1. forduló (2000.11.05)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Rakamaz-Debreceni FSE. Veigli Géza, rakamazi edző: - Jelenleg annyi a bizonytalan tényező, hogy nehéz mit mondanom. Annyi biztos, hogy Nagy Csaba és Nagy Róbert távozott, mi viszont nem igazoltunk senkit. Gáspár megsértődött és állítólag Nyírtelekre tart, Csernyákot sem láttuk edzésen az alapszakasz befejezése óta. A hírek szerint Ádámszki Mátészalkára,

Baka Baktalórántházára készül és az sem biztos, hogy Debrecen elindul a bajnokságban. Ezek után felesleges latolgatni, hogy mi vár ránk vasárnap...


Kisújszállás-Záhony. Karasz Lajos, záhonyi edző: - Szerettünk volna erősíteni a rendelkezésre álló egy hétben, egy csatár és egy kapus megszerzése továbbra is napirenden van. Tiszta lappal indulunk ugyan, de nagyon erős az első ellenfelünk, amelyről csak jókat hallottam. Mindent megteszünk, hogy legalább egy ponttal kezdjük a bajnokságot.


Sátoraljaújhely-Nyírbátor. Németh Károly, nyírbátori edző: - Kevés volt az idő az elmúlt egy hétben arra, hogy megerősítsük a keretet, meg aztán anyagi lehetőségünk sem volt rá. Ráadásul Balázscsik a demecseriek ajánlatával kacérkodik, vannak sérültjeink is, így aztán egy igazán tinicsapattal, de erőteljes gárdával állunk ki Újhelyen.


Karcag-Ibrány. Kató István, ibrányi edző: - Különös izgalommal készülünk a mérkőzésre, hiszen nemcsak a csapat első fellépése lesz ez az új bajnokságban, hanem az én edzői bemutatkozásom is. A keretből senki sem távozott, a nyíregyházi juniorcsapatból pedig Imre Győzőt és Babják Csabát próbáljuk meg leigazolni. A Karcagról annyi az információm, hogy három kimondottan gólveszélyes támadóval rendelkeznek, ha őket ki tudjuk kapcsolni, az már fél siker.


Tudósítások, eredmények

Kisújszállás-Záhony 3-0 (2-0). Kisújszállás, 400 néző, v.: Soós. Záhony: Csépke - Krizán, Sevcsuk, Lipták, Czvik, Kántor T. (Kajli), Csernyu (Sére), Kozics, Molnár F. (Gombkötő S.), Karasz, Vedres. Edző: Karasz Lajos.

25. perc: jobb oldali beadás után Csillag elé pattant a labda, aki 16 méterről a kapuba lőtt, 1-0.

44. p.: a balról kapu elé lőtt labdát Sevcsuk elnézte és így Csillag 5 méterről könnyedén a kapuba fejelhetett, 2-0.

60. p.: Kui lefutotta a védőjét és közelről á kapuba talált, 3-0. A záhonyiaknál pályára lépett a két új szerzemény, a kapus Csépke és a Kisvárdáról igazolt Molnár Ferenc, aki aztán az első félidőben meg is sérült, és hiányát megérezte a vendégcsapat. Amúgy pedig védelmi figyelmetlenségek és veszélytelen támadások jellemezték a záhonyiak játékát, így alaposan megkönnyítették a házigazda dolgát. Jó: Lipták, Kozics, Karasz. (Tudósító: Karasz Lajos)

Karasz Lajos: Figyelmetlenségeinkkel és gyenge támadójátékunkkal nagyban hozzájárultunk a hazaiak győzelméhez.


Karcag-Ibrány 6-1 (2-1). Karcag, 300 néző, v.: Bodnár. Ibrány: Kormány - Zákány, Pap K., Herman A., Herman L., Bíró (Bardi), Gulácsi, Dobránszki, Bohács (Lente), Ónodi (Korpai), Erdei. Edző: Kató István.

22. p.: tizenegyeshez jutottak a hazaiak, és ezt Binder értékesítette, 1-0.

27. p.: Békési elé került a labda, aki balról jobb lábbal nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba, 2-0.

40. p.: Gulácsi "eltörte" a labdát, ám az szerencsére Bohács elé került, aki 17 méterről, ballal nagy gólt lőtt a bal alsó sarokba, 2-1.

49. p.: Keserű 8 méterről lőtt a kapuba, 3-1.

50. p.: szabadrúgás után a kapufáról kipattanó labdát Fehér fejelte a hálóba, 4-1.

52. p.: Varga 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 5-1.

60. p.: mintaszerű akció végén Domokos 5 méterről perdített a hálóba, 6-1.

Az első félidő végén még felcsillant a remény az ibrányiak előtt, hogy esetleg ponttal tudnak távozni, de olyannyira belelkesedtek, hogy hibáikat kihasználva a Karcag a második játékrész első negyedórájában négy gólt is szerzett. Ezzel végképp eldőlt a mérkőzés sorsa, az ibrányiak játéka teljesen szétesett. (Tudósító: Vígh Sándor)

Kató István: A második játékrész elején esett korai gólok eldöntötték a meccs sorsát.


Sátoraljaújhely-Nyírbátor 1-0 (1-0). Sátoraljaújhely, 200 néző, v.: Kiss J. Nyírbátor: Szakács - Hoszpodár, Márton, Lengyel, Szegedi, Csapos, Barczi, Szarka (Kurucz), Kovács, Széplaki (Huszti), Lőrincz. Edző: Németh Károly.

35. p.: Pothurszki a Trembulyáktól kapott labdát 8 méterről a kapu jobb oldalába lőtte, 1-0.

Nagy lehetőséget szalasztott el a Nyírbátor, hiszen amíg a vendégcsapat előtt hat-hét komoly lehetőség is adódott, addig az újhelyiek két komoly lehetőségükből egyet gólra váltottak. A bátoriak gyámoltalanul futballoztak, különösen az ellenfél kapuja előtt. Jó: Márton (Tudósító: Németh Károly)

Németh Károly: Az ellenfél kapuja előtti gyámoltalan játékunk miatt szenvedtünk vereséget.


További eredmény: Hajdúdorog-Hajdúnánás 0-4.

A Vásárosnamény és a Rakamaz szabadnapos volt.


Tabella:

Csapat

Mérkőzés

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Rúgott gól

Kapott gól

Pont

1.

Hajdúnánás

1

1

0

0

4

0

9

2.

Kisújszállás

1

1

0

0

3

0

8

3.

Rakamaz

0

0

0

0

0

0

8

4.

Karcag

1

1

0

0

6

1

7

5.

Sátoraljaújhely

1

1

0

0

1

0

6

6.

Nyírbátor

1

0

0

1

0

1

6

7.

Ibrány

1

0

0

1

1

6

4

8.

Vásárosnamény

1

0

0

1

0

3

3

9.

Debreceni FSE

0

0

0

0

0

0

2

10.

Hajdúdorog

1

0

0

1

0

4

2

11.

Záhony

1

0

0

1

0

3

1

 

Fel Következő