Hírek archívum

2003. március-június

Nyírkarász-Volán-Sényő 0-1 (0-0). Nyírkárász, 2100 néző, v.: Hajdó.

Nyírkarász: Pekk - Kapin L., Rákóczi, Gazdag, Kapin M., Dudás (Vida), Matyi, Fecsku, Mándoki (Tóth L.), Vajas (Kiss Z.), Horváth. Edző: Komáromi György.

Volán-Sényő: Szabó A. - Rubóczki, Homonyik, Leskó, Barna, Asztalos, Várnai, Capatina, Kiss T., Nyisztor (Birovecz), Knoblok (Barkaszi). Edző: Brekk János.

A rutinosabb vendégegyüttes megérdemelten szerezte meg a győzelmet és vele együtt a bajnoki címet.

Gól: Nyisztor.

Komáromi György: Sajnos, a tét nem pörgette fel a csapatot, hanem bénította, ennek ellenére null-nullnál százszázalékos helyzetet hibáztunk. Ha az bemegy, biztosan másként alakul. Gratulálok a csapatnak az egész éves teljesítményhez, a vezetésnek a támogatáshoz, a Sényőnek pedig sok sikert kívánok a magasabb osztályban!

Brekk János: A tét nagysága rányomta a mérkőzésre a bélyegét. Mindkét csapat biztonsági játékot próbált játszani, tipikus egygólos mérkőzés volt. Gratulálok csapatomnak a bajnoki címhez, és a Karásznak további sok sikert kívánok!
 

Bepótolták a 30. fordulóból elmaradt mérkőzést (2003.06.23)

Hajdúnánás-Vásárosnamény 3-0 (1-0). Hajdúnánás, 50 néző, v.: Nagy V.

Vásárosnamény: Vass - Geszti, Illés N., Tóth G., Bíró, Batka, Horváth Sz.,Toldi Sz. (Fejes), Balogh P., Kovács G. (Tordai), Oleksza. Játékos-edző: Illés Norbert.

Az eredmény a táblázaton elfoglalt pozíciókat már nem befolyásolta.

Gól: Kulcsár (5., 60. és 84. perc).

Jó: Geszti, Bíró, Batka, Oleksza.

Illés Norbert: Gyenge színvonalú mérkőzésen a helyzeteit értékesítő csapat győzött.
 

Játszani kell a Naménynak (2003.06.21-KM)

Ukázt kapott a Vásárosnamény NB III-as labdarúgócsapata: a múlt héten távolmaradása miatt elmaradt Hajdúnánás elleni mérkőzését vasárnap 17 órától le kell játszania.

Ennek oka, hogy ha az utolsó három fordulóban olyan mérkőzés marad el, amely befolyásolja a feljutás vagy kiesés kérdését, akkor azt új időpontra kell kiírni. Márpedig a Namény legutóbb már második idegenbeli meccsét mulasztotta, és emiatt ki kellene zárni a bajnokságból és eredményeit törölni kellene. Utóbbi befolyásolná a végeredményt, hiszen ez esetben a Naményban ősszel ikszelő Rakamaz lenne a bajnok és nem a Putnok. A vendégek serdülőjátékosokkal kiegészülve lépnek fel.
 

Van az úgy, hogy egy futballcsapat nem tud örülni egy idegenbeli 4-0-ás sikernek, és olyan érzés keríti hatalmába, mintha csak kikapott volna. (2003.06.17-KM-B.T.)

Nos, így éreztek vasárnap a rakamaziak, akik fölényes hajdúböszörményi győzelmük ellenére lemaradtak a feljutással járó NB III-as bajnoki címről. Persze, tudták jól a játékosok, nem most rontották el az egészet.

- Így most már csalódást okozott, hogy nem sikerült megszereznünk a bajnoki címet - beszélt az érzésekről Kiss Miklós, a csapat edzője. - Tudtuk, hogy a döntés nem a mi kezünkben van, de titkon reménykedtünk az Ibrány bravúrjában. Persze, tudjuk jól, a múlt héten a kezünkbe vehettük volna sorsunkat.

A tréner természetesen a Szakoly elleni mérkőzésre gondol, amikor is hazai pályán szenvedtek vereséget, miközben a Putnok ugyancsak botlott egyet.

Kérdezzük is az érintettet: mit szól hozzá, hogy éppen egy megyebeli csapat állt a célok megvalósulásának útjába?

- Ez általában így szokott lenni - válaszolt Kiss Miklós. - Nem véletlenül beszélünk, mi edzők arról, hogy minden megyei rangadó háromesélyes, hiszen az ilyen mérkőzésekre általában az a csapat tüzeli fel jobban magát, amelyik gyengébben szerepel a bajnokságban, így volt ez a Szakoly ellen is, amikor mi egy kicsit gyengébben játszottunk. Persze, az ezüstérem birtokában sem megy a szomszédos Tiszának a társulat, és azért vigaszdíjból is jut elég a rakamazi csapatnak.

- A tavaszi eredmények alapján mi vagyunk az elsők - kezdi sorolni Kiss Miklós. - Aztán az sem kis dolog, hogy a bajnokot oda-vissza megvertük, ebből is látszik, hogy nem egy jobb csapat előzött meg bennünket a tabellán. Egyértelmű, hogy a téli erősítéseink jól sikerültek, ha ezzel a kerettel vágunk neki a teljes küzdelemsorozatnak, talán most mi vagyunk az elsők.
 

Pontlevonás Naménytól (2003.06.06)

Különösebb meglepetést nem okozott a vásárosnaményiak múlt heti távolmaradásának következménye. A mérkőzés három pontját 3-0-ás gólkülönbséggel a vétlen balmazújvárosiak kapták, a naményiak éves teljesítményéből pedig levonnak három pontot. 

A kizárás veszélye már nem fenyegeti a beregi csapatot, hiszen erre akkor kerülhetne sor, ha négy meccsről maradnának távol, de már csak két forduló van hátra...
 

Záhonyi pluszpontok (2003.05.30)

A Tisza-csoport versenybizottsága másodfokon is megtárgyalta a záhonyiak óvását, és megállapította, hogy április 20-án, az Ibrány-Záhony (1-0) mérkőzésen Herman László, a hazaiak játékosa három sárga lappal lépett pályára.

A döntés értelmében a mérkőzés három pontját 3-0-val a Záhony javára írták.
 

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA

Megyei selejtező, a 2. forduló eredményei (2003.05.15)

Nincs tovább, a következő fordulót nélkülünk rendezik: 

Nyírbéltek-Ibrány 2-1 (0-0)

További eredmények:

Nyírlugos-Záhony 2-0 (0-0)
Nagykálló-Nagyhalász 3-0 (1-0)
Penyige-Nyírbátor 1-3 (0-2)
Tuzsér-Baktalórántháza 3-1 (1-0)
Nyírgyulaj-Nyírkarász 1-0 (0-0)
Nyírcsaholy-Nagyecsed 3-3 (2-1)
Nyírmihálydi-Gyulaháza 6-2 (5-1)
Petneháza-Nyírség-Spartacus 0-16 (0-9)
Tiszalök-Rakamaz 1-5 (0-3)
Tiszakanyár-Nyh. Kertváros 0-5 (0-2)
Csegöld-Tiszaszalka 3-8 (1-5)
Újfehértó-Mátészalka 1-2 (0-1)
Kocsord-Volán-Sényő 0-7 (0-2)
 

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA

Megyei selejtező, az 1. forduló eredményei (2003.05.08)

Rétközberencs-Ibrány 1-8 (1-2).

További eredmények:

Ópályi-Nyírlugos 0-2 (0-0) 
Tyukod-Záhony 2-5 (1-2)
 
Kálmánháza-Nagyhalász 1-2 (1-2)
 
Oros-Nagykálló 1-4 (1-0)
 
Szatmárcseke-Nyírbátor 1-2 (0-1)
 
Penyige-Szakoly-Jako 2-2 (0-1) 
Tiszabecs-Baktalórántháza 0-8 (0-3) 
Tákos-Tuzsér 0-3 (0-2) 
Nyírgyulaj-Jánkmajtis 2-0 (0-0) 
Kékcse-Nyírkarász 0-6 (0-0) 
Pátroha-Nyírcsaholy 1-3 (1-1)
 
Jéke-Nagyecsed 2-3 (1-0) 
Ófehértó-Nyírbéltek 1-4 (0-1) 
Nyírmada-Gyulaháza 1-2 (0-0) 
Nyírmihálydi-Tiszavasvári 1-1 (1-1)
 
Anarcs-Nyírség-Spartacus 0-6 (0-3) 
Petneháza-Fehérgyarmat 1-1 (0-1) 
Levelek-Rakamaz 2-4 (2-2)
 
Vaja-Tiszalök 2-3 (0-0)
 
Tiszakanyár-Csenger 1-1 (0-1)
 
Balkány-Nyh. Kertváros 1-5 (1-2)
 
  Nábrád-Tiszaszalka 1-3 (1-2) 
Újfehértó-Kisléta 4-1 (1-0) 
Kemecse-Mátészalka 1-2 (0-0) 
Géberjén-Volán-Sényő 0-9 (0-5) 
Kocsord-Túrricse 2-0 (0-0)
Csegöld-Vásárosnamény elmaradt, mert a Namény nem jelent meg a helyszínen.

Különböző osztályokban szereplő csapatok mérkőzésén döntetlen esetén a hazai pályán játszó csapat, egyébként a győztesek jutottak tovább. A 2. forduló mérkőzéseit május 14-én játsszák.
 

Pók Csaba lemondott (2003.05.06)

Három egymást követő vereség után benyújtotta lemondását Pók Csaba, az ibrányi csapat edzője. Az elnökség elfogadta az indítványt, és ideiglenesen Ónodi Sándort bízta meg az edzői teendők ellátásával. Pók elmondta: néhány játékosában csalódnia kellett.