1. forduló (2000.08.05-06)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A csoport

Vasárnap: Demecser-Rakamaz.

Vegera Attila, demecseri edző: - Szeretnénk eredményesen bemutatkozni, ám az, hogy mennyire állt össze a csapat, természetesen csak a mérkőzésen derül ki. Buliga játékengedélye megérkezett, Raicané nem, de ő egyébként is sérült.

Veigli Géza, rakamazi edző: - Úgy gondolom, hogy felkészült a csapat, annak ellenére is, hogy még vannak dilemmáim a kezdőcsapat összetételében. A legnagyobb gond az, hogy Karóczkai sérülés miatt nem játszhat. Az ellenfél nagyon erős, most még abban bízhatunk, hogy a rajtra talán nem álltak össze teljesen.


Kisvárda-Záhony.

Komáromi György, kisvárdai edző: - Azzal kell kezdenem, hogy sajnos még mindig a Bessenyei gimnázium pályáján kell játszanunk, pedig ez a csapat jobb talajt érdemelne. Ettől függetlenül természetesen nyerni szeretnénk, hiszen a jó rajt megadhatná az alaphangot a továbbiakra.

Karasz Lajos, záhonyi edző: - Még nem állt össze, igazán a csapat, sajnos, az átigazolások sem sikerültek úgy, ahogy terveztük. Molnár térdét műteni kellett, Vedresnek a bokája van gipszben és további három sérült emberünk van. Ráadásul a csoport talán legjobb csapata az ellenfelünk, szomszédvári rangadón, amelyen minél szorosabb eredményt szeretnénk elérni.


Ibrány-Hajdúdorog.

Falatovics László, ibrányi edző: - Ugyan csak a derékbántalmakkal küszködő Simon az egyetlen sérültünk, mégis létszámgondjaink vannak, hiszen szűk a keretünk. Herman László három sárgás, Bíró családi okok miatt nem játszhat. Az ellenfél megerősödött, ráadásul nem is nagyon készültünk belőlük, hiszen egy hete még úgy volt, mi a másik csoportban kapunk helyet. Ettől függetlenül nyerni szeretnénk.


B csoport

Szombat: Kisléta-Nyírbátor.

Szécsi Zoltán, kislétai edző: - A pápalátogatás után a térség legnagyobb eseményére kerül sor szombaton Kislétán. Az a Nyírbátor látogat hozzánk, amelynek ugyan a céljait nem ismerem, de egészen biztosan a mezőny legszervezettebb, legjobban edzett csapata. Azonban van egy régi mondás, amely mindenféleképpen mellettünk szólhat: Noé bárkáját amatőrök tervezték és építették, a Titanicot pedig profik... Ricsei továbbra is sérült, Madudin és Szöllősi eltiltott.

Németh Károly, nyírbátori edző: - Olyan keret áll a rendelkezésemre, amely fejlődőképes és variálható. Még nem állt össze a csapat, sok a kérdőjel, éppen ezért jut fontos szerep a rutinos embereinknek. Közülük Szegedi még nincs teljesen rendben, Barczinak pedig még van némi lemaradása.


Vasárnap: Vásárosnamény-Karcag.

Kiss Miklós, vásárosnaményi edző: - Elég rövid volt az idő ahhoz, hogy új csapatot építsünk, nagyon sok a fiatal játékosunk. A Karcag viszont tavaly fölényesen nyerte a bajnokságot a Mátra-csoportban, és az a csapatuk továbbra is rendelkezésre áll. Komoly feladat előtt állunk tehát, de bízom a sikeres bemutatkozásban.


Baktalórántháza-Hajdúszoboszló.

Fecsku István, baktalórántházi játékos-edző: - Úgy érzem, készen vagyunk a rajtra. A Hajdúszoboszló csütörtökön még el szerette volna halasztani a mérkőzést, viszont mi mindenképpen játszani akarunk. Egyértelműen győzni szeretnénk, ehhez minden játékos a rendelkezésre áll.


Tudósítások, eredmények

A csoport

Kisvárda-Záhony 2-0 (2-0). Kisvárda, ezer néző, v.: Sinka. Kisvárda: Szőr I. - Takács, Molnár, Torda (Vincze), Homann, Deák, Cipf, Szabó, Papp T., Gergely (Seres), Lehoczki. Edző: Komáromi György. Záhony: Czene - Krizán, Sevcsuk, Lipták, Csernyu (Kántor K.), Czvik, Séra (Kajli), Kozics, Gombkötő, Karasz, Kántor T. (Vilman). Edző: Karasz Lajos.

23. perc: Cipf sorra cselezte ki a záhonyi védőket, majd Lehoczki elé passzolt, aki 10 méterről a jobb sarokba lőtt, 1-0.

45. p.: Szabó beadását Cipf 8 méterről a bal sarokba lőtte, 2-0. 60. p.: Tizenegyeshez jutott a Kisvárda, ám Lehoczki büntetőjét Czene hárította.

A rendkívül rossz talajú játéktéren a Kisvárda türelmes játékkal, az újonc jobbára védekezéssel múlatta az időt. Hamar eldőlt a pontok sorsa, a hazaiak nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. Jó: Molnár, Homann, Cipf, illetve Czene, Lipták, Kozics. (Tudósító: Kocsis János)

Komáromi György: A pálya talaja miatt akadozott a játékunk, de a legfontosabb a győzelem volt.

Karasz Lajos: Megérdemelten nyert a hazai csapat.


Demecser-Rakamaz 1-0 (0-0). Demecser, 200 néző, v.: Márta. Demecser: Petranics - Huszti, Barna, Göncz, Kákóczki (Gombkötő), Minyin, Szécsi, Buliga (Kertész), Balogh Gy., Kántor, Komi. Edző: Vegera Attila. Rakamaz: Vadon - Baka, Pásztor, Korpai (Szekrényes), Lukács, Kondás (Paulik), Nagy R. (Gáspár), Galambosi, Kozák, Ádámszki, Varga. Edző: Veigli Géza.

52. p.: Minyin futott el a jobb oldalon, beadádát Szécsi fejelte a hálóba, 1-0.

Kiegyenlített mérkőzésen jobbára a középpályán gyűrték egymást a csapatok, mígnem a második félidő elején a Demecser betalált. Ez a gól a három pontot jelentette a megyei rangadón. Jó: az egész hazai csapat, illetve Vadon, Baka.

Vegera Attila: Megérdemelten nyertünk, a játék lesz még jobb is.

Veigli Géza: Abszolút kiegyenlített erők küzdelmében a jobban koncentráló csapat nyert.


Ibrány-Hajdúdorog 2-0 (2-0). Ibrány, 400 néző, v.: Fábián. Ibrány: Simon - Zákány (Korpai), Pap K, Herman A., Herman L., Bardi, Gulácsi, Lente, Bohács, Ónodi (Bíró), Erdei (Dobránszki). Edző: Falatovics László.

12. p.: Gulácsi lőtt kapufát, a kipattanót Erdei fejelte a hálóba, 1-0.

14. p.: az egyedül kilépő Ónodit Orosz utolsó emberként gáncsolta, ezért a játékvezető kiállította.

30. p.: Erdei indította Ónodit, aki 10 méterről a kapu jobb oldalábá lőtt, 2-0.

A korai gól és a kiállítás gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzés sorsát, azt követően nem nagyon erőltette a góllövést az Ibrány a roppant stabilan futballozó vendégcsapat ellen. Jó: Zákány, Gulácsi, Ónodi, Erdei. (Tudósító: Vígh Sándor)

Falatovics László: Jól felkészült ellenféllel szemben megérdemelten nyertünk, jó iramú mérkőzésen.


További eredmény: Sátoraljaújhely-Hajdúnánás 1-1.


B csoport

Kisléta-Nyírbátor 0-0. Kisléta, 700 néző, v.: Fácska. Kisléta: Vitkai - Pekács, Cselószki, Kígyósi, Balázs, Tóth T. (Kurilco), Szkunc (Pitács), Balogh J., Sipos, Szemén, Rézműves (Császár). Edző: Szécsi Zoltán. Nyírbátor: Tóth Sz. - Szegedi (Széplaki), Balázscsik, Hüse, Hoszpodár, Márton, Csapos, Lengyel, Lőrincz, Kovács (Czerula), Szarka (Kurucz). Edző: Németh Károly.

Idény eleji formát mutattak a csapatok, kapkodó volt a játék. Bár a hazaiak támadtak többet, kezdeményezőbb is volt a játékuk, de a kontratámadásokból a Nyírbátor előtt is legalább annyi helyzet adódott, sőt a 90. percben Lőrincz lövésénél Vitkai nagy bravúrral mentett. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a 78. percben Hoszpodár kezezésénél nem ítélt büntetőt a játékvezető.

Jó: Vitkai, Kígyósi, illetve Balázscsik. (Tudósító: Tamás Tibor)

Szécsi Zoltán: Nagyon szemcsés még a kép, ezért volt élvezhetetlen a találkozó, bár a döntetlen reális.

Németh Károly: Igazságos a döntetlen.


Vásárosnamény-Karcag 3-3 (1-1). Vásárosnamény, 500 néző, v.: Csonka Kis. Vásárosnamény: Tuza - Tivadar (Tóth Cs.), Ésik, Hornyák (Székely), Illés N., Orosz Cs., Illés P., Majoros, Kovács G., Orosz Zs., Ponczók (Oleksza). Edző: Kiss Miklós.

30. p.: Illés Péter csúsztatását Orosz Zsolt 5 méterről a kapu bal oldalába lőtte, 1-0.

42. p.: Varga beadását Binder fejelte le, érkezett Békési és 5 méterről a kapuba passzolt, 1-1.

53. p.: Illés Péter balról keresztbelőtt labdáját Kovács a kapus mellett a hálóba passzolta, 2-1. A gól után a reklamáló Vargát kiállították.

60. p.: Majoros vágta fel a tizenhatoson belül Békésit, a 11-est Binder értékesítette, 2-2.

70. p.: Tivadar átívelését Oleksza a hálóba fejelte, 3-2.

90. p.: Fige 25 méteres szabadrúgásból talált a hálóba, 3-3.

A Karcag igazolta jó hírét; de a naményi fiatalok is jól játszottak és rendre lépéselőnyben voltak. Nagy kár, hogy emberelőnyben két gólt is kaptak, a végén pedig jogtalan szabadrúgásból egyenlített a vendégcsapat. Jó: Orosz Cs., Illés P., Kovács, Orosz Zs. (Tudósító: Kiss Pál).


A Baktalórántháza-Hajdúszoboszló mérkőzés elmaradt, mert a vendégek - anélkül, hogy értesítették volna a baktaiakat nem jelentek meg a mérkőzésen. A félórás várakozási idő letelte után a játékvezető lefújta a mérkőzést, majd a hazai felnőttcsapat az ifikkel mérkőzött meg.


További eredmény: Kisújszállás- Debreceni Kinizsi 2-0.

Fel Következő