4. forduló (2000.08.26-27)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A csoport

Ibrány (2. helyezett)-Demecser (3.). Falatovics László, ibrányi edző: - Nem foglalkozunk különösebben vele, hogy megyei rangadó következik, ráadásul a táblázat elején helyet foglaló csapatok meccse lesz a vasárnapi. A Demecser ellen is szeretnénk eredményesen játszani és feledtetni a Nánás elleni hazai vereséget.

Vegera Attila, demecseri edző: - Láttam az Ibrányt a Hajdúnánás ellen, de szerintem ellenünk más stílusban fognak futballozni, hiszen mégis csak egy megyei derbiről van szó. Győzni szeretnénk, hiszen a Sátoraljaújhely elleni botlásunkat mihamarabb ki szeretnénk javítani.


Záhony (8.)-Rakamaz (4.). Karasz Lajos, záhonyi edző: - A hétközi edzőmeccsen már gólképesek voltunk, 7-1-re vertük a Gyulaházát. Bízom benne, hogy vasárnapra is maradt találat a fiúkban, hiszen éppen itt van már annak az ideje, hogy eredményesek legyünk. Képesnek tartom a csapatot pontszerzésre.

Veigli Géza, rakamazi edző: - Újból idegenben, de jó pályán játszhatunk. A záhonyi emlékeink nem túl kellemesek, hiszen két egymást követő évben is ők vertek ki bennünket a kupából. Akkor hajtós, lelkes csapatot ismertem meg a határmentiekben, most sem várok tőlük mást, hiszen immáron biztosan nyerni szeretnének. Ha a védekezésünk olyan jól lesz, mint Várdán és a játékban is sikerül előrelépnünk, akkor nem érhet bennünket nagy baj.


Kisvárda (5.)-Sátoraljaújhely (6.). Kocsis János, kisvárdai technikai vezető: - A sok "sérült" játékosunk ellenére mindent megteszünk majd azért, hogy vasárnap győzelemmel jöjjünk le a pályáról. A keretből nyolcan jobb belátásra tértek, és csütörtökön ennyien már edzettek is. Azonban olyanok is lesznek, akik nem vállalják majd a játékot.


B csoport

Baktalórántháza (1.)-Vásárosnamény (4.). Fecsku István, baktalórántházi játékos-edző: Ahogy hallom, és ahogy emlékszem rá, a Bakta az utóbbi időben nem volt túl eredményes a Namény ellen. Igyekszünk most ezen változtatni, és jó lenne visszavágni a tavalyi vereségekért.

Kiss Miklós, vásárosnaményi edző: - Nehéz dolgunk lesz, mi is elismerjük, hogy a Bakta az esélyesebb vasárnap. Ennek ellenére természetesen nem mondunk le a pontszerzésről. Tuza kapusnak fáj a térde, nélküle is megpróbálunk sikeresek lenni.


Kisújszállás (5.)-Kisléta (2.). Szécsi Zoltán, kislétai edző: - A sorsolás értelmében ezúttal a Kisújszállással kell megmérkőznünk. Fogalmam sincs, hogy hazai pályán mire képes az ellenfél, de egyszer már majdnem találkoztam egy olyan emberrel, aki látott valakit, aki már majdnem volt kisújszállási bajnoki mérkőzésen... Idegenben minden pontnak értéke van, mi is mindent megteszünk a pontszerzés érdekében.


Hajdúszoboszló (8.)-Nyírbátor (3.). Németh Károly, nyírbátori edző: - Örülök, hogy Szoboszlón összekapták magukat az illetékesek, hiszen nem jött volna jól, ha szabadnapra kényszerülünk. Az ellenfél abszolút ismeretlen, de természetesen komolyan vesszük a mérkőzést, amelyen nyerni szeretnénk. A baktai meccsnek még érezzük a nyomait, hiszen Kovácsra és Czerulára hosszabb ideig nem számíthatunk, de Csapos és Szegedi sincs teljesen rendben, így szerkezeti változásokra is sor kerülhet.


Tudósítások, eredmények

A csoport

Ibrány-Demecser 4-0 (2-0).

Ibrány, 500 néző, v.: Márta. Ibrány: Kormány - Zákány, Pap, Korpai (Herman L.), Dobránszki, Bíró, Gulácsi, Lente, Bohács, Ónodi (Kató), Erdei (Bardi). Edző: Falatovics László. Demecser: Petranics - Göncz, Barna (Gombkötő), Kántor, Minyin, Balogh T., Kákóczki (Komi), Balogh Gy. (Székely), Raican, Dudnyik, Kertész. Edző: Vegera Attila.

18. p.: Bohács 24 méterről, szabadrúgásból lőtt a bal sarokba, 1-0.

28. p.: Gulácsi 14 méterről a kapu közepébe durrantott, 2-0.

57. p.: Bohács indította Ónodit, aki két csel után 14 méterről a bal sarokba lőtt, 3-0.

74. p.: Pap szabadrúgásból, 16 méterről a bal sarokba zúdított, 4-0.

A szellemesen játszó Ibrány fölénye gólokban is megmutatkozott, ugyanakkor a teljes igazsághoz tartozik, hogy a becsületesen küzdő Demecser a második félidőben kitámadott, ami feküdt a hazai együttesnek. (Tudósító: Vígh Sándor)

Falatovics László: - A jól futballozó Demecsert szenzációs játékkal győztük le.


Záhony-Rakamaz 0-0

Záhony, 300 néző, v.: Fácska. Záhony: Czene - Krizán, Sevcsuk, Lipták, Kántor T., Sére, Kajli (Czwik), Kozics, Gombkötő (Balogh), Karasz, Csernyu Sz. Edző: Karasz Lajos. Rakamaz: Vadon - Baka, Karóczkai, Galambosi, Kondás, Nagy R., Korpai (Pásztor), Kozák, Gáspár, Ádámszki, Szekrényes (Paulik). Edző: Veigli Géza.

A játék képe alapján az eredmény igazságos, bár mindkét oldalon akadtak ígéretes lehetőségek, a győzelmet azonban egyik  csapat sem tudta kicsikarni. (Tudósító: Erdei Árpád)

Karasz Lajos: - Küzdelmes meccsen végre pontot szereztünk. de a helyzetek kihasználásával továbbra is hadilábon állunk.

Veigli Géza: - Idegenben mindig jó az egy pont, de úgy érzem, most itt hagytunk kettőt.


Kisvárda-Sátoraljaújhely 2-0 (1-0). Kisvárda, 1000 néző, v.: Buczkó.

Kisvárda: Dolhai - Cipf, Takács, Homann, Torda, Deák, Seres, Papp (Kovács), Gergely, Lehoczki (Simai), Szilágyi (Spekker). Edző: Komáromi György.

6. p.: Cipf jobb oldali szöglete után Papp T. 8 méterről a jobb sarokba fejelte a labdát, 1-0.

55. p.: Gergely jobb oldali beadására Seres érkezett és 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2-0.

Mindvégig magabiztosan futballozott a hazai együttes, amely helyzetei alapján nagyobb különbséggel is nyerhetett volna. Ez a győzelem a csapat diadala volt! (Tudósító: Kocsis János)

Komáromi György: Köszönjük a közönség lelkes buzdítását! A csapat átérezte a felelősséget, minden játékost dicséret illet ezért a hozzáállásért.


További eredmény: Hajdúdorog-Hajdúnánás 3-1.


B csoport

Baktalórántháza-Vásárosnamény 2-0 (0-0).

Baktalórántháza, 500 néző, v.: Veres A. Bl.háza: Mónus - Szenes (Marics), Benkő, Fecsku, Németh S., Kozma A., Németh Cs., Vida, Illés L., Gdovin, Szabó. Játékosedző: Fecsku István. V.namény: Vass - Tivadar, Ésik, Hornyák, Oleksza (Kovács), Illés N., Orosz Cs., Illés P., Majoros, Ponczók (Tuza), Orosz Zs. Edző: Kiss Miklós.

18. perc: A kitörő Illés László elől Vass a tizenhatoson kívül kézzel ütötte el a labdát, amiért a játékvezető kiállította a naményi kapust.

69. p.: Marics 15 méterről a jobb alsó sarokba helyezett, 1-0.

75. p.: Illés László 14 méterről a bal sarokba lőtt, 2-0.

78. p.: Marics és Ésik összeakaszkodótt, a bíró kiállította a baktai gólszerzőt.

A korán emberhátrányba került vendégeknek egy célja volt: elkerülni a vereséget. A hatalmas küzdelemben a naményiak terve nem vált valóra, a hazaiak a bepréselt 2 góllal becses 3 ponthoz jutottak. (Tudósító: Kozma Attila)

Fecsku István: - Nagyon nehezen tudtuk legyőzni a Naményt.

Kiss Miklós: - Nekünk is voltak helyzeteink, a döntetlen igazságosabb lett volna.


Hajdúszoboszló-Nyírbátor 0-3 (0-1). Hajdúszoboszló, 30 néző, v.: Tóth S. Nyírbátor: Tóth - Hoszpodár (Csapos), Márton, Lengyel, Hüse, Szegedi, Balázscsik, Barczi, Szarka (Kurucz), Lőrincz, Széplaki (Erdei). Edző: Németh Károly.

30. p.: Márton 11-esből a bal alsó sarokba lőtt, 0-1.

61. p.: Lőrincz a kifutó kapus mellett 10 m-ről nem hibázott 0 -2. 72. p.: Márton 12 méterről a kapu közepébe lőtt, 0-3.

A roppant lelkesen küzdő szoboszlói csapat csak megnehezíteni tudta a sok hibával játszó vendégek dolgát. A sok helyzetet elügyetlenkedő Nyírbátor a második félidőben bebiztosította papírforma győzelmét.

Németh Károly: - Szenvedve nyertünk.


Kisújszállás-Kisléta 2-0 (1-0). Kisújszállás, 400 néző, v.: Soós.

Kisléta: Vitkai - Tóth, Kígyósi (Ricsei), Balázs, Cselószki, Sípos, Szemán, Balogh, Szkunc, Rézműves (Kurilco), Madudin (Császár). Edző: Szécsi Zoltán.

43. p.: Csillag távoli lövését még blokkolta létai védelem, a kipattanó labdát azonban Nagy Cs. közelről a hálóba lőtte, 1-0.

55. p.: Nagy Csaba mellel levette a labdát, majd 12 méterről - csodálatos mozdulattal - a kapuba ollózta a labdát, 2-0.

A találkozó első és utolsó negyedórájától eltekintve végig a hazai gárda irányította a játékot, a gyengén futballozó Létának csak felvillanásai voltak. Összességében a Kisújszállás megérdemelten győzött.

Szécsi Zoltán: - Általában így alakulnak azok a mérkőzések, amelyeken a jóllakott napközisek már a nemzetközi kupára készülnek. Ma nem kellett volna busszal ideutazni, elég lett volna ideszállni.


További eredmény: Debreceni FSE-Karcag 0-5.

Vissza Fel Következő