Hírek archívum

2003. január-február

A negyedosztály tavaszi bajnoki rajtja is csúszik egy hetet (2003.02.26-KM)

A ligaértekezletet hétfőn tartották Debrecenben, ahol a versenybizottság figyelembe vette a csapatok kéréseit, mi-szerint a rossz pályaviszonyok miatt egy hetet csúsztassanak a rajton. Mindez azt jelenti, hogy a március 15-16-i hétvégén indul az idény.

Méghozzá a tavaszra kisorsolt második játéknappal, ugyanis a versenybizottság nem csúsztatott egyet a menetrenden, hanem az idei első, vagyis a 16. fordulót május 1-jére, csütörtökre illesztette be. Felmerült az a probléma, hogy az erre a játéknapra vonatkozó eltiltásokat mikor kell letölteniük a játékosoknak. Nos, a versenybizottság kimondta: az első tavaszi fordulóban nem játszhatnak azok a futballisták, akiknek a rajtra vonatkozó eltiltásuk van.

A csapatok közül a Putnok és a Sátoraljaújhely ragaszkodik továbbra is a szombati játéknaphoz, a többiek viszont vasárnap rendezik hazai bajnoki meccseiket.

A megyei csapatok programja, Március 16, 15.00

Tuzsér-Ibrány

Létavértes-Záhony

Vásárosnamény-Mád

Balmazújváros-Rakamaz

Szakoly-Mezőkövesd

 

Új edző a város futballcsapatának élén (2003.01.28-Ibrányi Hírlap)

Kató István távozása után az utolsó két meccset meccset Vígh Sándor vezényelte le az őszi szezonban, azonban az év elejétől Pók Csaba látja el az edzői feladatokat. Számunkra ő már nem ismeretlen, hiszen kapusként és játékos-edzőként tevékenykedett az ibrányi csapatnál 1997 és 1999 között.

+ Hogy kerültél újra Ibrányba?

- Ez egy nagyon érdekes dolog volt. Megkerestek, hogy vegyem át a csapat irányítását. Úgy gondoltam, hogy elég furcsa körülmények között lett vége az itteni edzőségemnek, és én úgy éreztem, hogy azok akik nem ismerték el akkor a munkámat, azokkal szemben volt
egy bizonyítási vágyam. Ez volt az egyik ok, a másik
pedig a futball szeretete.

+ Milyen utat jártál be, amíg ide kerültél?

- Ibrányból a Kertvároshoz mentem, ahol egy fél évig tevékenykedtem, onnan pedig Nyírlugosra. Nyírlugos után kihagytam több, mint egy évet. Utána az NB Il-es Nyírbátorhoz kerültem, ahol kapus voltam egy fél évig. Azután Tiszaszalkára mentem, mint kapus segíteni, s onnan jöttem Ibrányba vissza.

+ Milyen célokat, feladatokat tűztél ki a csapat elé?

- Mindenféleképpen a dobogós helyet kell elérnie a csapatnak. Ha most így marad ez a játékosállomány, akkor is képesek lennének erre, persze ha mindenki járna edzésre. Azonban elég sok játékos van, aki nem veszi elég komolyan ezt a dolgot. Minden néző azt szeretné, hogy a hazai csapat a hazai mérkőzéseit megnyerje. Hogy meg tudja nyerni a mérkőzéseit, ahhoz erőnlétnek kell lenni, edzésekre kell járni. Amennyiben nem járnak a játékosok edzésre, akkor nem tudják ezt az eredményt elérni. Aki jár edzésre az fog játszani, aki nem jár, az nem fog.

Soha nem tudom úgy felküldeni a csapatot, hogy döntetlenre játsszon. A vereséget nem, csak a győzelmet tartom elfogadhatónak. Mindenféleképpen csak a győzelemre törekszem. A támadó futball taktikáját részesítem előnyben. Azt hiszem, hogy amit egyszer már itt produkáltunk Ibrányban, azt nem hiszem, hogy még egyszer lehet. Ugyanis akkor egy vereséggel és egy döntetlennel nyertük meg a bajnokságot. De ha mód és lehetőség van rá, akkor ismét megfogjuk ezt próbálni.

+ Mondtad, hogy a támadó futball híve vagy. Ezt hogy kívánod megvalósítani?

- Ezt úgy kívánom megvalósítani, hogy a csapatnak egyszerre kell támadnia és védekeznie. Ehhez viszont borzasztóan nagy erőnlétre van szükség. Egy hét után több, mint a felére csappant a csapatlétszám. Nem tudom, hogy a vezetők, hogy fognak tudni ebben lépni, de bízom benne, hogy a Demecser mivel feloszlott, onnan is lehet majd igazolni, Sőt van olyan játékos akit évközben nem igazoltunk, s most lehet. Mindenféleképpen 4-5 embert igazolni kell ahhoz, hogy a vezetők, valamint a saját elképzeléseimet meg tudjuk valósítani.

+ Milyen új szemlélettel, elképzeléssel kezdtél a munkádhoz?

- Elsődlegesen a fegyelemmel van probléma. Úgy gondolom, hogy az élet bármely területén ez elengedhetetlen. Különösen így van ez a futballban is. Ha munka van, akkor munka van, s csak utána jöhet a barátság.

+ Milyen változások történtek a csapat szerkezetében, összetételében ?

- Lényeges változáson nem ment keresztül a játékosállomány. A játékosok közül távozott Simon Mihály és Hermán Attila. A csapathoz érkezett Mudri Attila Sényőröl, mint kapus és Kántor Zsolt Záhonyból, aki a hátvédsort fogja erősíteni.

+ Vannak a csapatban olyan játékosok, akikkel régebben együtt játszottál. Ez téged nem befolyásol?

- Nálam ez abszolút nem okoz gondot. Szerintem fontos, hogy egy lépés távolságnak meg kell lenni egy játékos és egy edző között. Ettől mi ugyanúgy lehetünk barátok, de tisztában kell lenni azzal, hogy a játékost azért hozzák ide, hogy játsszon, az edzőt meg azért, hogy az követeljen.

+ Utánpótlás?

- Eddig még nem nagyon láttam bele, de amilyen híreket hallottam az alapján az utánpótlás eléggé el lett hanyagolva. Megmondom őszintén, mikor elkerültem innen 5 évvel ezelőtt, voltak olyan tehetségek az ifiben, akik közül 5-6 játékost kellett volna felhozni a felnőttek közé, de ezeket a játékosokat mindig kölcsönadogatták, elvesztek, elkallódtak. Én ezt hibának tartom.

+ Köszönöm szépen! Sok sikert kívánok!

Szakáts Szabolcs