10. forduló (2000.09.23-24)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A csoport

Rakamaz (3. helyezett)-Kisvárda (1.). Veigli Géza, rakamazi edző: - Fantasztikus meccsnek ígérkezik, hiszen mi is jól szereplünk, a Kisvárda pedig ugye az első. Természetesen győzni szeretnénk, de akkor sem esünk kétségbe, ha csak döntetlent érünk el.

Komáromi György, kisvárdai edző: - Az utóbbi időben rendre a rakamaziak jutottak sikerélményhez a két csapat meccsein, jó lenne már végre véget vetni ennek a sorozatnak. A bajnokságban tartó jó sorozatunkat viszont folytatni szeretnénk.


Demecser (2.)-Sátoraljaújhely (6.). Vegera Attila, demecseri edző: - Ugyan sok múlik azon is, hogy milyen eredmény születik Rakamazon, de ez számunkra csak akkor érdekes igazából, ha vasárnap nyerünk.


Záhony (8.)-Hajdúdorog (7.). Karasz Lajos, záhonyi edző: - Az előző fordulókban jónevű ellenfeleinkkel szemben helytálltunk, most pedig azt várom, hogy megszerezzük a kötelezőnek mondható győzelmet. Kapusgondjaink vannak, hiszen Czene lábát begipszelték, így elképzelhető, hogy az ificsapat 15 éves hálóőre jut szerephez.


Hajdúnánás (4.)-Ibrány (5.). Falatovics László, ibrányi edző: - Nekünk nem azzal kell foglalkozni, hogy a Nánás hazai pályán legyőzött bennünket, hanem ettől függetlenül is jó lenne helytállni Nánáson.


B csoport

Nyírbátor (1.)-Baktalórántháza (3.). Németh Károly, nyírbátori edző: - Attól még nem állt meg az élet, hogy elvesztettük a veretlenségünket, a héten megpróbáltuk a helyére rakni ezt a kisújszállási eredményt. A Bakta ellen sosem lehet biztosra menni, de amellett, hogy tiszteljük az ellenfelet, győzelemre törekszünk majd.

Fecsku István, baktalórántházi játékos-edző: - Nyírbátorban számomra a mostani meccs lesz a premier, de nemcsak ezért fontos, hogy eredményesen szerepeljünk.


Vásárosnamény (6.)-Kisléta (4.). Kiss Miklós, vásárosnaményi edző: - Sérültjeink továbbra sem épültek fel, a munkahelyi elfoglaltságok miatt pedig elég "érdekesen" készültünk fel erre a mérkőzésre. A Kisléta az esélyesebb, mellettünk az szól, hogy hazai pályán még veretlenek vagyunk.

Szécsi Zoltán, kislétai edző: - Mi már az idén csak amolyan END-es mérkőzéseket játszunk. Vagy "the end" vagy "happy end"... Két betegünk van és egy sérültünk, de nem mondom meg, hogy ki.


Tudósítások, eredmények

A csoport

Rakamaz-Kisvárda 1-1 (1-1). Rakamaz, 500 néző, v.: Kiss Lajos. Rakamaz: Vadon - Baka (Lukács), Karóczkai, Pásztor, Galambosi, Nagy R., Kondás, Kozák, Gáspár (Paulik, Nagy Cs.), Ádámszki, Szekrényes. Edző: Veigli Géza. Kisvárda: Szőr - Cipf, Takács, Szilágyi, Torda, Gergely, Szabó (Krisztián), Seres (Papp T.), Lehoczki, Homann, Deák. Edző: Komáromi György.

22. perc: Szekrényes jobb oldali beadását Nagy Róbert a felső lécre fejelte, a kipattanót Ádámszki az üres kapuba kotorta, 1--0.

44. p.: Lehoczki 11 méteres lövésébe Vadon reflexszerűen belekapott, Homann ismételt fejjel, a kapu mellé tartó labdába Szilágyi tette bele a fejét, és onnan a hálóba jutott, 1-1.

Nagyon jó iramú, rangadóhoz méltó mérkőzésen inkább a mezőnyben gyúrták egymást a csapatok. A döntetlen annak ellenére reálisnak mondható, hogy a Kisvárda két kapufát is lőtt. A Rakamaz elég sok hibával játszott. Jó: Baka, Galambosi, Kozák, Ádámszki, illetve Szabó, Homann, Deák. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza:A vártnál egy kicsit gyengébben játszottunk, de a nagyon jó képességű Kisvárda ellen megfelel az egy pont is.

Komáromi György: Úgy érzem, közelebb álltunk a győzelemhez.


Demecser-Sátoraljaújhely 6-1 (2-0). Demecser, 200 néző, v.: Bodnár. Demecser: Petranics -;Balogh Gy., Barna, Göncz, Huszti, Minyin, Balogh T. (Székely Á.), ;;Komi, Gombkötő J. (Kántor), Gombkötő Z., Raican (Kertész). Edző: Vegera Attila.

8. p.: Raican beadását Gombkötő Zoltán 5 méteres csukafejessel küldte a hálóba, 1-0.

32. p.: Göncz 25 méteres lövését a vendégkapus csak a léc segítségével hárította, a kipattanó labdát pedig Raican 2 méterről a kapuba passzolta, 2-0.

47. p.: Raican játszott Minyin elé, aki közelről a kapuba lőtt, 3-0. 67. p.: védelmi hibából Pothurszky elé került a labda, és ő 3 méterről a hálóba pofozta a labdát, 3-1.

72. p.: Balogh Tibor gurított 18 méteres szabadrúgásból Göncz elé, aki nagy gólt lőtt a jobb alsó sarokba, 4-1.

82. p.: Kertész beadását Minyin váltotta gólra, 5-1.

88. p.: Székely lépett ki, majd a kifutó kapus mellett a kapu bal oldalába lőtt, 6-1.

Esélyeshez méltó játékkal, magabiztosan kezdett a Demecser, ennek eredményeként megnyugtató előnyre tett szert. Mindez meghatározta a második félidőt, hiszen szünet után tovább növelte előnyét a házigazda, és ötgólos győzelmével az élre ugrott. Jó: Balogh Gy., Göncz, Komi. (Tudósító: Fekete Zoltán)

Vegera Attila: Megnyugtató különbséggel nyert a csapat, de olykor szertelen volt a játékunk.


Záhony-Hajdúdorog 3-2 (2-0). Záhony, 300 néző, v.: Szlifka. Záhony: Oláh - Molnár (Sére), Sevcsuk, Lipták, Csernyu, Vedres (Czvik), Krizán, Gombkötő, Kozics, Karasz, Kántor T. (Kajli). Edző: Karasz Lajos.

8. p.: Kozics 20 méteres lövését nem tudta hárítani a kapus, akiről a gólvonal mögé csorgott a labda, 1-0.

18. p.: bal oldali beívelés után Sevcsuk 10 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a gólvonalon álló vendégjátékos csak beljebb tudta segíteni a labdát, 2-0.

53. p.: jobb oldali szöglet után Lugosi 5 méterről fejelt a hálóba, 2-1.

65. p.: Gombkötő 10 méteres lövése a védőkről Kajli elé pattant, aki egyből a jobb felső sarokba továbbított, 3-1.

89. p.: tizenegyeshez jutott a vendégcsapat, és ezt Plókai értékesítette, 3-2.

Meglepő húzásra szánták el magukat a záhonyiak, a kapushiányt orvosolandó leigazolták a 42 éves, három esztendeje nem védő, mándoki Oláh Zoltánt. Az érdekes, jó iramú mérkőzést megérdemelten és biztosan nyerte meg a Záhony. Jó: Sevcsuk, Lipták, Karasz. (Tudósító: Erdei Árpád)


Hajdúnánás-Ibrány 2-0 (2-0). Hajdúnánás, 200 néző, v.: Földi. Ibrány: Simon - Bardi, Pap K., Herman A., Herman L., Bíró, Gulácsi, Korpai, Bohács, Ónodi (Lente), Dobránszki (Balogh R.). Edző: Falatovics László.

19. p.: Oborzil 13 méteres lövése a jobb oldali kapufáról a hálóba pattant, 1--0.

31. p.: Loós ívelt középre, Lengyel pedig 8 méterről, egyből a kapuba lőtt, 2-0.

Ellentétes félidőket hozott a mérkőzés, de amíg az első félidőben jobban játszó Hajdúnánás gólokat szerzett, addig a szünet után az Ibrány gólképtelen maradt. Jó: Simon, Herman A., Korpai. (Tudósító: Vígh Sándor)

Falatovics László: A lendületesen kezdő Nánás ellen kevésnek bizonyult a második félidei játékunk.


B csoport

Nyírbátor-Baktalórántháza 0-4 (0-0). Nyírbátor, 500 néző, v.: Vida J. Nyírbátor: Tóth - Szegedi (Czerula), Lengyel, Hüse, Balázscsik, Márton, Csapos, Széplaki, Lőrincz, Barczi, Kurucz (Szarka). Edző: Németh Károly. Baktalórántháza: Mónus - Geda, Németh S., Németh Cs., Fecsku, Gdovin (Marics), Illés, Kozma, Vida (Helmeczi), Szabó (Benkő), Kapin. Játékos-edző: Fecsku István.

47. p.: Gdovin a jobb oldalon becsapta Hüsét, majd a jobb sarokba passzolt, 0-1.

73. p.: Gdovin a jobb oldalról beívelt labdáját Szabó a bal felső sarokba lőtte, 0-2.

81. p.: Gdovin húzott el a jobb oldalon, és a jobb alsó sarokba vágta a labdát, 0-5.

83. p.: Márton pontatlan átadását Gdovin csípte el, és a kifutó kapus felett a léc alá emelt, 0-4.

A tapogatózó percek után már az első félidőben átvette a játék irányítását a Bakta, de ekkor még kihagyta a helyzeteit. Szünet után azonban a rutinos emberek megrázták magukat és a mesterhármast szerző Gdovin jóvoltából nem várt különbségű győzelmet aratott a Bakta. Jó: Csapos, illetve az egész csapat, Gdovin a mezőny legjobbja. (Tudósító: Szabó Béla)

Németh Károly: Mélyrepülésünk tovább tart, ellenfelünk minden egyes hibánkat könyörtelenül kihasználta.

Fecsku István: A játék képe alapján ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.


Vásárosnamény-Kisléta 0-3 (0-0). Vásárosnamény, 200 néző, v.: Sinka. Vásárosnamény: Tuza - Ésik, Ponczók, Illés N., Oleksza (Tóth G.), Orosz Cs. (Toldi G.), Illés P., Orosz Zs. (Székely Sz.), Majoros, Kovács, Hornyák. Edző: Kiss Miklós. Kisléta: Vitkai - Sipos (Madudin), Ricsei, Balázs, Cselószki, Szemán, Kurilco, Tóth, Rézműves, Kígyósi, Pitács (Balogh J., Szkunc). Edző: Szécsi Zoltán.

48. p.: Balogh elé került, aki 18 méterről Tuza hasa alatt a kapu közepébe spiccelt, 0-1.

53. p.: Ricsei jobbról középre lőtt labdája Rézművesről a kapuba pattant, 0-2.

60. p.: Szép támadás végén Szemán 11 méterről a hosszú sarokba lőtt, 0-3.

A kiegyenlített első félidő közepette, mindkét oldalon adódott két-két lehetőség, majd szünet után kegyetlenül kihasználta lehetőségeit a Kisléta, és ezzel biztosan nyert. Jó: Rézműves, Balogh J. (Tudósító: Kiss Pál)

Kiss Miklós: Megérdemelten nyert a Kisléta, jelenlegi helyzetünkben ennyire vagyunk képesek.

Szécsi Zoltán: Az első félidei játékunkkal vallatni lehetett volna, szünet után pedig kóstolót adtunk a futballtudományból.


További eredmény: Karcag-Kisújszállás 3-2.

Vissza Fel Következő