10. forduló (2001.04.08)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Sűrűsödnek az események a Tisza-csoportban, ráadásul az első kör utolsó három játéknapján (így a mostaniban is) egyik csapatunk sem kényszerül szabadnapra. Valamennyi meccset vasárnap rendezik.

Rakamaz (8. helyezett)-Ibrány (5.). Veigli Géza, rakamazi edző: - Kezd komikussá válni mindaz, ami velünk történik. Kisújszálláson végre voltak helyzeteink (közte négy ziccer), erre egy, az első percben kapott távoli lövéssel veszítettünk. Az akarati tényezők és a játék is javult, de az Ibrány ellen csakis úgy lehet esélyünk, ha harcosságban felvesszük a versenyt örök riválisunkkal. Ugyan egyik csapat sem a "régi" már, de ez a meccs sosem lefutott. Mindenáron nyerni akarunk, hiszen most már sikerélményre is vágyunk.

Kató István, ibrányi edző: Az eddigi mérkőzéseken a játékosok nem feleltek meg az elvárásoknak, a Rakamaz ellen el kell mozdulni erről a holtpontról, de az csak a fiúkon múlik, hogy melyik irányba. Bohács és Zákány három sárga lapja miatt nem léphet pályára.


Karcag (2.)-Vásárosnamény (7.). Tóth Szilárd, Vásárosnaményi edző: - A hétközi, nánási meccsünkön az ellenfél már 2-0-ra vezetett, amikor Ponczók szép akciógólt lőtt, majd tíz perccel a vége előtt Hornyák kiegyenlített. Az eredmény alakulása ugyan nem ezt sugallja, de a helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez és jól is küzdött a csapat. Pedig Illés Péter és Szvidanyuk hiányzott, de az őket helyettesítő Toldi-fivérek jól helytálltak. Karcagra sem feltartott kezekkel utazunk majd, szeretnénk pontot szerezni a második helyezett otthonában.


Kisújszállás (6.)-Nyírbátor (1.). Németh Károly, nyírbátori edző: - A Rakamaz elleni győzelemért nagy árat fizettünk, hiszen Márton eltörte a lábujját, Lőrincz pedig részleges szakadást szenvedett. Még egy alapemberemre nem számíthatok vasárnap, hiszen Csapos begyűjtötte harmadik sárga lapját. Ezek érzékeny veszteségek, megpróbáljuk fiatalokkal helyettesíteni a kulcsembereket, ami nem lesz könnyű.


Hajdúdorog (9.)-Záhony (10.). Karasz Lajos, záhonyi edző: - Még mindig bosszant, hogy vasárnap nem sikerült nyernünk, mert, ha nincs az a hiba, akkor egy magasabban jegyzett ellenféllel szemben szerezhettünk volna három pontot. A Hajdúdorog ellen az alapszakaszban már kétszer is tapasztalhattuk, hogy kellemetlen ellenfélről van szó, ráadásul azóta stabilabbá váltak, amit az eredmények is bizonyítanak. Ahhoz, hogy előrelépjünk az szükséges, hogy egymás után többször szerezzünk pontot, és persze hosszú idő után végre győznünk is kellene már.


Tudósítások, eredmények

Elhalasztott mérkőzések az 5. és a 6. fordulóból:

Kisújszállás-Rakamaz 1-0 (1-0).
Hajdúnánás-Vásárosnamény 2-2 (1-0).


Rakamaz-Ibrány 1-2 (1-2).

Rakamaz, 400 néző, v.: Szlomoniczki. Rakamaz: Vadon - Csikai, Kondás, Paulik, Hajzer, Riczu, Kozák, Korpai (Seregi), Kákóczki (Filetóth), Hengsperger, Szekrényes. Edző: Veigli Géza. Ibrány: Simon - Gergely (Balogh R.), Pap K., Herman A., Bardi, Bíró, Gulácsi, Babják, Herman L. (Ignácz), Ónodi, Erdei (Hegedűs). Edző: Kató István.

24. perc: Paulik röviden szabadított fel, a labda Ónodi elé került, aki 10 méterről nem hibázott, 0-1.

34. p.: Korpai fejelt át a védők feje felett, a lesen(!) álló Szekrényes lekezelte a labdát, majd közelről, a kapus mellett a hálóba gurított, 1-1.

37. p.: Ónodi indította a bal oldalon Babjákot, aki nagy vágta után a hálóba lőtt, 1-2.

Az ibrányiak többet birtokolták a labdát, helyenként tetszetősen, s az ellenfél kapujára veszélyesen játszottak. A tartalékos, több ifistával felálló vendéglátók előtt is akadtak lehetőségek, de ezeket - egy kivételével - kihasználatlanul hagyták. Az ibrányi győzelem - főleg az első félidőben kialakított helyzeteket tekintve - teljesen megérdemelt.

Jó: Kondás, Filetóth, illetve Herman A., Babják, Ónodi.

Veigli Géza: Erősen tartalékos csapatom nem okozott csalódást.

Kató István: Küzdelmes mérkőzésen ennyivel azért jobbak voltunk.


Karcag-Vásárosnamény 2-0 (1-0)

Karcag, 400 néző, v.: Bodnár. Vásárosnamény: Vass - Tóth G., Csernisenko, Illés N., Bíró, Hornyák, Tivadar (Mikó), Illés P., Kovács, Orosz Zs., Ponczók. Edző: Tóth Szilárd.

22. p.: szöglet után Varga 5 méterről fejelt a kapuba, 1-0. 60. p.: balról beívelt szabadrúgás után Binder fejelt keresztbe, Keserü pedig 5 méterről a kapuba passzolt, 2-0.

Több játékos is hiányzott a Naményból, így kényszerűségből Csernisenko foglalta el a középhátvéd szerepkörét. A várakozásnak megfeleően a Karcag végigtámadta a mérkőzést, és a helyzetek aránya alapján kétgólos győzelme megérdemelt. Jó: Vass, Tóth G., Csernisenko, Bíró. (Tudósító: Kiss Pál)

Tóth Szilárd: Elég furcsa összeállításban játszottunk, a Karcag győzelme reális, de szűkebb, mint ellenfelünk várta. Ebben az összetételben ennyire voltunk képesek.


Hajdúdorog-Záhony 2-3 (2-2)

Hajdúdorog, 200 néző, v.: Tóth S. Záhony: Czene - Vincze, Lipták, Czvik, Csernyu, Molnár Cs., Molnár F. (Kántor T.), Kozics, Karasz; Pacaj (Sére), Vilman (Kajli). Edző: Karasz Lajos.

22. p.: Kozics 25 méteres lövése a kapusról kipattant, Csernyu pedig közelről nem hibázott, 0-1.

24. p.: a mélységből érkező labdára három lesen álló dorogi játékos indult, közülük Lugosi értékesítette a helyzetet, 1-1.

28. p.: Karasz végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos sárkárói, a beadásra számító kapus mellett egyből a hálóba csavart, 1-2.

40. p.: szöglet után Fodor fejelt a hálóba, 2-2.

85. p.: Kozics harmincméteres labdával indította Kántor Tamást, aki a kapust is kicselezte, majd az üres kapuba gurított, 2-3.

A jól játszó záhonyiak az első félidőben kétszer is előnyhöz jutottak. A második játékrészben a Hajdúdorog nagy erőket mozgósított a győztes gólért, ám ezt egy kontratámadás végén a Záhony szerezte meg. Ezzel a határmenti csapat sem nyeretlen. Jó: Csernyu, Molnár Cs., Kozics.

Karasz Lajos: Végre elhitte a csapat, hogy idegenben is képes nyerni!


Kisújszállás-Nyírbátor 1-0 (1-0)

Kisújszállás, 300 néző, v.: Csonka Kis. Nyírbátor: Szakács - Lengyel, Márton, Unchiás, Czerula (Huszti), Szegedi, Szabó Zs., Kurucz, Szarka, Kovács L, Széplaki. Edző: Németh Károly.

43. p.: Horváth Gy. 16 méteres szabadrúgásból a kapu bal oldalába csavart, 1-0.

Az első húsz percben a hazai csapat kezdeményezett többet, ám a kapu elé ívelt labdákat könnyedén hatástalanították a bátoriak. Amikor hátrányba kerültek a vendégek, más felfogásban játszottak, ám mivel nem tudtak ziccert kidolgozni, maradt a hazai győzelem. Jó: Márton.

Németh Károly: Peches mérkőzésen vagyunk túl, a mai játékunkban nem volt benne a gól.


Tabella:

 

Csapat

Mérkőzés

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Rúgott gól

Kapott gól

Pont

H.pont

1.

Karcag

8

6

1

1

19

5

23

4

2.

Nyírbátor

8

5

1

2

15

7

22

6

3.

Hajdúnánás

9

4

2

3

14

10

20

6

4.

Sátoraljaújhely

8

5

0

3

7

11

18

3

5.

Ibrány

8

4

1

3

16

15

17

4

6.

Kisújszállás

8

4

0

4

7

8

17

5

7.

Vásárosnamény

8

3

1

4

9

13

13

3

8.

Rakamaz

8

2

0

6

9

13

11

5

9.

Hajdúdorog

9

2

2

5

10

16

10

2

10.

Záhony

8

1

2

5

6

14

6

1

 

Vissza Fel Következő