Hírek archívum

2003. július

Kialakult a Tisza-csoport mezőnye (2003.07.31 - KM)

Miután a Sátoraljaújhely a labdarúgó NB II-ben folytatja, a versenybizottság újból felajánlotta az egyébként kieső Záhonynak az indulás lehetőségét.
A ZVSC elnöksége a korábbi felkérés után már kimondta, hogy a pályán elért eredménynek megfelelően az egyesület futballcsapatát a következő bajnoki évben a megyei I. osztályba nevezi be. Az újbóli felkérés után ismét összeült a testület, ám mivel korábban is megalapozott döntést hoztak, az álláspont ezúttal sem változott. Főként, hogy a keret összeállításakor is azt vették figyelembe, hogy a gárda a megyei bajnokságban, nem pedig az NB III-ban indul.

Ezek után adódik a kérdés: feltöltik-e az üresen maradt helyet a Tisza-csoportban, vagy csonka, azaz tizenöt csapatos létszámmal vágnak neki a 2003/2004-es bajnoki évnek. Nos, némi átszervezéssel, de sikerült megoldást találni a problémára, így a csoport mezőnye tizenhat gárdából áll majd. Az eredetileg a Mátra-csoportba sorolt Mezőkövesd ugyanis visszakerült „eredeti" helyére, a Túrkevét pedig felkérték az idulásra, és a Szolnok megyei egylet végül a Mátra-csoportba nyert besorolást.
Ez immáron a végleges állapot, a ligaértekezlet augusztus 6-án lesz Debrecenben, ahol a sorsolást is elkészítik.

A Tisza-csoport mezőnye:
Borsod-Abaúj-Zemplént megyéből:
Abaújszántó, Bőcs, Mád, Mezőkövesd, Szirmabesenyő.

Hajdú-Bihar-megyéből: Balmazújváros, Hajdúnánás, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Létavértes.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből:
Ibrány, Rakamaz, Szakoly, Tuzsér, Vásárosnamény, Volán-Sényő.
 

Hétközi edzőmeccs (2003.07.31)

Kótaj - Ibrány 1-2 (0-1).

Gól: Imre, Korsoveczki.

A hétvégén az új idényre való felkészülés jegyében négyes tornát rendeztek. Az elődöntőkre Ibrányban, a helyosztókra Kemecsén került sor (2003.07.26-27)

Elődöntők:

Volán-Sényő - Nyírsuli U19 8-1 (5-1).

Ibrány - Kemecse 4-0 (1-0). Ibrány, 200 néző.

Ibrány: Mudri (Karászi) - Hermann A. (Kertész), Hermann L., Ignácz (Kovács M.), Kántor, Pámer (Csobán), Babják, Milka, Bessenyei, Feczkó T. (Szilágyi), Majchrovics. Edző: Németh Károly.

Gól: Bessenyei, Babják, Feczkó, Majchrovics.


A 3. helyért: Kemecse - Nyírsuli U19 0-6.

Döntő: Ibrány - Volán-Sényő 1-0 (0-0). Kemecse, 200 néző.

Ibrány: Mudri (Karászi) - Hermann A. (Ignácz), Kovács (Hermann L.), Kántor, Csobán (Kertész) - Pámer (Babják), Szilágyi, Milka, Bessenyei - Korsoveczki, Majchrovics (Imre). Edző: Németh Károly.

Gól: Korsoveczki.

Kiállítva: Imre, ill. Barna.

82. perc: Korsoveczki rázta le védőjét, s 12 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba.

A labdát többet birtokló, s több helyzetet is kialakító Ibrány megérdemelten nyert az újonc osztálytárs ellen.


A végeredmény:

1. Ibrány
2. Volán-Sényő
3. Nyírsuli U19
4. Kemecse

A legjobb kapus: Mudri A. (Ibrány).

A legjobb mezőnyjátékos: Leskó (Volán-Sényő).
 

A legutóbb Nyírbátorban dolgozó tréner, Németh Károly vette kezelésbe az NB III-as futballcsapatot, amelynek kerete már véglegesnek mondható. (2003.07.26 - KM)

Távozott a csapatból Pap Károly, aki Tiszakanyáron folytatja, Balogh Róbert, Kovács Miklós és Bakosi Miklós Kemecsére költözött, míg Bíró Csaba a visszavonulás gondolatával foglalkozik.

Az érkezők között van a legutóbb a Kertvárossal NB Il-es bajnoki címet szerzett Bessenyei Gyula, egy másik bajnok, a megyei I. osztályba jutott Tiszalökről elcsábított Feczkó Tamás (a két játékos amúgy a "civil" életben tanárkollégája egymásnak az egyik nyíregyházi iskolában), illetve Nyírbátorból Kovács Mihály. A sornak nincs vége, hiszen a következő bajnokságban kötelező legalább egy húsz éven aluli játékost szerepeltetni az NB III-ban, ezért az ibrányiak gyorsan lecsaptak a Nyírség-Spartacus U 19-es gárdájából kiöregedett ifjúsági játékosokra, Csobán Istvánra, Szilágyi Viktorra, Korsoveczki Attilára és Mester Jánosra.

- Nagyon szélsőséges az ibrányi keret összetétele - állapította meg Németh Károly. - Volt öt harminchárom év feletti játékosunk, a többiek pedig gyakorlatilag huszonkét éven aluliak. A középkorosztályt mindössze ketten képviselték, közülük is Ónodi Sándorra még hónapokig nem számíthatunk. Ezért is céloztuk meg ezt a kategóriát az igazolásoknál, ráadásul olyan játékosok kerültek hozzánk, akik beilleszthetők az egyes csapatrészekbe. No, meg figyelembe kell venni ezt a bizonyos "húsz éves" szabályt, így csaptunk le a nyíregyházi ifikre.

Németh Károly korábbi ibrányi látogatásai alkalmával érzékelhette, hogy a helyi közönség meglehetősen igényes, és nem nagyon szereti, ha otthonában botlik a csapat. Vajon felkészült-e minderre a tréner?
- Azon dolgozunk, hogy az igényeknek meg tudjunk felelni -válaszolt a szakember. - Ahhoz, hogy győzzünk, sokat kell birtokolnunk a labdát, és hamar át kell lendülnünk támadásba. Most ennek a stílusnak a kialakításán fáradozunk, bízom benne, hogy augusztus 20-ig ennek látható nyomai lesznek.
 
A nevek alapján alaposan megerősödött a rakamazi csapat (2003.07.23 -KM)

Ugyan a felajánlott NB II-es szereplés lehetőségével nem élt a Rakamaz, a negyedik vonalban szereplő futballcsapat alaposan megerősödött a nyáron. 
Hat futballista érkezett Kiss Miklós együtteséhez, és a névsor igencsak "minőségi". A Nyírbátorból távozott Minczér Tibor, a Nyírség-Spartacus ifjúsági csapatából kiszemelt Papp Ferenc és a szintén Szpari-nevelés, de Újpesten és Szolnokon is szóhoz jutó kapus, Balázsy Zoltán mellett az átigazolási stop előtt néhány órával is gyarapodott a keret. Hogy senki se lógjon ki a sorból, három, ugyancsak Szpari-múlttal rendelkező játékos érkezett: Ruszlan Csernijenko és Kosán István egyenesen Nyíregyházáról, Baka Csaba pedig Baktalórántházáról. Kosán esetében meg kell jegyezni: a védőre csak akkor számítanak, ha a térde valóban rendben van, a Baktáról családi okok miatt távozó Baka esetében pedig még egyezségre kell jutni korábbi egyesületével. Ugyancsak új szerzeménynek mondható a nyírbátori Kurucz Tibor is. 

Persze, akadnak veszteségek is, akik közül a legfájóbb a házi gólkirály, Kozák Zsolt elvesztése, a csatár lakóhelyének, a megyei II. osztályú Nyírteleknek az invitálását fogadta el. Lelépett a színről Valerij Cap (Mándok), Cséke György (Nagykálló), Gráf Levente (Sényő), Csikai György (Erdőbénye), Krasznai Attila (Nyírmada) és Asszony Béla (Varbó) is. 

– Úgy ítélem meg, hogy erősödött a keretünk – állapította meg Kiss Miklós edző. – Célokról még nem beszéltünk, hiszen szinte az utolsó pillanatban álltunk össze és a többi csapat erejét sem ismerjük még, de az élmezőnyben talán ismét ott lehetünk. 
Újoncként nem vallott szégyent az előző szezonban az NB III-as szakolyi futballcsapat (2003.07.24 - KM)

Az edzői teedőket továbbra is Boros Gyula, a csapat oszlopos tagja látja el. A játékoskeretben ellenben annál több volt a változás, hiszen jó néhány távozót kell pótolniuk a szakolyiaknak. A Nagykállót választotta a csapat korábbi kapusa, Cziotka Gábor, a tavaly még Kertváros néven szereplő gárdától kölcsönkapott Ember Roland, Bartha Tibor duó ezúttal a Hajdúnánás kötelékébe lép, míg Nagy Tibor Balkányba távozott. 

Tekintélyes az új emberek névsora. Két kapus, a Kertváros egykori csapatkapitánya, a rutinos Vránszki Zsolt, illetve a fiatal balkányi Fintor Sándor érkezett, a Nyírség-Spartacus U 19-es csapatából Mitró János és Holló László csatlakozott, Szemán Zsolt a Nyíradony, Fülöp Ferenc pedig a Nyírlugos mezét cserélte szakolyira. A tranzakciók következtében Boros Gyula elégedetten nyugtázta, hogy létszámban erősödött a keret, és immáron tizennyolc labdarúgóból választhatja ki a pályára lépő csapatot. Az átigazolási időszaknak ugyan vége, de a rajtig nem lazítanak a szakolyiak, hiszen még öt előkészületi mérkőzés (sorozatban a Nyírlugos, a Baktalórántháza, a Nyírsuli U 19-es csapata, a Levelek és a Téglás ellen), illetve a hagyományos Szakoly Kupa vár az NB III-as társaságra. 

Az új edző: Németh Károly (2003.07.04)

Senki nem ájult el attól, hogy az ibrányi „tizenegy" a tizenegyedik helyen táborozott le az elmúlt évad végén. Az NB III-as futballtársulat elöljárói már korábban kimondták: ez így nem mehet tovább.

Az illetékesek már menetközben sem voltak elragadtatva a csapat produkciójától, amit jelez: Pók Csaba idejekorán távozott a kispadról, ekképpen Ónodi Sándor gardírozta a gárdát a bajnokság befejező szakaszában. Persze, a berkeken belül mindenki tudta, eme felállás csupán átmeneti megoldás - a játékos-edzőt vérbeli tréner követi.

A vezetőség megtálalta a megoldást: a pénteken kezdődő felkészülés során Németh Károly irányítja az együttest, vagyis a legutóbb Nyírbátorban dolgozó, azóta több egyesülettel hírbe hozott szakember ismét aktivizálja magát.

Feladata egyértelmű, ugyanis a vezetőség újfent a Tisza-csoport elitjében kívánja látni az együttest. Ennek érdekében az erősítésen munkálkodik az ibrányi stáb, s a hírek szerint hamarosan négy-öt labdarúgóval bővülhet a létszám.

Visszatért a csapathoz Kertész János, s a kiszemeltek közül Kovács Mihály és Bessenyei Gyula érkezése már szinte biztosra vehető. Szóba került az irányító középpályás poszton bevethető Szabó Zsolt (Létavértes) neve is, azonban az új tréner nem tart igényt rá. Megjegyzendő, hogy az első edzésen feltűnt szám szerint öt olyan játékos is, akik nemrég még a Nyírség Spartacus juniorcsapatában rúgták a labdát.