Hírek archívum

2001. február

2001.02.26 A hét végén lejátszott labdarúgó előkészületi mérkőzések eredményei

Tiszaújváros-Ibrány 3-2 (1-2).  (Az ibrányi gólokat Gulácsi és Pap szerezte.)

A nagy iramú és színvonalas mérkőzésen a vendégek fegyelmezetten és rendkívül jól játszottak. Az első játékrészben szerzett ibrányi előny egy lesgól révén elolvadt, s a Tiszaújváros a hajrában értékesített büntetővel megnyerte az összecsapást.


További eredmények:

Nyírség-Spartacus-Hajdúdorog 2-1 (0-1). Városi Stadion, 200 néző, v.: Szabó I. Spartacus: Celeszki - Ács, Balogh I. Z., Kosán (Kondora) - Turóczi, Szatke, Dican, Karkusz - Arany, Novák Ilea. Gól: Ilea, Novák, illetve Szemán.

Nyírbátor-Demecser 1-4 (0-1), gól: Széplaki, illetve Homann, Komi, Szilágyi, Huszti.

KSE-Mátészalka-Nyírmeggyes 1-0 (0-0), gól: Ádámszki.

Kisléta-Vásárosnamény 7-5 (4-1), gól: Rézműves L. 2, Császár 2, Madudin 2, Rézműves G., illetve Kovács G. 2, Csernisenko 2, Bíró.

Záhony-Anarcs 5-3 (3-2), gól: Pacaj 3, Vilman, Vedres, illetve Herczeg 2, Varga.

Jánkmajtis-Csenger 2-3 (1-1), gól: Homoki G., Kiss Gy., illetve Szilágyi S. 2, Katona.

A Kertváros-Baktalórántháza mérkőzés a vendégek kérésére elmaradt.

2001.02.22 A szerdán lejátszott labdarúgó előkészületi mérkőzések eredményei

Nyírbéltek-Ibrány 4-8 (1-6). Gól: Dolhai, Bíró, Balogh L., Zsukk Gy., illetve Ónodi 3, Gergely 2, Erdei, Bohács, Gulácsi.


További eredmények:

Nyírség-Spartacus-Borsod Volán 0-1 (0-1). Városi Stadion, 250 néző, v.: Szabó Z. Spartacus: Celeszki - Ács, Szatke, Kosán - Turóczi, Kondora (Lakatos), Dican, Karkusz (Gerliczki) - Arany, Novák (Fórián) - Ilea (Popovits). Gól: Tóth D.

KSE-Mátészalka-Szatmárnémeti (romániai) 3-2 (1-1). Szalkai gólok: Cselószki, Varga, Mucsenyica (11-esből).

Nyírbátor-Csenger 6-1 (5-1). Gól: Kovács 2, Lőrincz, Szarka, Szegedi, Erdei, illetve Barcsay.

Nyírkarász-Vásárosnamény 3-2 (1-1). Gól: Matyi 2, Fecsku, illetve Orosz, Bíró.

Záhony-Gyulaháza 3-2 (1-0). Záhonyi gólok: Pacaj 2 és Vilman.

2001.02.20 Edzőmérkőzés:
Ibrány-Demecser 0-2 (0-1).
Gól: Göncz, Minyin.

A vendégek az első félidőben egy remek szabadrúgásgóllal vezetést szereztek, Göncz elemi erővel meglőtt labdája védhetetlenül vágódott Simon kapujába, s az előnyüket egy jól eltalált lövéssel - Minyin révén - növelni is tudták. A demecseriek a mérkőzés folyamán végig a nagy elszántsággal küzdöttek, s biztosan győztek a jól záró védelmüket feltörni képtelen, helyenként görcsösen és elképzelés nélkül játszó hazaiak ellen.

Sokaknak feltűnt, hogy a mérkőzésre kijelölt keretből hiányzott az utóbbi időben jó formát mutató Dobránszki. Mint megtudtuk, a villámléptű szélső a visszavonulás gondolatával kacérkodik... Reméljük, az elképzelés mégsem komoly, bár a szombati gyulaházi fiaskót követően a hétfői edzésről, s a fentebb említett edzőmeccsről is hiányzott a fiatal  játékos - munkahelyi elfoglaltságra hivatkozva.

2001.02.17 Edzőmérkőzés:
Gyulaháza-Ibrány 5-2.

Az ibrányiak több, egyébként stabil kezdőember (Hermann A., Bohács, Erdei...) nélkül utaztak a mérkőzés helyszínére, s ez meg is látszott a csapat teljesítményén. Ráadásul a vendégportások jóvoltából olyan kapushibákat láthattak a jelenlévők, amelyek nem mindennapiak. A hazai vezetést sikerült ugyan az ibrányiaknak egalizálni, de a gyulaházi csatárok kihasználták az adódó lehetőségeket, s visszavágtak a legutóbbi mérkőzésen, Ibrányban elszenvedett vereségért.

2001.02.17 A Joma Szuper Kupa szombati, egyfélidős nagypályás futballtorna eredményei

Nyírség-Spartacus-KSE-Mátészalka 1-0. V.: Kiss L. Spartacus: Szabó A. - Ács, Szatke, Kosán - Turóczi, Kondora, Dican, Karkusz, Arany, Novák (Popovits) - Ilea. Mátészalka: Vitkai - Ricsei, Cselószki, Vacsilja - Varga, Pitács, Balogh J., Babjak, Sípos - Ádámszki, Petrohai. Gól: Novák (11-esből).

Baktalórántháza-Demecser 0-0. V.: Kerezsi. Baktalórántháza: Mónus - Németh S., Laskai M., Geda - Kozma, Németh Cs. (Benkő), Illés, Laskai A., Gégény - Gdovin, Szabó R. Demecser: Petranics - Balázscsik, Barna, Homann - Minyin, Kertész (Uszov), Seres, Balogh Gy., Göncz - Szilágyi, Komi.

KSE-M.szalka-Baktalórántháza 2-0. V.: Vida L. Mátészalka: Vitkai - Ricsei, Cselószki, Vacsilja - Varga, Pitács, Jakab, Babjak, Sipos - Ádámszki, Petrohai. Baktalórántháza: Szalma - Geda, Benkő, Laskai M. (Fecsku), Kozma, Marics, Laskai A., Illés, Rákóczi - Szabó R., Gégény. Gól: Sípos (11-esből), Babjak.

Nyírség-Spartacus-Demecser 2-0. V.: Takács A. Spartacus: Szabó A. - Ács, Szatke, Kosán - Turóczi, Kondora, Dican, Karkusz Arany Popovits - Ilea. Demecser: Petranics Barna, Székely, Homann, Göncz - Minyin (Kertész), Balogh Gy., Balázscsik, Seres (Komi) - Szilágyi (Gombkötő Z.), Uszov. Gól: Arany 2.

Demecser-KSE-Mátészalka 2-2. V.: Kerezsi. Demecser: Tuza - Barna (Balogh Gy.), Székely, Dudnyik - Minyin (Kertész), Balázscsik (Szentmiklósi), Huszti, Seres, Göncz - Uszov, Komi. Mátészalka: Vitkai - Ricsei, Cselószki, Pitács, Vacsilja - Varga, Babjak, Jakab, Sípos - Ádámszki, Petrohai. Gól: Komi, Uszov, illetve Petrohai, Ádámszki.

Nyírség-Spartacus-Baktalórántháza 1-0. V.: Kiss L. Spartacus: Balogh II. Z. - Baka, Balogh I. Z., Gerliczki - Lakatos, Deák, Arany (Karkusz), Gégény - Popovits, Fórián - Bardi. Baktalórántháza: Mónus - Németh S., Benkő, Fecsku, Geda - Kozma, Illés, Laskai A. (Papp), Rákóczi - Szabó R., Marics. Gól: Gerliczki.


A végeredmény:

1. Nyírség-Spartacus 9 pont
2. KSE-Mátészalka 4 pont
3. Demecser 2 pont
4. Baktalórántháza 1 pont

2001.02.14 A szerdai edzőmérkőzések eredményei:

Demecser-Ibrány 2-0 (0-0). Gól: Minyin, Gombkötő Z.
A mérkőzésen nem látszott a két csapat közötti osztálykülönbség, de a kapu előtt határozottabb vendéglátók végülis megnyerték a meccset.


További eredmények:

  • Nyírség-Spartacus-KSE-Mátészalka 2-1 (1-0). Városi Stadion, 300 néző, v.: Takács A. Nyírség-Spartacus: Szabó (Szalma) - Deák, Balogh Z., Baka, Gerliczki (Kosán), Lakatos, Laskai, Gégény, Popovits, Bardi, Fórfián (Terdik). KSE-Mátészalka: Nagy (Vitkai) Ricsei (Mucsenyica). Cselószki, Vacsilja, Kigyósi (Tóth), Varga, Balogh J., Babják, Tóth (Sípos), Ádámszki, Petrohai (Pitács). Gól: Popovits 2, illetve Sípos.
  • Nyírbátor-Nagyecsed 5-2.
  • Nyírmeggyes-Vásárosnamény 2-2 (1-1). Gól: Szelihov, Tóth, illetve Orosz, Illés.
  • Nagykálló-Balkány 5-3.
  • Baktalórántháza-Záhony 3-1.
2001.02.10 Továbbra sincs biztos információ arról, hogy a Debreceni FSE csapata folytatja-e szereplését a labdarúgó NB III. Tisza-csoportjában.

Tudniillik, a cívis város együttese eleddig háromszor nem állt ki és egyelőre nem jelezte: a március 3-án rajtoló (az ötödik forduló találkozóival kezdődő) szezonban képviselteti magát, avagy sem. A debreceni vezetők elérhetetlenek, a pénteki összejövetelről is távol maradtak - így felettébb kétséges a gárda további sorsa...

Mindez a péntek délutáni Ligaértekezlet egyik témája volt, mindemellett, persze másról is szó esett. Az élre kívánkozik, hogy 2001 júniusától amatőr labdarúgókkal is köthető sportszerződés, ami nyilvánvalóan befolyásolja majd a játékosok átigazolásának feltételeit. A tanácskozáson elhangzott még, hogy az NB III-as bajnokság 1-2. helyezett csapata feljut az NB II-be, ugyanakkor az idény végén nem lesz kieső. Az új évadban a megyei első osztályú bajnokok, illetve a tizenhat legjobb második szintén a negyedik vonalban startolhat. Visszalépések esetén valamennyi, a megyei első osztályú bajnokságot a második helyén befejező csapat felkerül.

Az NB III. Tisza-csoport versenybizottsága eleget tett a Sátoraljaújhely kérésének, eszerint a borsodi társulat április 21-től, azaz a bajnokság második felétől szombaton rendezi hazai mérkőzéseit.

2001.02.10 Edzőmérkőzések:

Szerdán a megyei I. osztályú Gyulaházával mérkőztek az ibrányiak. A nagyon rossz talajú pályán döntetlenre adták a csapatok a derbit. Megemlítendő, hogy Ónodi újabb mesterhármassal tette le a névjegyét.

Gyulaháza-Ibrány 4-4 (0-1).
Gól: Lukács (2), Aga (2), ill. Ónodi (3), Bohács.


Szombaton aztán letudták a visszavágót is, az ibrányi edzőpálya talaja megfelelő volt, csak az időnként a pályán keresztbe fújó, nagy erejű szél tréfálta meg néha a játékosokat.

Ibrány-Gyulaháza 4-1 (0-0).
Gól: Erdei (3), Bardi, ill. ?.

A vendégek feltűnően jól, kombinatívan játszottak, gyors kontrákat vezettek, az első félidőben több ziccert is elhibáztak. Abban, hogy nem tudtak a kapuba találni, oroszlánrészt vállalt Simon kapus is, akinek egyszerűen nem lehetett gólt lőni ezen a napon. A meddő hazai fölény nehezen akart góllá érni, a csatárok rendre hibáztak a kapu előtt. Az első találatra elég sokat kellett várni, az csak a szünetet követően esett, de ezután beindult a hazai henger. Erdei szemfüles és látványos góljaival mesterhármast ért el, Bardi is egy remekül eltalált, látványos lövéssel járult hozzá az összességében megérdemelt hazai sikerhez.

Az Ibrány összeállítása:
Simon (Karászi) - Bardi, Babják (Kormány), Zákány (Pap), Bíró - Hermann A.(Dobránszi), Gulácsi (Tóth), Bohács - Gergely, Ónodi, Erdei.

2001.02.03 Edzőmérkőzés:

Ibrány-Nagyhalász 6-1 (1-0).
Gól: Ónodi (3), Erdei, Dobránszki, Gergely, ill. Kelemen.

Szombat délelőtt 10 órakor lejátszotta idei első edzőmérkőzését az Ibrány. Az ellenfél a szomszédvár csapata, a Nagyhalász volt.

A behavazott játéktér ellenére jóiramú meccset láthatott a szép számban összesereglett közönség. Az első félidőben szinte végig a hazaiak akarata érvényesült, nagy mezőnyfölényben játszottak, s Erdei révén a vezetést is megszerezték. A vendégek csak néhány ellentámadással vetették magukat észre, de ezek nem hoztak számukra sikert.

A második félidő elején változott a kép, persze csak ideiglenesen. Az ibrányiak öt játékost cseréltek, s mire a sorok rendeződtek, a halásziak Kelemen fejesgóljával egyenlítettek. Ezután jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, de a hazai csatárok magukra találtak, s hamar eldöntötték a mérkőzést.

Ónodi különösen gólérzékeny volt ezen a meccsen, a mesterhármasa önmagáért beszél, de a csereként beállt, s feltűnően agilisan futballozó Dobránszki, ill. Gergely is szép gólt szerzett a mérkőzés hajrájában.


A hazai csapat az alábbi összeállításban játszott:

Simon (Karászi) - Bardi (Babják), Zákány, Hermann A. (Bíró), Kormány - Gulácsi, Hermann L. (Gergely), Pap, Bohács (Dobránszki) - Ónodi, Erdei.

2001.02.02 Ignácz újra az ibrányi csapatban

Február 2-án   lejátssza első előkészületi mérkőzését az NB III-ban szereplő ibrányi futballcsapat. Az ellenfél az örök rivális Nagyhalász lesz.

Kató István legényei amúgy alapos munkát végeztek el a felkészülés eddig eltelt szakaszában. Persze, a terhelésnek még nincs vége, de jöhetnek az edzőmecssek szombat-szerda ritmusban.

A keretben nincs sok változás. Távozó egyelőre nincs, holott Gulácsi Tamás megszerzésével sokáig kacérkodott az NB II-es Tiszaújváros. A vételárban azonban nem sikerült megegyeznie a két klubnak, így a középpályás marad Ibrányban. Az ifjúsági csapatból négy játékos került a felnőttekhez, őket igazán jól ismeri Kató István edző, hiszen korábban az ifiknél is trenírozta őket.

A nyíregyháziak juniorcsapatából végül csak Babjákot szerezték meg az ibrányiak, Imre viszont a Pócspetri ajánlatát fogadta el. Beállt a sorba a csapat egykori játékosa, Ignácz László, aki az elmúlt években külföldön dolgozott, ám most hazatért és újra játszik.