Hírek archívum

2001. január

2001.01.26 Rakamazon csak egy hétig edzett a labdarúgócsapat

A múlt hét elején megkezdték a felkészülést az NB III-as rakamazi labdarúgók. Hétfőtől azonban újra csend honol a város futballpályáján.

A hírek szerint a hétfőre meghirdetett szponzori találkozó nem hozta meg a várt eredményt, így az illetékesek elkeseredettségükben időt kértek a játékosoktól. A pihenő azonban csak alkalmi lesz, hiszen információink szerint a jövő héttől újra munkába áll a csapat, és Veigli Géza edző napközis rendszerben dolgozik majd a játékosokkal.

Az egyesület elnöke Bodnár János, a város polgármestere, őt kértük egy kis helyzetelemzésre, hiszen a hírek szerint az önkormányzat felére csökkentette a csapat éves támogatását.

- Ez nem igaz - jelentette ki a felvetésre a polgármester. - Tavaly is éppúgy négymilliót kapott a csapat, mint az idén, az más kérdés, hogy a képviselőtestület az év során még kétszer szavazott meg plusztámogatást, amit hitelből tudtunk fizetni. Továbbra is úgy vélem, hogy számtalan más helyre tudnánk fordítani a pénzt, mást ne mondjak, tizennégy éve nem volt kifestve az iskola, de az egészségügyre, oktatásra, közművesítésre is lenne mit fordítani. Az önkormányzat nem tudja nagyobb összeggel segíteni a futballt, az egyetlen járható út az lenne, hogy a vállakozók tegyék meg ugyanezt. Amúgy pedig azt tervezem, hogy a jövő héten lemondok az egyesületi elnök pozíciómról.

Ez tehát a helyzet a nagymúltú csapatnál, ami fimoman fogalmazva is kusza. Szász Simon, a korábbi elnök azonban nem tagadja, hogy mindent megtesznek a szakosztály megmentéséért, és talán már látható a kiút. Mert miként másfél éve, ezúttal is meg kell oldódnia a gondoknak...

2001.01.25 Pacaj visszatért

Az őszi szezon és a gólképtelenség közepette volt már egy erőtlen próbálkozása a záhonyi vezetőségnek arra, hogy viszszacsábítsák a csapathoz Szergej Pacajt.

Nos, az ukrán futballista be is szállt az NB III-as csapatba, de később újra nem állt rendelkezésre. A téli felkészülésbe azonban bekapcsolódott a támadó, és jelen állás szerint Pacaj a tavasszal újra a záhonyiakat erősíti.

Távozott viszont a gárda eddigi erőssége, a középhátvéd Sevcsuk. A játékos úgy döntött, hogy családi okok miatt visszatér Ukrajnába, így a záhonyiaknak mindenképpen szükségük lesz egy hátvéd leigazolására.

2001.01.20 Rakamaz: kettővel kevesebben

Kedd óta Rakamazon is élénk a futballélet, hiszen az NB III-as csapat megkezdte felkészülését a tavaszi szezonra. A nagy szenzációra azonban várni kell, egyelőre annyi biztos, hogy Varga Szabolcs és Ádámszki Róbert már nem Veigli Géza irányításával, hanem Mátészalkán tréningezik. Új arc még nem bukkant fel, az őszről maradt játékosok végzik a feladatokat.

Ami pedig a jövőt illeti...
A vezetés a háttérben arra törekszik, hogy megteremtse a feltételeket, ugyanis az önkormányzat a felére csökkentette a csapat tavaly kapott támogatását. Információink szerint jövő hétfőre szponzori találkozót hívtak össze a rakamaziak, amelyen a helyi vállalkozókkal szeretnének konszenzusra jutni.

2001.01.10 Öt NB III-as csapatunk közül a legtöbben már elkezdték a felkészülést a tavaszi szezonra.

Nyírbátor:
Hétfőn munkába álltak Németh Károly legényei, akik végig hazai környezetben készülnek. A tréner az időjárástól függően teremfoglalkozásokat is beiktat, de amíg a feltételek engedik, a szabadban gyűjtik az erőt Mártonék. A felkészülés második hetében úgynevezett napközis' táborozást terveznek a bátoriak, akik összesen hét előkészületi mérkőzést szeretnének játszani. A keretből egyelőre senki sem jelezte távozási szándékát, az erősítésre kiszemelt játékosok pedig a védők.

Rakamaz:
Az első találkozást január 15-re tervezte Veigli Géza edző, de ahogy hallani, nem éppen rózsás a csapat jövője. Az biztosra vehető, hogy Varga Szabolcs és Ádámszki Róbert távozni készül, a két játékos Mátészalkán kezdte meg a felkészülést.

Ibrány:
Január 8-án szólította munkába a játékosokat Kató István edző, aki az első héten napi egy, utána két héten keresztül napi két edzést vezényel a társaságnak. Egyetlen távozója van az ibrányiaknak, Lente Lajos a Kertvároshoz készül. Érkezik viszont a két nyíregyházi fiatal Babják Csaba és Imre Győző. Az első edzőmérkőzést február 3-án a Nagyhalásszal játssza a csapat.

Vásárosnamény:
Tegnap délután találkoztak először a naményi játékosok, Tóth Szilárd edző névsorolvasást tartott, amelyből kiderült, hogy Orosz Csaba Nagyvarsányba vágyik, Tuza László kapus pedig a demecseriekkel egyezkedik. Amenynyiben a két klub képviselői egymás tenyerébe csapnak, úgy nem gördítenek akádályt a cerberus távozása elé. Mivel amúgy is kevés futballista alkotja a beregi , társulat keretét, a vezetők már kiszemelték a megfelelő helyetteseket, de nevekről egyelőre korai lenne beszélni.

Záhony:
A határ mentén is a kedd volt az első találkozás időpontja. Karasz Lajos edzőnek és a vezetőknek egyelőre senki nem jelezte távozási szándékát, az edző ellenben erősítésként egy védőt és egy befejező csatárt szívesen látna a csapatban. Január 22-ig napi egy edzés szerepel a programban, aztán viszont fokozódik a terhelés, hiszen két héten át naponta kétszer találkoznának Sevcsukék.