Hírek archívum

2001. április

2001.04.25 Beindult az Ibrány. Az NB III. Tisza-csoportjában immár harmadik helyen álló futballcsapat négy forduló óta őrzi veretlenségét, sőt az utóbbi három meccsét meg is nyerte.

Igaz, a Rakamaz, a Kisújszállás, és a Karcag elleni győzelem sem volt éppen könnyed, hiszen mind a három összecsapáson 2-1-es eredménnyel szerezte meg a három pontot a Kató-csapat. Persze, mint tudjuk, a győzelmet sosem kell magyarázni, különösen, ha zsinórban három van belőle.

- Mind a három meccset magunknak tettük azzal nehézzé, hogy rengeteg helyzetet hagytunk ki - állapította meg Kató István, az ibrányiak edzője. Különösen vonatkozik ez a kéthazai összecsapásunkra. A Kisújszállás ellen pedig még nagyobb árat fizethettünk volna a rossz helyzetkihasználásunkért, hiszen 1-1-nél az ellenfél tizenegyest hibázott. Most vasárnap pedig biztosan vezettünk 2-0-ra, amikor gólt talált az ellenfél, és emberhátrányban igen csak meg kellett szenvednünk az utolsó tíz percben a sikerért. A játékunkról annyit, hogy még csak most kezd kialakulni, hiszen én mást szeretnénk játszatni a csapattal, mint amit korábban megszokhattunk tőle. Ennek ellenére nem lehet egy rossz szavam sem a fiúkra.

A remek sorozatnak köszönhetően az Ibrány pontszámban utolérte a második Karcagot és immáron a Nyírbátor is csak három pontnyi távolságra van a Kató-legényektől. Adódik a kérdés: ezek után vajon milyen terveket szövögetnek Bohácsék?

- Ha azt nézem, hogy éppen Karcagon 6-1-es fiaskóval kezdtük a bajnokság rájátszását, akkor már az is nagy dolog, hogy így előreléptünk - kezdte a tréner. - Az eredeti célkitűzés az, hogy minél több ibrányi fiatal épüljön be a csapatba, és közben kialakítani egy olyan gárdát, amely jövőre még ütőképesebb lehet. Közben azért már szeretnénk a dobogón végezni, ami nem lesz egyszerű feladat, hiszen most kezdődik egy nagy sorozatunk. Előbb Sátoraljaújhelyre megyünk, majd a Vásárosnamény, a Nyírbátor és a Záhony ellen zsinórban három megyei rangadót játszunk. Ezek kimenetele pedig ugye mindig bizonytalan. Persze, nem szeretnénk megállni a három sikernél...

2001.04.25 Bírócsere! Hányszor, de hányszor kiabálnak hasonlót a futballszurkolók egy-egy meccsen. Nos, mindez a Záhony-Kisújszállás NB III-as bajnokin megvalósult, persze a hazaiak 2-0-ás sikerével végződött találkozó nemcsak emiatt emlékezetes.

A mérkőzésre kijelölt hármas nem érkezett meg a határmenti városba, így Tomasovszki Zoltán ellenőr vezette le a kilencven percet.

- Utóbb kiderült, azért nem érkezett meg az eredetileg kijelölt hármas, mert a borsodi szövetség nem értesítette őket a záhonyi küldésről - adott magyarázatot a "beugró", Tomasovszki Zoltán. - Kezdetben arra gyanakodtunk, hogy valamiféle közlekedési akadály miatt nem érkeztek meg, aztán kiderült, hogy nem ilyesmiről van szó. Miként a csapatokra, a játékvezetőkre is a fél órás várakozási idő vonatkozik, ennek közeledtével vált egyértelművé, hogy szükségjátékvezetőkről kell gondoskodni: A szabály ugyanis kimondja, hogy mérkőzés a játékvezető távolmaradása miatt nem maradhat el, kell olyan személyt találni - mégha nem is képesített -, akit elfogadnak a résztvevők. Mivel a záhonyiaknak és a kisújszállásiaknak is vezettem már korábban, mind a két csapat részéről felvetették, hogy én legyek a beugró, és mindkét fél ad egy-egy korábban a körzeti bajnokságban működő asszisztenst. Írásban rögzítettük a tényeket, és így kezdtük el a meccset fél öt helyett 17 óra 12 perckor.

A hazai csapat biztosította számunkra a "szerelést". Jómagam fekete kapusmezt húztam, kaptam nadrágot, sportszárat és cipőt is. Segítőim zöld egyenmelegítőben működtek közre.

Azt a mérkőzés előtti papírmunkák közepette nem vettem észre, hogy a záhonyiak által delegált segítőm sajnos "más állapotban van", de az első negyvenöt perc alatt erről meggyőződtem, így a csere mellett döntöttem. Amúgy erre a mindenkori játékvezetőnek lehetősége van, tehát cserélhet, ha látja, hogy a kollégája mondjuk indiszponált.

A mérkőzés után mindkét fél - még a vesztes is gratulált, a szurkolók követe pedig egy üveg pezsgőt hozott be az öltözőbe. Az eset tanulsága mindenesetre az, hogy a jövőben viszek magammal játékvezetői szerelést is, ha ellenőrizni megyek...

2001.04.04

Lejátszották az 5. és a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzéseket az NB III-ban.

Eredmények:

Kisújszállás-Rakamaz 1-0 (1-0).
Hajdúnánás-Vásárosnamény 2-2 (1-0).