapott helyet Szécsi elevenítette fel a történteket Fekete Zoltán 'szakosztályvezető. Ekkor, a csatár se szó, se beszéd összepakolt, otthagyott bennünket, ugyanis nem volt hajlandó leülni a kispadra. Ezek után egész héten nem láttuk Szécsit, de azt hiszem, nincs is miről beszélni már vele. Egy játékosnak ugyanis a pályán kell bizonyítania, márpedig ez a csatárnak nem sikerült. Egyetlen meccset sem játszott végig, pedig az ő képességeivel ebben a csapatban állandó kezdőjátékosnak kellett volna lennie.

Információink szerint a játékos csütörtökön már anyaegyesüléténél, a Nyírség-Spartacusnál (annak is felnőttcsapatában) edzett...

2000.10.13 Már csak három pont hiányzik a baktai álom megvalósulásához

Szabó Róbert, Németh Csaba, Gdovin, illetve Vad és Békési. Kívülről ennyi "jelöltje" volt a Baktalórántháza Karcag elleni NB II-es labdarúgó-mérkőzés második hazai góljának.

Végül az utóbbi vonal érvényesült, vagyis kiderült: Illés beívelése után öngól született, amelyet Békési jegyzett. Ennél egyértelműbb volt az immár listavezető baktaiak 2-1-es győzelme. Nem csoda, hogy a városban egyre többet beszélnek arról, hogy októbertől is NB II-es marad a csapat.

- Ez a fontos győzelem azt jelenti, hogy nagyot léptünk előre a hónap végétől esedékes NB II-es tagságunk felé - ecsetelte a három pont jelentőségét Fecsku István, a baktaiak játékos-edzője. - Különösen a naményi vereségünkkel vált nagyon fontossá ez a meccs, érzésem szerint, ha legutóbb nem kapunk ki, akkor a Karcag ellen is könnyebb dolgunk lett volna. El kell ismerni, egyik csapat sem brillírozott, mi azzal próbáltuk elrontani az ellenfél játékát, hogy a középpályán szorosan az emberek mellé álltunk. Az első negyvenöt percben mindenesetre jó teljesítményt nyújtottunk, ha akkor sikerült volna megtartani a kétgólos előnyt, akkor nyugodtabb lehetett volna a folytatás. Az mindenesetre tény, hogy a góllövőlistán előkelő helyet elfoglaló Besét és Bindert kitűnően kapcsolta ki a játékból Németh Sándor, illetve Geda, igaz - mivel a fegyelmezettség volt az elsődleges szempont - így ritkábban tudtak bekapcsolódni a támadójátékba. Márpedig ez nekünk nagy erősségünk.

A baktaiak mindenesetre számolgatnak. Szerintük a hátralévő két meccsen elég a három pont az első két hely megszerzéséhez. Azt senki sem bánná, ha a hiányzó mennyiséget már a hét végén, Kisújszálláson "zsebre vágná" a Fecsku-csapat. Ha ez esetleg mégsem sikerülne, akkor a Kisléta elleni zárómérkőzésre maradna a döntés. Ezt a megyei rangadót hazai pályán játszhatja a Bakta.

2000.10.05 Újabb gondok Kisvárdán

Augusztus végén már megtörtént, hogy pár edzést kihagytak a játékosok, figyelmezetve a vezetőket: nem mennek el szavak és tettek nélkül a tartozások mellett. Azóta úgy tűnt, rendeződik a helyzet, amit az is jelzett, hogy nagy sorozatba kezdett a Várda, a bajnokságban feljutó helyre került, a kupában kiverte a másodosztályú Békéscsabát.

Szombaton aztán vereség következett a Sátoraljaújhely otthonában, és nyilván az okok közé tartozik, hogy újra a tartozások jelentik a fő témát az öltözőben. A dolog odáig fajult, hogy keddtől ismét nem edzenek a futballisták, pedig ugye következik a Demecser elleni megyei rangadó. A játékosok garantálják: pályára lépnek a vasárnapi derbin, de hogy utána mi lesz...