Hírek archívum

2004. július-december

 

Németh Károly vezetőedző az elmúlt szezonról szóló részletes szakmai értékelését olvashatják (2004.12.23)

I. ŐSZI IDÉNY CÉLKITŰZÉSEI

• Az őszi szezonban 27-29 pont megszerzése
• 1-3 hely valamelyikének a megszerzése
• A kupában ősszel legalább három körön túljutni
• Hazai mérkőzéseinken minél több győzelem és a veretlenség megtartása
• Rúgott góljaink 35 felett legyenek
• Kapott gólok száma 15-nél nelegyen több

II. MÉRKŐZÉSEK ÉRTÉKELÉSE

• Idegenbeli mérkőzéseinken 3 győzelmet, 2 döntetlent és 2 vereséget. azaz 52%-os teljesítményt értünk el. Lehetett volna jobb is. A két Vereség közül a Sátoraljaújhely ellen meddő támadójátékot nyújtottunk, gyakorlatilag semmi sem sikerült. A Tuzsér elleni vereséget talán könnyebben el lehet fogadni, mert egy nyílt, győzelemre törő felfogással szenvedtünk vereséget egy meggondolatlan belépő miatt, ami öt perccel a vége előtt 11-est eredményezett. A két döntetlenből Hajdúnánáson jóval közelebb álltunk a győzelemhez mint ellenfelünk, a Rakamazon viszont igazságos eredmény született. A három győzelem megérdemelt volt, bár a Nyírkarász és a Szirmabesenyő ellen sokkal biztosabbá tehettük volna az eredményt, de rengeteg helyzetet hagytunk ki.

• Hazai mérkőzéseinken 6 győzelmet, 1döntetlent azaz 90%-os teljesítményt értünk el. Úgy gondolom hogy magabiztosan hoztuk le a hazai mérkőzéseket amit az is bizonyít, hogy mindössze 3 gólt kaptunk a 19 rúgott góllal szemben. Véleményem szerint minden hazai mérkőzés megfelelt a velünk szemben felállított követelményeknek. Természetesen lehetett volna még több góllal is kiszolgálni a közönséget. de a helyzetkihasználásunk sokszor gyengébbre sikeredett mint ahogy vártam.

• A kupából kurtán-furcsán kiestünk, ami nemcsak engem bánt a mai napig, hanem a játékosokat is. Nem lenne sportszerű a szervezési dolgokra kenni a kiesést (viszont tény hogy nagyban hozzájárult a mérkőzés előtti kapkodásunk a kudarchoz), hanem be kell ismernünk hogy azon a napon nem tudtunk a szokatlanabb körülményekhez alkalmazkodni és játékban is messze elmaradtunk a várakozástól. A tapasztalatokat nagyon gyorsan levontuk és a bajnoki mérkőzéseken már nem volt olyan és ahhoz hasonló probléma. mint ami az arnóti kiesésünket okozta.

III. SZAKMAI ELEMZÉS

• A harminckét rúgott gólunkkal a harmadik legeredményesebb csapat vagyunk a mezőnyben
A 14 mérkőzésből mindössze kétszer nem tudtunk gólt rúgni. A tervezett 35 - 40 találattól ugyan elmaradtunk, de az elmúlt két idényhez képest így ís emelkedett a lőtt gólok száma.

• A 12 kapott gól egy idényen belül elfogadható, amivel szintén a harmadik helyen állunk a legkevesebb gólt kapó csapatok mezőnyében.

• A 4-4-2 mellett a 4-2-3-1 felállási formával is próbálkoztunk (Létavértes, Szirma, S.újhely), de igazából nem tudtuk megoldani a feltolt ék mellé felzárkózó mélységi emberek folyamatos és pontos játékba hozatalát, ezért az egy ék sokszor magára hagyatottan küzdött és nem volt olyan hatékony a támadózónában történő labdamegtartás, mint két ék esetében. Ezért úgy döntöttem maradok a mát jól kialakult 4-4-2 nél.

• A négyvédős területvédekezésünk, alapszinten elfogadhatóan működik, de többször is gondot okozott a védők mögé befutó támadók semlegesítése. Egyébként ebben a védekezési módban ezt a legnehezebb kivédeni, mert állandó koncentrációt és összeszokott helyezkedő mozgást igényel az egymás mellett játszóktól (Csobán, Kántor, Kovács M., Milka, Nagy S.). Ebben folyamatosan fejlődnünk kell.

• A tolódásokat és a mélységi biztosításokat már a szélső középpályások is egyre jobban csinálták (Korsoveczki. Morauszki, Szilágyi), a középen játszók (Bessenyei, Kovács I.) pedig rutinjuknál és játéktudásuknál fogva nagyszerűen váltották egymást a belső ütköző és szervező szerepekben.

• A labdás ember felvételében léptünk előre a legtöbbet. Már nem hagyunk annyi időt az ellenfélnek hogy építse a támadást, hanem törekszünk arra hogy egyből zavarjuk, már a labdakihozatalt is. Támadóink a védekező szerepüket nagyon komolyan vették (Feczkó, Marcsek de jól illeszkedet Imre is).

• A legnagyobb védekezésbeli hiányosságunkat az ellenfél kontratámadásainak kivédésénél látom. Igaz hogy nem hagyunk felelőtlenül nyitott területet a feltolt labdabirtoklásunknál. de a kezdődő kontra elindítását a legközelebbi emberünknek még hatékonyabban (ha kell taktikai faulttal) kell blokkolnia. Nem fordulhat elő hogy 60-70 métert is vezeti az ellenfél a labdát és el tud úgy jutni a kapunkhoz, hogy nem tudunk ütközni vele, vagy blokkolni a támadás befejezését. Jól összehangolt helyezkedéssel ezek kivédhetők. Ebben feltétlenül javulnunk kell.

• Szögletből nem, oldalról beívelt labdából pedig csak 1gólt kaptunk. Mindenképpen dícséretes teljesítmény, főleg akkor ha a tavaly őszi kapott góljainkra gondolunk aminek a nagyrésze szögletből vagy oldalszabadrúgásból esett. Itt nagyszerepe van a védőink (Nagy S, Kovács M, Kántor, ill. Feczkó ) és a kapusunk (Tuska) helyezkedéseinek és összhangjának.

• Az ellenfél térfelén történő visszatámadásokat folyamatosan kértem a csapattól. Sokat fejlődtünk benne, de még precízebb és dinamikájában erőteljesebb, gyorsabb ritmusú labdaszerzéseket szeretnék elérni tavaszra, amiből még a mostaninál (9 ) is több gólt érhetünk el.

• A támadójátékunkat állandó és tudatos labdabirtoklásra építettük. Jó pár mérkőzésen (Szirma, Tuzsér, Mád, Rakamaz és Nyíradony) az időjárási és pályaviszonyok nagyon megnehezítették a folyamatos játék kialakítását. Ilyenkor kénytelenek voltunk alkalmazkodni és jóval egyszerűbben játszani.

• A mezőnyben a Létavértes mellett a mi csapatunk volt az aki mindenhol felvállalta a nyílt játékot és győzelemre játszott minden mérkőzésen. Ezt csak folyamatos labdabirtoklással lehetett elérni. A Sényő, Nyírkarász, S.síjhely, Szakoly, Balmaz., Mád (I.lfélidő), Abaújszántó elleni mérkőzéseken teljes egészében, a Hajdúnánás. Szirma, MVSC és a Nyíradony elleni mérkőzéseken pedig főleg a második félidőben irányítottuk egyértelműen a játékot. A Létavértes (Kis Loki), a Tuzsér és a Rakamaz ellen is győzelemre próbáltunk játszani. de ezeken a mérkőzéseken minden apróságnak szerepe van a végső eredmény kialakulása szempontjából. Tavasszal kiemelt cél lesz, hogy ebből a három mérkőzésből legalább kettőt megnyerjen a csapat.

• Helyzetkialakításunk mind a számát mind pedig a minőségét tekintve nagyszerű volt. A helyzetkihasználásunk viszont már egyáltalán nem. A legtöbb lehetőség főleg a támadók ás a szélső középpályások előtt adódott. Marcsek és Feczkó 7-7, Imre pedig 3 gólt szerzett. Ha csak a teljesen Tiszta ziccereket számoljuk akkor Marcseknak 14-15, Feczkónak 10 felett. Imrének 6-7, Szilágyinak 4-5. Bessenyeinek 5-6, Korsoveczkinek 6-7, Morauszkinak 5-6, Nagy Sanyinak 8, Kovács Misinek 1 gólnál kellene tartania. Természetesen ez is csak azt bizonyítja hogy nagyon sok felépített és kidolgozott akciónk volt amit jóval gyengébb százalékban használtunk ki mint ahogy arra lehetőségünk adódott.

• Hiányérzetem van a szögleteknél és az oldalszabadrúgásoknál, mert a rögzített játékhelyzeteknek ebben a formájában nagyon kevés veszélyt jelentettünk az ellenfelek kapujára pedig kiválóan fejelő (Nagy Sanyi. Feczkó, Kántor) és megfelelő pontrúgó (Kovács I., Imre Gy., Bessenyei) játékosaink vannak. Ezen a területen nem sikerült előbbre lépnünk. Tavaszra ez is kiemelt feladat lesz.

Németh Károly vezetőedző

Négy játékostól vált meg a vezetés, az érkezési oldalon eddig mindössze egy régi-új név szerepel (2004.12.20-KM)
Feckó Tamás új csapatban folytathatja Fotó: Kató L.

Nem kell semmi botrányra gondolni, egyszerűen arról van szó, hogy csökkent a csapatra fordítandó büdzsé összege, ennélfogva négy Nyíregyházáról kijáró játékostól kellett elköszönni. A döntés végül Tuska Jánost, Pámer Alexet, Feczkó Tamást és Kléninger Lászlót érintette kellemetlenül.

- Hangsúlyozni szeretném nem szakmai, hanem gazdasági döntésről van szó - mondta Németh Károly, az ibrányi csapat edzője. - Egyik futballistával sem akadtak szakmai, illetve emberi kifogásaim sem, egyszerűen úgy alakult: meg kell húznunk a nadrágszíjat, emiatt négy embert a jövőben nem tudunk foglalkoztatni. A döntést úgy hoztuk meg, hogy azért a csapat gerince ne változzon, emiatt minden csapatrészből érintett a bejelentés egy-egy embert.

Egyedül a kapusposztról távozó Tuskának lesz helyettese, a hírek szerint Vattai Pál, a legutóbb a szomszédos város, Nagyhalász csapatánál szolgálatot teljesítő cerberus személyében.
Gyarapítja a létszámot az őszi zárómérkőzésen már lehetőséghez jutott, többszörös házi gólkirály Ónodi Sándor is, aki két éves kihagyás után, egyéni edzésterv alapján készül a következő szezonra.
 

 Németh Károly edző értékelte az őszi szezont (2004.12.10-KM)

Kovács Imre kiemelkedő teljesítményt nyújtott Fotó: Racskó T.

– Az őszi szezonra huszonhét-huszonkilenc pont és a harmadik hely megszerzését tűztük ki célul – beszélt a csapat teljesítményéről Németh Károly edző. – Ezeket sikerült túlszárnyalnunk, ugyanakkor fontos volt a számunkra, hogy hazai pályán minél jobban szerepeljünk és lehetőleg sok gólt szerezzünk. Nos, otthon hét meccsünkből hatot megnyertünk és csak a listavezető Létavértes ellenit adtuk döntetlenre, illetve azt hiszem, a harminckét szerzett gólra sem lehet panasz. Az idegenbeli szereplésünk lehetett volna egy árnyalatnyival jobb is, különösen a meddő támadójáték miatt elvesztett sátoraljaújhelyi mérkőzés a fájó. Szerettünk volna a kupában is menetelni, de az arnóti összecsapást egy szervezésbeli hiba előzte meg, így ez is közrejátszott kurta-furcsa kiesésünkben.

Az Ibrányé a mezőnyben a harmadik legtöbb szerzett és a harmadik legkevesebb kapott gól, tehát a jelek szerint összhangban volt egymással a támadó- és védőjáték.

– Úgy gondolom, a mezőnyben a Létavértes mellett a mi csapatunk volt az, amely mindenhol felvállalta a nyílt játékot, és győzelemre törekedett – folytatta Németh Károly. – Emellett a helyzetkialakításunk is nagyszerű volt, azok kihasználása viszont már egyáltalán nem. A védekezésben több variációt is sikeresen alkalmaztunk, tetszett, hogy szögletből, illetve oldalszabadrúgás után csak egy gólt kaptunk, igaz, mi sem szereztünk ilyen szituációkból sok találatot, pedig sok jól fejelő játékosunk van. Előnyt jelentett számunkra, hogy a kötelezően pályára küldendő fiatal játékosainkat már tavaly beépítettük csapatunkba, sőt többségük még jövőre is huszonegy éven alúli lesz.

S végül lássuk, hogyan értékeli játékosai teljesítményét a szakvezető.

– A kiemelkedő teljesítményt nyújtók csoportjába Bessenyei Gyula, Nagy Sándor és Kovács Imre tartozik, közülük is Bessenyei rendelkezik a legjobb átlaggal – így a vezetőedző. – Jó, megbízható produkcióval állt elő Kovács Mihály, Korsoveczki Attila, Milka Károly, Marcsek Zoltán, Feczkó Tamás, Kántor Zsolt, Tuska János és Morauszki István, nem okozott csalódást Karászi Gergő, Csobán István, Imre Győző és Pámer Alex, sok tartalék maradt viszont Szilágyi Viktorban, Kléninger Lászlóban, Harsányi Bélában és Bardi Józsefben.

(Hamarosan egy kimutatásokkal, részletes értékelésekkel színesített beszámolót olvashatnak a csapat őszi szerepléséről...)

Rakamaz: mínusz két pont (2004.11.11.-KM)

Míg az NB III-as bajnokság eddigi nagyobbik része a (kupában is) ragyogóan menetelő Rakamazról szólt, addig az utóbbi napok csupa rosszat hoztak Brekk János legénysége számára. A sokáig második gárda szombaton elvesztette a Létavértes elleni rangadót (1–0) és vele együtt a második helyezést, kedden a Tisza-csoport versenybizottsági ülésén pedig két pontot és a harmadik pozíciót.

Még a negyedik fordulóban, a Tuzsér–Rakamaz mérkőzésen történt, hogy a 84. percben úgy cseréltek a vendégek, hogy a hátralévő percekre nem két, hanem csak egy 21 éven aluli játékos maradt a pályán. A hazaiak ugyan nem óvtak, de a versenybizottság hivatalból eljárt: meghagyta a pályán elért 0–0-ás eredményt, de a Rakamaztól elvette az egy pontot és további egyet levont tőle büntetésként.

Megjegyezzük, mindkét megyei érintett jobban járt volna, ha óv a Tuzsér, mert akkor Révész Attila csapata kapta volna a három pontot és a Rakamaztól is csak a pályán elért egyet vonják le. Így most a Rakamaz 22 egységgel a negyedik, a Tuzsér 23-mal a harmadik a tabellán.

Hasonló okból óvta meg a Nyíradony a Rakamaz elleni mérkőzést, de arról kiderült, hogy a szabolcsiak nem vétettek, csak a jegyzőkönyvben nem volt megjelölve a fiatal futballista.
 

Hétközi edzőmeccs a Szparival (2004.10.07)

Ibrány - Nyíregyháza Spartacus 1-5 (1-1).

Ibrány, 400 néző, v. Resán.

Ibrány: Tuska (Karászi) – Csobán, Kovács M. (Gáspár), Nagy S., Bardi – Korsoveczki (Pámer), Kovács I. (Kléninger), Bessenyei (Harsányi), Morauszki – Marcsek (Ignácz L.), Imre.

Nyh. Spartacus: 1. félidő: Németh – Lakatos, Tóth Sz., Szatke, Cipf – Némedi, Hegedűs, Csillag, Pintér – Nikolic, Faragó. 2. félidő: Balogh Z. – Marquez, Tejnóra, Illés Gy. – Lehoczki, Márton, Bánka, Ignácz Z., Terjék – Gajda, Darók.

A sok helyzetet és sok gólt hozó hétközi felkészülési mérkőzésen az Ibrány méltó ellenfele volt az élvonalban jegyzett vendégcsapatnak. Ezt mondhatjuk még akkor is, ha a szünetben teljes sort cserélő Szpari végül kihasználta az adódó helyzeteit, míg a hazaiak sajnos rendre kihagyták azokat.

Gól: Nagy S., ill. Terjék 2, Némedi, Gajda, Lehoczki.
 

Miként tavasszal, a végül NB II-be jutott Bőcs és Hajdúböszörmény ellen, úgy vasárnap a Létavértessel szemben is elszalasztotta a zajos siker lehetőségét az ibrányi futballcsapat.
(2004.09.08-KM)

Az NB III-as gárda 1–0-ás előnnyel és kettős emberelőnyben várta a második játékrészt az addig százszázalékos felek csoportrangadóján, ám végül be kellett érnie a 2–2-es végeredménnyel. Mi történt a második játékrészben?

– A szünetben megbeszéltük, hogy mit is kell tennünk ebben a létszámelőnyös szituációban, ám pillanatokon belül mi is tíz főre fogyatkoztunk – mondta Németh Károly, az ibrányiak edzője. – Nem mondom, így is hatalmas lehetőséget kaptunk az ellenféltől, ám ezzel nem sikerült élnünk, mert túl sok lehetőséget tékozoltunk el. Nem először járunk így, hogy vezetésünket nem tudjuk megnyugtatóvá tenni, és ezúttal meg is bűnhődtünk. Tényleg nagy esélyt szalasztottunk el, hiszen a Létavértest nem sok csapat fogja megverni ebben a mezőnyben.

Persze, dőreség lenne csak a negatívumot kiemelni az ibrányi csapat eddigi meneteléséből, hiszen ne feledjük: a Németh-gárda most először maradt három pont nélkül ebben a bajnokságban, és a vesztett pontokat tekintve ott liheg a listavezető Létavértes nyakán.

– Értékén kell kezelnünk az eddigi szereplésünket, természetesen levonjuk a szükséges tanulságokat – folytatta a szakember. – A Létavértes elleni mérkőzés nyoma nemcsak a kiállításokban, hanem mindkét oldalon sérülésekben is jelentkezett. Hozzáteszem, ezek nem durvaságból, hanem a csapatok harci kedvéből fakadtak. Leginkább azt sajnálom, hogy lelkes közönségünket nem tudtuk egy igazán értékes sikerrel megörvendeztetni, de már a következő feladatra kell koncentrálnunk, hiszen nagy sorozat előtt állunk.
 

Az NB III Tisza-csoportjának őszi menetrendje (2004.08.13)

1. forduló. Augusztus 15., vasárnap, 17: Mád–Tuzsér. Aug. 18., szerda, 17: Nyírkarász–Szirmabesenyő. Csütörtök, 17: Volán-Sényő–Létavértes, Rakamaz–Szakoly, Abaújszántó–Hajdúnánás. Péntek, 17: Nyíradony–Sátoraljaújhely, Miskolci VSC–Balmazújváros. Szabadnapos: Ibrány.

2. forduló. Augusztus 22., vasárnap, 17: Tuzsér–Miskolci VSC, Balmazújváros–Abaújszántó, Hajdúnánás–Rakamaz, Szakoly–Nyíradony, Ibrány–Volán-Sényő, Létavértes–Nyírkarász, Szirmabesenyő–Mád. Szabadnapos: Sátoraljaújhely.

3. forduló. Augusztus 28., szombat, 17: Abaújszántó–Tuzsér, Miskolci VSC–Mád. Vasárnap, 17: Nyírkarász–Ibrány, Volán-Sényő–Sátoraljaújhely, Nyíradony–Hajdúnánás, Rakamaz–Balmazújváros, Szirmabesenyő–Létavértes. Szabadnapos: Szakoly.

4. forduló. Szeptember 4., szombat, 16.30: Miskolci VSC–Szirmabesenyő, Sátoraljaújhely–Nyírkarász. Vasárnap, 16.30: Mád–Abaújszántó, Tuzsér–Rakamaz, Balmazújváros–Nyíradony, Szakoly–Volán-Sényő, Ibrány–Létavértes. Szabadnapos: Hajdúnánás.

5. forduló. Szeptember 11., szombat, 16.30: Abaújszántó–Miskolci VSC, Létavértes–Sátoraljaújhely. Vasárnap, 16.30: Nyírkarász–Szakoly, Volán-Sényő–Hajdúnánás, Nyíradony–Tuzsér, Rakamaz–Mád, Szirmabesenyő–Ibrány. Szabadnapos: Balmazújváros.

6. forduló. Szeptember 18., szombat, 16: Abaújszántó–Szirmabesenyő, Miskolci VSC–Rakamaz, Sátoraljaújhely–Ibrány. Vasárnap, 16: Mád–Nyíradony, Balmazújváros–Volán-Sényő, Hajdúnánás–Nyírkarász, Szakoly–Létavértes. Szabadnapos: Tuzsér.

7. forduló. Szeptember 25., szombat, 16: Létavértes–Hajdúnánás. Vasárnap, 16: Nyírkarász–Balmazújváros, Volán-Sényő–Tuzsér, Nyíradony–Miskolci VSC, Rakamaz–Abaújszántó, Ibrány–Szakoly, Szirmabesenyő–Sátoraljaújhely. Szabadnapos: Mád.

8. forduló. Október 2., szombat, 15: Abaújszántó–Nyíradony, Vasárnap, 15: Rakamaz–Szirmabesenyő, Mád–Volán-Sényő, Tuzsér–Nyírkarász, Balmazújváros–Létavértes, Hajdúnánás–Ibrány, Szakoly–Sátoraljaújhely. Szabadnapos: Miskolci VSC.

9. forduló. Október 9., szombat, 15: Sátoraljaújhely–Hajdúnánás, Létavértes–Tuzsér. Vasárnap, 15: Nyírkarász–Mád, Volán-Sényő–Miskolci VSC, Nyíradony–Rakamaz, Ibrány–Balmazújváros, Szirmabesenyő–Szakoly. Szabadnapos: Abaújszántó.

10. forduló. Október 16., szombat, 14.30: Abaújszántó–Volán-Sényő, Miskolci VSC–Nyírkarász. Vasárnap, 14.30: Nyíradony–Szirmabesenyő, Mád–Létavértes, Tuzsér–Ibrány, Balmazújváros–Sátoraljaújhely, Hajdúnánás–Szakoly. Szabadnapos: Rakamaz.

11. forduló. Október 23., szombat, 14.30: Sátoraljaújhely–Tuzsér, Létavértes–Miskolci VSC. Vasárnap, 14.30: Nyírkarász–Abaújszántó, Volán-Sényő–Rakamaz, Szakoly–Balmazújváros, Ibrány–Mád, Szirmabesenyő–Hajdúnánás. Szabadnapos: Nyíradony.

12. forduló. Október 30., szombat, 14.30: Abaújszántó–Létavértes, Miskolci VSC–Ibrány. Vasárnap, 13.30: Nyíradony–Volán-Sényő, Rakamaz–Nyírkarász, Mád–Sátoraljaújhely, Tuzsér–Szakoly, Balmazújváros–Hajdúnánás. Szabadnapos: Szirmabesenyő.

13. forduló. November 6., szombat, 13: Sátoraljaújhely–Miskolci VSC, Létavértes–Rakamaz. Vasárnap, 13: Nyírkarász–Nyíradony, Hajdúnánás–Tuzsér, Szakoly–Mád, Ibrány–Abaújszántó, Szirmabesenyő–Balmazújváros. Szabadnapos: Volán-Sényő.

14. forduló. November 13., szombat, 13: Abaújszántó–Sátoraljaújhely, Miskolci VSC–Szakoly. Vasárnap, 13: Volán-Sényő–Szirmabesenyő, Nyíradony–Létavértes, Rakamaz–Ibrány, Mád–Hajdúnánás, Tuzsér–Balmazújváros. Szabadnapos: Nyírkarász.

15. forduló. November 20., szombat, 13: Sátoraljaújhely–Rakamaz. Vasárnap, 13: Nyírkarász–Volán-Sényő, Balmazújváros–Mád, Hajdúnánás–Miskolci VSC, Szakoly–Abaújszántó, Ibrány–Nyíradony, Szirmabesenyő–Tuzsér. Szabadnapos: Létavértes.
 

Nyári Kupa, Kemecse (2004.08.01)

Kemecse adott otthont a Nyári Kupa elnevezésű, a bajnoki felkészülést segítő tornának.

Eredmények:

Kemecse–Baktalórántháza 1–6 (1–2). Gól: Karhut illetve Ádámszki 2, Szilágyi 2, Komi, Török.

Újfehértó–Ibrány 1–1 (1–1), tizenegyesekkel: 2–3. Gól: Kovács M. (öngól), illetve Szilágyi.

3. helyért: Újfehértó–Kemecse 6–1 (3–1). Gól: Szekrényes 4, Csajkó, Polonkai illetve Karhut.

Döntő: Baktalórántháza–Ibrány 4–1 (1–0). Gól: Ádámszki 2, Török, Pálvölgyi illetve Marcsek
 

Ha a konkrét csoportbeosztás még nincs is meg, az már eldőlt, hogy mikor indul útjára a labda a labdarúgó NB III. Tisza-csoportjában. (2004.07.29-KM)

A versenybizottság elnöke adott tájékoztatást arról, hogy az első játéknapra augusztus 20-án pénteken, a másodikra pedig 22-én, vasárnap kerül sor. A Magyar Amatőr Labdarúgóliga a csoportbeosztást is elkészítette. Az előzetes tervek alapján három tizenötös és három tizennégyes csapatból álló csoport lesz.

A Tisza-csoportot várhatóan tizenöt gárda alkotja majd, és azon csapatokból tevődik össze, amelyek a miskolci központú területi versenybizottsághoz adták le nevezésüket.

Ezek  következők:
Szabolcsból a Tuzsér Erdért SE, az Ibrány, a Volán-Sényő, a Rakamaz, a Szakoly, a Nyírkarász;
Borsodból a Szirmabesenyő, a Mád, a Miskolci VSC, a Sátoraljaújhely, az Abaújszántó;
Hajdúból pedig a Létavértes, a Balmazújváros, a Hajdúnánás és a Nyíradony.

A csoportbeosztást a MALL csütörtökön megtartandó elnökségi ülésén hagyja jóvá, a ligaértekezlettel egybekötött sorsolásra pedig augusztus 4-én, 14 órától kerül sor.
 

A hétvégén Baktalórántházán rendezték a  Magyar Kupa megyei négyes döntőjét. (2004.07.25)

Eredmények:

Baktalórántháza-Várda SE 1-2. Gól: Kozma A., ill. Vincze, Seres.

Nyíregyháza Spartacus-Ibrány 3-1 (1-0). Gól: Kozma 2, Rob, ill. Marcsek.

Döntő
Nyíregyháza Spartacus-Várda SE 5-1 (2-1)
Baktalórántháza, 600 néző, v.: Bendik.
Nyíregyháza Spartacus: Balogh - Miskolczi, Papizsanszkij, Mező, Illés Gy. (Horváth A.) - Ignácz Z., Csillag (Tóth T.), Kozma (Jeddi), Bánka (Németh A.) - Farkas, Popan. Edző: Herédi Attila
Várda SE: Mónus- Majoros, Krizán, Vakarcs, Balogh, - Szabó T. (Tamási), Lakatos, Seres, Dolhai (Borotai) -Krisztián (Molnár), Vincze. Játékos edző: Majoros Imre. Gól: Popan 2 (egyet 11-esből), Mező, Németh A., Farkas, illetve Vincze.

A 3. helyért
Baktalórántháza-Ibrány 8-0 (2-0)
Baktalórántháza, 500 néző, v.: Nagy B.
Baktalórántháza: Petranics - Szenes, Deák, Bodnár- Kozma A., Rakóczi (Török), Karkusz (Gdovin), Illés L., Minyin - Ádámszki, Pálvölgyi (Szilágyi N.). Edző: Madalina György.
Ibrány: Karászi- Bardi, Csobán, Kántor, Harsányi -Kléninger, Milka, Bessenyei (Kovács I.), Szilágyi V. - Korsoveczki, Marcsek (Mester). Edző: Németh Károly.
Gól: Szilágyi N. 3, Ádámszki 2, Minyin, Gdovin, Török.

 

Három új játékos a keretben, ketten távoztak (2004.07.22)

Az ibrányi NB III-as futballcsapatnál már keddre kialakult a véglegesnek mondható keret. Majchrovics Zoltán Hajdúnánásra, Kertész János Szakolyba igazolt, visszatért az ibrányi kötődésű Morauszki István. A vezetők leigazolták Kléninger Lászlót (az egykori Szpari-játékos fiát) Nyírbátorból, és ő még a "fiatal szekcióhoz" tartozik. Majchrovics szerepét pedig Marcsek Zoltán veheti át: a Spartacus kötelékébe tartozó, de legutóbb az NB II-es mátészalkai csapatban szereplő csatártól várják az ibrányi gárda góljainak javát.
 

Szombaton egymás közötti mérkőzéssel zárta a felkészülés első teljes hetét az NB III-as ibrányi futballcsapat.
(2004.07.19)

Németh Károly edző elégedetten nyugtázhatta: a társaság jó úton halad, a tavasszal remeklő csapat tagjai szorgalmasan végzik feladatukat. A legutóbbi keretből nincs már Ibrányban Majchrovics Zoltán, a csatár másfél esztendő után, házi gólkirályként (18 találat) búcsúzik a kisvárosból. Ugyancsak új csapat után nézhet Kertész János.

Új játékosnak tekinthető Morauszki István, aki nem ismeretlen Ibrányban, lévén ott nevelkedett, majd iskolai tanulmányai Szolnokra szólították, és környékbeli csapatoknál rúgta a labdát. A játékos elmúlt napokban nyújtott teljesítménye meggyőzte a vezetést a közös folytatásról. A tréner néhány fiatalt vetett még tesztelés alá, közülük kerülhet még ki a gárda egy-két további új játékosa, illetve a Spartacusnál esedékes keretszűkítés is befolyásolhatja a további erősítéseket.

 

Németh Károly, a csapat edzője értékelte a 2003-2004 évi bajnokságot. (2004.07.01)

A mögöttünk hagyott évben a csapat teljes átalakítása volt a fő célunk, amit három lépcsőben terveztünk. Elsőként a nyáron érkezett játékosokat építettük be, aztán felmértük, hogy ősszel mire képes ez a csapat, és ennek függvényeként erősítettünk tovább a tavaszra, így került hozzánk Nagy Sándor, Kovács Imre és Tuska János, a szezon második felében pedig jóval szervezettebb, kiegyensúlyozottabb és eredményesebb csapatjátékot tudtunk produkálni. Ekkor már csak minimális megingásokat tapasztaltunk, ami nem is az idegenbeli vereségeknél volt tetten érhető, hanem a három hazai döntetlennél. A Bőcs és a Hajdúböszörmény elleni pontvesztés különösen fájó, hiszen mindkétszer a hajrában egyenlített az ellenfél, és ezek igazán zajos sikerek lehettek volna.

Otthon csak egyszer vesztettünk, még az ősszel a Hajdúnánás ellen, idegenben pedig az volt jellemző a társaságra, hogy bárhol képes volt a győzelemre. Soha nem adtuk fel, Abaújszántón például háromgólos hátrányból is majdnem sikerült fordítani. Az utolsó hat meccsünket veretlenül tudtuk le, de mivel a riválisok sem voltak hajlandóak botlani, ezért be kellett érnünk a kis előrelépéssel, vagyis az őszi nyolcadikról az ötödikre léptünk.

Tavaszi teljesítménye alapján a védő létére nyolc gólig jutó Nagy Sándor került a játékosrangsor élére, az egész esztendőt figyelembe véve pedig a Bessenyei Gyula, Kovács Mihály duó viszi a prímet, őket Milka Károly és Csobán István követi. Balszerencsés esztendeje volt Feczkó Tamásnak, Pámer Alexnek és Kertész Jánosnak, hiszen ők sérülés miatt gyakorlatilag a teljes tavaszt kihagyták.

| Archívum |