Hírek archívum

2004. január-május

Magyar Kupa, megyei selejtező, a 2. forduló (május 12., 17 óra) párosítása (2004.05.06)

Nagydobos–Ibrány
Anarcs–Csenger
Nyírbéltek–Tuzsér Erdért SE
Jánkmajtis–Rakamaz
Nyírlugos–Vásárosnamény
Záhony–Szakoly
Várda SE–Túrricse
Nyírbátor–Mátészalka FC-Medicor
Fényeslitke–Tarpa
Tiszalök–Baktalórántháza
Nagyhalász–Nyírkarász
Fábiánháza–Nyíregyháza Spartacus (május 13.)
 

Így látják az erőviszonyokat a hajdúsági edzők (2004.03.05-HBN)

Garamvölgyi Lajos (Létavértes): – Munkahelyi elfoglaltság miatt általában kevesen voltunk edzésen, s nem tagadom, hogy ez szokatlan volt a számomra. Az időjárás miatt ráadásul az edzéslehetőségek is behatároltak voltak. Ennek ellenére a kezdő tizenegy kialakult, ám a keret többi tagja inkább a jövőt képviseli, s nem a jelent. Kérdés a számomra az is, hogy az érkezők vajon tudják-e pótolni a távozókat. A célunk a 10. hely megszerzése, ám ehhez teljes létszámmal kellene végezni az edzésmunkát.

Lugosi István (Hajdúdorog): – Bent akarunk maradni az NB III-ban, azaz szó sincs a megye I-be menekülésről. Ennek megfelelően készültünk, s próbáltuk meg kialakítani a legütőképesebb csapatot. Tudjuk, hogy nagyon nehéz tavasz vár ránk, de a játékosok pozitív hozzáállása optimizmussal tölt el, s úgy érzem, hogy a kitűzött cél, a 10. hely megszerzése megvalósítható.

Zolnai Lajos (Hajdúböszörmény): – Bár sok edzőmeccsünk elmaradt az időjárás, illetve a pályaviszonyok miatt, ennek ellenére megfelelően felkészültünk a folytatásra. Az új játékosok jól beilleszkedtek a csapatba, mindenki a célunknak megfelelően végezte a munkát, így bízok a sikeres tavaszi szereplésünkben. Ha megismételjük az őszi produkciónkat, akkor biztosan nem lehet baj. Úgy érzem, hogy négy-öt forduló után már okosabbak leszünk, addigra végképp kiderül, hogy milyen a feljutási esélyünk.

Kondora József (Hajdúnánás): – Lelkes, és főként eredményes játék jellemezte az őszi idényben az együttest, s remélem, ez jellemzi majd tavasszal is. A körülményekhez képest jól sikerült a felkészülésünk, igaz, néhány elmaradt edzőmeccs miatt van hiányérzetem, de gondolom, így van ezzel a többi edzőkollégám is. A célunk továbbra is a legjobb nyolc közé kerülés, s ha ez sikerül, akkor már elégedett leszek.

Tóth Gábor (Balmazújváros): – Úgy vélem, hogy sokkal egységesebbek leszünk, mint az ősszel voltunk. A játékosállomány pozitív irányba változott, láthatóan egymásért is küzdöttek a játékosok a felkészülési meccsek során, s remélem, hogy ez a fejlődés a bajnoki mérkőzéseinken is megmutatkozik majd. Sajnos most még meglehetősen távol vagyunk a tabellán az eredetileg kitűzött 6. helytől, de úgy érzem, hogy a tervünkön nem kell változtatnunk.

 

Rajthoz állnak a beregiek is (2004.03.01-KM)

Érkeztek a télen olyan hírek Vásárosnaményból, hogy az NB III-as futballcsapat végleg bedobja a törülközőt, és nem vág neki a bajnokság tavaszi küzdelmeinek. Aztán a Tisza-csoport ligaülésén kiderült, hogy a beregiek is ott lesznek a mezőnyben, és ezt az értesülést meg is erősítették az érintettek.

A csapat továbbra is Tivadar András edző irányításával készül, igaz, a sereghajtó pozíció ellenére nem sokat erősödött. Egyedül a helyi kötődésű Tóth Szilárd számít új játékosnak, aki másodosztályú mérkőzésen nyíregyházi színekben szerepelt, ezt megelőzően pedig Kecskeméten rúgta a labdát. Az elmúlt fél évet kihagyta, tavasszal pedig az NB III-as gárda szolgálataiba lép, miközben a helyi NB II-es futsalcsapatban is lehetőséget kap.

A Vásárosnaménynak elvileg hazai pályán kellene kezdenie az idényt, de mivel az őszi idénynyitó az ő hibájukból maradt el Sényőn, ezért a hét végén újra a megyebeli rivális otthonába szólítja őket a kötelesség.
 

Hétvégi edzőmeccs a megyei I. osztályú Nagykálló ellen (2004.02.28)

Nagykálló-Ibrány 5-3 (3-1)

Gól: Cséke, Vágó, Márton, Drágár, Kocsis, ill. Pámer 2, Majchrovics.
 

Március 7-én indul a tavaszi idény az NB III-ban (2004.02.25-KM)

A hétfőn Debrecenben megtartott ligaértekezleten kiderült, hogy a csoport mind a tizenöt gárdája vállalja a folytatást. Volt ugyan olyan javaslat, amely a rajt elhalasztására vonatkozott, de a felek megegyeztek abban, hogy március 7-én indul az idény. Az ősztől előírás volt a csapatok részére, hogy a játékban lévő labda mellett további kettő álljon rendelkezésre a folyamatosság érdekében. Nos, ezen törekvéseket úgy segítette elő a versenybizottság, hogy valamennyi érintettnek három-három meccslabdát ajándékozott.

Szóba került a bajnoki rendszer átszervezése is, az elöjárók ugyanis előrevetítették: a jövőben eggyel csökkenhet az NB-s osztályok száma, így az NB III. újra a harmadosztálynak felelhet meg. Még az is meglehet, hogy a 2004/2005-ös sorozattól kezdve.
 

Edzőmeccsek eredményei (2004.02.23)

Az NB II-es ellenfeleket nem tudtuk legyőzni.

Mátészalka - Ibrány 5-1

Gól: Szilágyi V.


Baktalórántháza - Ibrány 2-1

Gól: Nagy S.


Ibrány -Kemecse 5-3 (1-0)

Gól: Szilágyi, Imre, Milka
 

Vasárnap lejátszották az elmaradt edzőmeccset (2004.02.09)

Bohács Sándor (az egykori középpályást pénteken - nem túlzás - ezrek kísérték utolsó útjára) emléke előtt is tisztelegtek Tiszalökön, ahol a játékos két legutóbbi klubja játszott egymás ellen.

Tiszalök-Ibrány 1-2 (0-1)

Gól: Lengyel, illetve Kovács I., Feczkó.
 

Elmaradt a Tiszalök ellen tervezett edzőmeccs  (2004.02.04)

Ezzel együtt elmaradt a pályán való találkozás az egykori társakkal, Erdei Csabával, Fecsku Istvánnal, Papp Tiborral és persze Bohács Sándorral. Annak idején egész kis különítmény távozott Ibrányból Tiszalökre, de valamennyiükkel jó viszonyt ápoltak az NB III-as gárdánál maradottak. A találkozás aztán sajnos nem a pályán, hanem a temetőben lesz aktuális, hiszen ismert, Bohács Sándor hétfőn közúti balesetben elhunyt. A hír az egykori játékostársakat is megrázta.

– A hétfői edzés előtt hosszasan beszélgettünk a játékosokkal Sanyiról, hiszen az itt töltött három év nem múlhatott el nyomtalanul – mondta Vigh Sándor technikai vezető. – Sanyi kiváló sport- és remek közösségi ember volt, aki ráadásul a legjobb labdarúgóink közé tartozott. Gólkirályi címe után harag nélkül távozott tőlünk, éppen azért választotta a Tiszalököt, mert az ottani mentőállomáson jutott álláslehetőséghez. Tavaly nyáron szóba került a visszatérése, de éppen munkahelyi okok miatt döntött úgy, hogy marad Tiszalökön. Nekünk is nagyon fog hiányozni.

Ami pedig a csapatot illeti, Németh Károly edzőnek újabb távozóval kell számolnia. Babják Csaba bejelentette, hogy a megyei II. osztályú Tiszakanyár színeiben folytatja pályafutását, így a két Herman és Mudri után ő a negyedik, aki elhagyta a gárdát. Az érkezési oldalon eddig Tuska János, Nagy Sándor és Kovács Imre neve szerepel.
 

Elhunyt Bohács Sándor (2004.02.02-SZON)

A hír megrázó: közúti balesetben életét vesztette az ibrányi szurkolók egykori nagy kedvence, a felejthetetlen középpályás, Bohács Sándor.
A 39. születésnapját alig néhány napja ünneplő futballista elnyűhetetlen volt: ősszel a Tiszalök megyei első osztályú együttesét erősítette.

Bohács Sándor (fehér mezben) 1965. január 24-én született, labdarúgó pályafutása az NYVSC utánpótlás csapataiban indult. Még ifjúsági korú játékosként, 1983-ban került Rakamazra, ahol ismét fehívta magára a figyelmet, és 1987-ben visszakerült Nyíregyházára. Az akkor NB II-ben (másodosztály) szereplő csapatban kilenc mérkőzést játszott, majd 1988-ban Tiszavasváriba igazolt, ahol csupa siker érte.

Több száz mérkőzés áll a neve mögött, NB III-as bajnoki címet szerzett, 1992-től 1999-ig a másodosztályban (NB II., NB I. B) rúgta a bőrt. A vasvári csapat visszalépése után 1999-ben került Ibrányba, ahol NB III-ban szerepelt, gólkirályi címet szerzett, majd 2002-ben a megyei II. osztályú Tiszalökhöz igazolt. Itt tavaly bajnoki címet szerzett, és az őszi szezonban három gól fűzödött a nevéhez.
 

Kovács Imre Ibrányban (2004.01.30)

Tuska János és Nagy Sándor után újabb olyan játékos került az NB III-as ibrányi futballistákhoz a télen, aki nyíregyházi múlttal rendelkezik. Kovács Imre egykoron tagja volt a megyeszékhely 1992/93-ban élvonalban szereplő csapatának, illetve előtte és utána is több esztendőt húzott le a piros-kékeknél. Ezt követően Sopronban szerepelt (újra az élvonalban is), majd a hazatérés után Demecserben futballozott, esztendeje pedig a rakamaziak kötelékébe állt. A középpályás úgy érezte, hogy ismét eljött a váltás ideje, és a szomszédos ibrányiak ajánlatát fogadta el.
 

Lancaste Kupa, Gyulaháza (2004.01.24)

A telt ház előtti, kétszer húsz perces találkozók jól szolgálták a csapatok felkészülését, a nézők pedig remekül szórakoztak. A megyei szövetség a serlegek mellett huszonegy labdát is kiosztott a résztvevőknek.

A-csoport:

Tuzsér-Baktalórántháza 4-0

Tuzsér-Szakoly 2-1

Szakoly-Baktalórántháza 2-2

B-csoport:

Volán-Sényő-Mátészalka 3-1

Volán-Sényő-Ibrány 2-2

Mátészalka-Ibrány 5-3


Döntő: Tuzsér-V-Sényő 9-1

3. helyért: Mátészalka,Szakoly 3-1

5. helyért: Baktalórántháza-Ibrány 4-1


Gólkirály: Herczku Viktor (Tuzsér)

Legjobb mezőnyjátékos: Kosztyú János (Tuzsér)

Legjobb kapus: Fintor Sándor (Szakoly)
 


A Tyl-Sped Kupa baktalórántházi teremtorna eredményei (2004.01.19):

Mátészalka FC-Medicor–Volán-Sényő 1–1, hetesekkel: 3–4.
Gól: Lehoczki, illetve Nyisztor

Ibrány–Baktalórántháza 3–4.
Gól:
Bessenyei, Pámer, Feczkó, illetve Rakóczi, Ádámszki, Kozma A., Minyin.

Nyírkarász–Nyírmada 3–1.
Gól: Gazdag 3, illetve Benkő.

Volán-Sényő–Ibrány 2–1.
Gól: Leskó, Kiss T., illetve Milka.

Baktalórántháza–Nyírkarász 1–1, hetesekkel: 1–3.
Gól: Rakóczi, illetve Dudás.

Nyírmada–Mátészalka 0–4.
Gól: Balogh J. 2, Lehoczki, Ungvári T.

Ibrány–Nyírkarász 1–2.
Gól: Ignácz, illetve Dudás, Gazdag.

Volán-Sényő–Baktalórántháza 3–1.
Gól: Nyisztor, Leskó, Asztalos, illetve Ádámszki.

Ibrány–Nyírmada 5–2.
Gól: Feczkó, Korsoveczki, Milka, Imre, Nagy S., illetve Kiss A., Tóth M.

Mátészalka–Nyírkarász 3–4.
Gól: Lehoczki 2, Szender, illetve Gazdag 2, Rákóczi, Dudás.

Volán-Sényő–Nyírmada 2–0.
Gól: Nyisztor, Leskó.

Ibrány–Mátészalka 3–2.
Gól:
Babják, Bardi, Imre, illetve Illés P., Unchiás.

Baktalórántháza–Nyírmada 2–2, hetesekkel: 2–3.
Gól: Rakóczi, Ádámszki, illetve Tóth M., Vajas.

Nyírkarász–Volán-Sényő 2–1.
Gól:
Szentmiklósi, Gazdag, illetve Barna.

Mátészalka–Baktalórántháza 2–1.
Gól: Lehoczki, Szender, illetve Ádámszki.


A végeredmény:

1. Nyírkarász 14 pont
2. Volán-Sényő 11
3. Mátészalka FC-Medicor 7
4. Ibrány 6
5. Baktalórántháza 5
6. Nyírmada 2.

(A mérkőzések győztese három, a vesztes nulla, a döntetlen után a hetespárbaj győztese kettő, vesztese egy pontot kapott.)


Különdíjasok:

A legjobb kapus: Pekk János (Nyírkarász).

A legjobb mezőnyjátékos: Nyisztor Donát (Volán-Sényő).

Gólkirály: Gazdag Attila (Nyírkarász) 8 találattal.

 


Az első munkahét végén járnak az NB III-as ibrányi futballisták (2004.01.17)

Németh Károly edző irányításával hétfőn kezdődött el a felkészülés. Mint minden csapatnak, az ibrányiaknak is meg kell küzdeniük az időjárás viszontagságaival, kisebb-nagyobb sikerrel meg is tudják oldani ezeket a problémákat.

Ami pedig a játékoskeretet illeti, a csapattal két új játékos tréningezik. Közös jellemzőjük, hogy az elmúlt fél esztendőt egyaránt kihagyták, Tuska János kapus a Nyíregyháza Spartacus labdarúgójának számít, legutóbb még Kemecsén szerepelt. A hátvédposzton bevethető Nagy Sándor sem játszott az ősszel, előtte Mátészalkán rúgta a bőrt, most pedig úgy tűnik, Ibrányban folytatja.

Két játékos neve szerepel a távozók listáján, és itt is akad közös pont: mindketten Hermanok. Attilától fegyelmi okok miatt vált meg a vezetés, László pedig úgy döntött, hogy alacsonyabb szinten folytatja a pályafutását, a megyei II-es Kótaj csapatával egyezkedik. A hírek szerint vele tart a korábban leállt Tilki Mihály és az előbb említett Herman Attila is. Minimális változás még várható a keretben, addig is tizennyolc játékos gyakorol, és vesz részt a szombati baktalórántházi, majd 24-én a gyulaházi teremtornán.
 


Taroltak a tuzsériak a megyei labdarúgó szövetség szavazásán. Övék lett az év csapata, az NB III-as gárda adta az év játékosát (Bagin Sándor) és az év edzőjét, Révész Attilát is.  (2004.01.03-KM)

Utóbbi sportember berobbanása egyik napról a másikra történt meg, hiszen a legutóbbi küzdelemsorozatban is remekelt már az általa irányított csapat, ősszel pedig a kupameneteléssel hívta fel magára a figyelmet (ezek szerint a szavazókét is) a 31 esztendős tréner.

– Amellett, hogy örülök neki, különösebb jelentőséget nem tulajdonítok ennek a címnek, hiszen tudom jól, elsősorban a csapaté az érdem – beszélt a díj fontosságáról Révész Attila. – Ez a csapat korábban már adott egy év edzőjét, nekem Révész Csaba után csak ismételnem kellett. Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy Tuzséron nem buktatják az edzőket, hanem pajzsra emelik, és tényleg öröm együtt dolgozni ezzel a társasággal. Értelmes játékosok alkotják a csapatot, akik igénylik az újdonságot, rendre tanulni akarnak, ezért nagy kihívást jelent egy-egy edzésre felkészülni.

Persze, a tréningekre még játékosként is készülhetne az érintett, hiszen éppen most lépett ideális futballkorba. Sokat tudunk már Révész Attiláról, de a visszavonulása körülményeit még nem ismerjük.

– Amikor feljutottunk az NB III-ba, be kellett látnom, hogy már nem tudok megfelelni a magasabb osztály követelményeinek – így a tréner. – Vállalkozásaim révén a gazdasági életben is egyre jobban elmerültem, ezért már nem tudtam az edzéseket látogatni. Később aztán úgy alakult az élet, hogy igent mondtam az edzői felkérésre, így vettem át menet közben a szakmai munka irányítását. Rájöttem, hogy az életmódomon is változtatni kell, többet mozgok, és most már úgy kell alakítani a programjaimat, hogy az edzéseken ott tudjak lenni. Kérdés persze, hogy a civil életben sikeres Révész Attila edzőként mit szeretne elérni.

– Nem foglalkozom ezzel – jelentette ki határozottan. – Hatalmas áldozatokat kell azért hozni, hogy valaki kiemelkedő tudású edző legyen, no meg Magyarországon jelenleg nem a legmegbecsültebb szakmák közé tartozik ez a hivatás. Vallom, hogy csak úgy lehet következetesen, megalkuvás nélkül dolgozni ebben a munkakörben, ha az ember nem feltétlenül ebből él meg. Számomra az angol minta a mérvadó, amikor a tréner egyben menedzser is, hiszen ha valaki nincs tisztában a klubja anyagi helyzetével, hogyan szemeljen ki magának erősítést jelentő labdarúgókat. A jövőt illetően engem egyedül a Honvéd elleni kupaderbi foglalkoztat, hiszen valamennyiünk számára az lesz életünk nagy mérkőzése.