Hírek archívum

2001. június

2001.06.29 Befejeződtek az NB-s bajnokságok. 

A tabellák alapján a következő a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rangsor:

  1. Nyírség Spartacus (NB I/B, 3.helyezett)
  2. KSE-Mátészalka (NB II, 6.)
  3. Demecser (NB II, 7.)
  4. Baktalórántháza (NB II, 8.)
  5. Nyírbátor (NB III, 1.)
  6. Ibrány (NB III, 4.)
  7. Vásárosnamény (NB III, 6.)
  8. Rakamaz (NB III, 8.)
  9. Záhony (NB III, 9.)
2001.06.23 Néhány hete még úgy tűnt, közvetve akár a bajnoki címről is dönthet a baktai csapat (KM)

Azóta kiderült, hogy a csoportban az Egeré a pálma, így a Baktalórántháza tét nélküli meccsen vendégszerepel a diósgyőri stadionban.

- Nem tudok mást mondani, mint azt, hogy bízom a tisztes helytállásban - kezdte Fecsku István, a baktaiak játékos-edzője, aki ettől lényegesebb bejelentéssel is szolgált. - A héten megegyeztünk a vezetőkkel, hogy a diósgyőri lesz az utolsó mérkőzésem baktai színekben, azt is csak a kispadról nézhetem végig, mert bokasérülésem miatt nem tudom vállalni a játékot. A gondokat már nem is érdemes sorolni, van belőlük bőven elég, elég legyen annyi, hogy ifjúsági játékosok szereplése is várható.


Megjegyzendő, hogy a Nyíregyházi Spartacus is új edzővel vág neki a következő szezonnak, Garamvölgyi Lajos és segítője, Zolnai Lajos távozik a csapattól. Többen elképzelhetőnek tartják, hogy a vezetőedző utódja éppen Fecsku István lesz. 

Az a Fecsku István, aki tréneri pályafutását Ibrányban kezdte kettős szerepkörben, játékosedzőként. Az általa vezetett csapat előbb harmadik lett az 1996/97-es megyei I. osztályú bajnokságban, majd a következő szezonban aranyérmes lett. A rákövetkező NB III-as bajnokságot utcahosszal nyerte az ibrányi gárda, s jogot szerzett az NB II-ben való indulásra, azonban nem éltek a lehetőséggel, s továbbra is ebben az osztályban folytatták. Az újabb bajnokságban harmadik helyen végzett a mester kezei alatt a csapat. Az újjászervezett NB II-es kvalifikációs bajnokságban csak játékosként számítottak volna rá a vezetők, edzőként nem (lelkük rajta...). Talán ez is közrejátszott abban, hogy ő a baktalórátházi folytatás mellett döntött. 
/A szerk./