Hírek archívum

2003. augusztus-december


Az Ibrány számára a Sényőn szerzett egy pont hozta meg a pozitív fordulatot
(2003.12.15 - KM)


- A csapat átalakítása volt a legfontosabb szempont, amit egy háromlépcsős folyamatban képzeltünk el - kezdte értékelését Németh Károly edző. - Az első fokot nyáron, a keret kialakításakor megmásztuk, a télen további erősítéseket tervezünk, és jövő nyárra tisztulhat le a kép, hogy a következő esztendőben kikkel is fogalmazhatunk meg egyértelműbb célokat. Egyelőre stabil középcsapat szeretnénk lenni, és mivel a fiatalok várhatóan jóval tapasztaltabbak lesznek, azt követően reális esélyünk lehet az élmezőnyre.

Lássuk, hogy az első és második lépcsőfok között milyen nehézségekkel kellett megküzdeni az ibrányi legénységnek.

- Jól kezdtük a szezont, aztán az ötödik-hatodik fordulóban következett a mélypont - így a tré-
ner. - Ekkor a Szakoly és a Hajdúnánás elleni hazai meccseken csak egy pontot sikerült szereznünk, egyúttal megmutatkozott, még nem vagyunk összeérve, és a támadójátékunk is csődöt mondott. Ebből kellett felállni, és a Sényőn szerzett egy ponttal következett be a fordulat, ezt követően már elfogadhatóan teljesítettünk. Végül a nyolcadik helyen kötöttünk ki, de hátrányunk mindössze egy pont a hatodik helyezettel szemben.

Kovács Mihály az élen

Németh Károly bebocsátást engedett a játékosok osztályozó-könyvébe is.

- Kalkulusaim alapján Kovács Mihály nyújtotta a legjobb teljesítményt (5.8), őt Majchrovics Zoltán (5.64), Feczkó Tamás (5.54) és Kántor Zsolt (5.46) követi - emelte ki legjobbjait Németh Károly. - Azt el kell mondanom, hogy remek körülmények között dolgozhattunk, és játékosaim is végig partnerek voltak a munkában.
 

Hazai pályán olykor botladozott, idegenben viszont végig stabil volt a Volán-Sényő
Sényő (2003.12.13 - KM)


- Újonccsapat milyen más tervvel vághatott neki az NB III-as bajnokságnak, mint a bentmaradás biztos kiharcolásával. Ehhez képest a Volán-Sényő labdarúgói csoportjukban a hatodik helyen telelnek, ami alighanem elégedettségre adhat okot az NB-s küzdelemsorozatokba hét év után visszatérő csapatnál.

Reális a helyezés

- Valóban a biztos bentmaradást, vagyis a tizedik-tizenkettedik helyezést tűztük ki célként magunk elé - mondta Brekk János, a sényőiek edzője. - A mostani pozíciónk viszont azt mutatja, hogy ettől azért többre képes a társaság, és szerintem ez a helyezés reálisnak mondható. Még akkor is, ha utólag úgy vélem, hat-hét pont benne maradt a csapatban, és ha ezeket begyűjtjük, akkor most a dobogón lehetnénk. Elsősorban az itthoni eredménytelenségünk a fájó, ami a rutintalanságunknak és az ingadozó teljesítményünknek köszönhető. Idegenben viszont sokáig őriztük a veretlenségünket, és a hajrában a Böszörmény sényői legyőzésével sok mindent jóvá tettünk.

Ha már ez a találkozó szóba került, arra kértük a trénert, hogy nevezzen meg pozitív és negatív értelemben egyaránt kilógó találkozót.

- Mindkét esetben hazai találkozóról van szó - emlékezett Brekk János. - A Szirmabesenyő elleni meccsre nem szívesen emlékezünk, hiszen akkor kilenc ember ellen sem tudtuk ledolgozni a hátrányunkat, és a sáros pályán három-kettes vereséget szenvedtünk. A Hajdúböszörmény elleni három-kettes győzelmünk ugyanakkor emlékezetes győzelem volt, ez a siker kellett ahhoz, hogy végül kedvező pozícióból vághatunk neki a tavaszi folytatásnak.

 
A sényői Nyisztor és az ibrányi Kertész harca a labdáért

Fotó: Balázs A.

Remeklő ötösfogat

Nézzük, hogy teljesítményük alapján kik érdemesek arra, hogy kiemeljük a nevüket.

- A csapat gerincét a Kiss Tamás, Barna, Asztalos, Leskó, Rubóczki ötösfogat alkotta, ők végig megbízhatóan, jól teljesítettek - mondta a tréner. - Az azért jelzésértékű, hogy csatár nincs a felsoroltak között, ugyanis elég kevés gólt szereztünk. A télen várható némi átalakulás a keretünkben, két-három játékos kölcsönbe kerülhet, és elképzelhető, hogy egy-két poszton megpróbálunk erősíteni.
 


Az őszi végeredmény: 6. Volán-Sényő 14 5 5 4 26-22 20
Hazai pályán: 12. Volán-Sényő 8 3 2 3 12-11 11
Idegenben: 4. Volán-Sényő 6 2 3 1 14-11 9

A házi góllövőlista:
Fekete 5, Leskó 4, Knoblok, Nyisztor 3-3, Asztalos 2, Gráf, Barna, Várnai, Gégény l-l. Öngól: Herényi (Szirmabesenyő), Blászka (Hajdúböszörmény).

A Vásárosnamény ellen játék - és szerzett gólok nélkül - jutott 3-0-ás győzelemhez a csapat.


Egy helyezéssel elmaradtak a várttól, de a „nagyvadak" elejtése mindent kárpótolt
Tuzsér (2003.12.11 - KM)


- Nehéz úgy értékelni az NB III-as tuzséri futballcsapat bajnoki szereplését, hogy az emlékezetes kupamenetelés ne kerüljön szóba.
Az őszi szezonban megszerzett negyedik helyezés ugyanis nem vonatkoztatható el attól, hogy a Magyar Kupában immár a negyeddöntő vár Révész Attila edző tanítványaira.

A végére elfáradtak

- A vezetőség konkrét célokat nem határozott meg a számunkra, az öltözőn belül viszont úgy ítéltük meg, hogy a tavalyi szerepléssel, valamint Bagin és Babjak leigazolásával a hátunk mögött, ott a helyünk a dobogón -jelentette ki Révész Attila edző. - Ettől jelen pillanatban egy helyezéssel, elmaradunk, de a kupaszereplést is figyelembe véve az őszi szezonnal természetesen nem lehetek elégedetlen. Azt viszont el kell ismerni, a szezon végére egy picit elfáradtunk,
nem véletlen, hogy a BKV Előre kiverése után már csak egy bajnoki mérkőzésünket tudtuk megnyerni.

Apropó, kupamenetelés. Kíváncsiak voltunk, hogy miként változtatta meg a tuzsériak hétköznapjait, illetve megítélését a nem mindennapos bravúrsorozat.

Négyen az élen

- A csapat előnyére vált mindez, hiszen óriási önbizalmat adott a folytatáshoz - beszél a témáról a 31 esztendős tréner.
- A másik oldalon viszont az áll, hogy igazi presztízscsapat lettünk, mindenki bennünket szeretett volna megverni, és alaposan feltüzelt ellenfelekkel találtuk szemben magunkat. Hozzá kell tennem, a végére a szerencse is elpártolt egy kicsit tőlünk, de emiatt sincs okunk bánkódni, hiszen a kupaszereplés mindenért kárpótolt bennünket. Ezek után nézzük, a statisztikai adatok milyen képet festenek a csapatról!

- Huszonhat gólunk közül tizenhat született kidolgozott akcióból, az egy öngól mellett kilencet rögzített játékhelyzet után szereztünk - kezdte Révész Attila. - Ami nagyon fájó, hogy húszszor rezdült a hálónk, ezek közül tizenhatot kaptunk pontrúgásokból, négyet pedig eladott labdából. Tavaly az volt az egyik védjegyünk, hogy alig lehetett nekünk gólt lőni, az ősztől azonban a védők is jelentős támadófeladatot kaptak, ennek a rizikóvállalásnak következménye a több kapott gól. Örülök annak: kétféle játékrendszert is sikeresen alkalmaztunk, ezeket kell még tökéletesítenünk a tavaszra, hogy a bajnokságban előrelépjünk és a kupában a Honvéd ellen is legyen keresnivalónk. Még annyit, hogy játékosaim közül Herczku, Spekker, Lakatos és Bagin nyújtotta a legjobb teljesítményt a szezonban.
 

Az őszi végeredmény: 4. Tuzsér 14 7 3 4 26-20 24
Hazai pályán: 4. Tuzsér 6 5 - 1 11-5 15
Idegenben: 6. Tuzsér 8 2 3 3 15-15 9

A házi góllövőlista:
Spekker 8, Gergely, Kosztyú, Lakatos 3-3, Bagin 2, Petró, Tóth A., Iván, Herczku, Cseke, Lupcsa l-l. Öngól: Ivánka (Hajdúböszörmény).