3. forduló (2000.11.19)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A Vásárosnamény-Ibrány NB III-as megyei rangadón nemrégiben kinevezett edzők farkasszemeznek egymással. Van csapat (Nyírbátor), amely számára most még pihenő következik és van olyan (Rakamaz), amely már az utolsó idei meccsét játssza a labdarúgó NB III. Tisza-csoportjában.

A sorsolás szerint lenne egy Karcag-Debreceni FSE ütközet is, ám mivel a debreceniek továbbra is borotvaélen táncolnak, az majd csak az utolsó pillanatokban derül ki, hogy a kiállnak e ezen az összecsapáson. Ennek a meccsnek a sorsa nem érinti csapatainkat, amelyek közül négyet szólít a kötelesség a pályára ezen a hétvégén.


Vásárosnamény (8. helyezett)-Ibrány (6.). Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: - Nem véletlenül nyilatkoztam a bátori meccsünk után, hogy szorosabb is lehetett volna az eredmény, hiszen valóban volt még két-három olyan lehetőségünk, amelyekből gólt szerezhettünk volna. Ezek után másban természetesen nem is reménykedhetünk, csak abban, hogy hazai pályán térdre kényszerítjük a, jó erőkből álló Ibrányt. Úgy érzem, itthon bárki ellen képesek lehetünk a győzelemre. Az ukrán légiósok még nem érkeztek vissza, Oleksza újra játszhat és számíthatok a legutóbb hiányzó Ésikre is.

Kató István, ibrányi edző: Az elmúlt hétvégén kicsit helyreráztuk magunkat fölényes győzelmünkkel, amely természetesen a hangulatnak is jót tett. Most egy megyei rangadó következik, és a megyén belüli mecscseken mindig nagy küzdelemben dől el a pontok sorsa. Így aztán ezen a mérkőzésen is bármi megtörténhet. Valamennyi játékos a rendelkezésemre áll.


Rakamaz (5.)-Hajdúdorog (10.). Veigli Géza, rakamazi edző: - A mai napig állítom, ha nem rúgunk gólt Nánáson, akkor nem kapunk ki. Vezetésünk után olyan rossz felfogásban futballoztunk, amit azonnal száműzni kell. Nem vagyunk elég labdabiztosak, de ezen hiányosságunkat az alapszakaszban sok futással kompenzáltuk: Idei utolsó mérkőzésünkön is ezt az erényt kell csillogtatnunk a fegyelmezettséggel és a nagy elszántsággal vegyítve, hiszen a szurkolóktól négy hónapra elköszönünk, és az utolsó benyomás mindig sokat számít. Szerencsére nincs sérültünk és eltiltottunk, így mind a tizenöt játékosomra számíthatok.


Sátoraljaújhely (7.)-Záhony (9.). Karasz Lajos, záhonyi edző: - Az újhelyi emlékeink nem igazán kellemesek, hiszen hiába játszottuk szinte végig emberelőnyben a meccset, és rúgtunk három gólt, mégis kikaptunk. A támadójátékkal a Karcag elleni legutóbbi fellépésünkön sem volt gond, és biztos vagyok benne: ha ezúttal is betalálunk háromszor, akkor nem járunk pórul. Molnár eltiltása ugyan lejárt, de Sevcsuké éppen most lép életbe, így , nem csökkentek a gondok.


A Nyírbátor szabadnapos.


Tudósítások, eredmények

Vásárosnamény-Ibrány 0-1 (0-0). Vásárosnamény, 400 néző, v.: Ficze. Vásárosnamény: Tuza - Tivadar (Ponczók), Ésik, Hornyák, Illés N., Oleksza, Orosz Cs., Illés P. (Székely), Orosz Zs., Majoros, Kovács G. Edző: Tóth Szilárd. Ibrány: Simon - Zákány, Pap K., Herman A., Herman L. (Dobránszki), Bíró, Gulácsi (Balogh), Bardi, Bohács, Ónodi (Lente), Erdei. Edző: Kató István.

60. perc: Bohács 25 méteres szabadrúgásból a sorfal mellett a kapuba csavart, 0-1.

Az első játékrészben csak a szerencse óvta meg az ibrányi kaput a góltól. A naményiak kapufát lőttek, több helyzetük is volt. A nagy akarással játszó vendégek a szünet után egy jól eltalált lövéssel szerezték meg a győztes gólt, de a látottak alapján a döntetlen reálisabb lett volna. Jó: Ésik, Illés N., Majoros, illetve Bíró, Bohács, Erdei. (Tudósító: Kiss Pál)

Tóth Szilárd: Rászolgáltunk volna a döntetlenre.

Kató István: Sportszerű mérkőzésen a második félidőben nyújtott teljesítményünkkel megérdemelten nyertünk.


Rakamaz-Hajdúdorog 4-1 (1-0). Rakamaz, 300 néző, v.: Vróbel. Rakamaz: Vadon (Kanócz) - Jurkó, Kondás, Galambosi, Varga, Pásztor, Kozák, Korpai (Paulik), Kákóczki, Szekrényes, Ádámszki. Edző: Veigli Géza.

6. p.: Kozák szerzett labdát a térfél közepén, elhúzott a jobb oldalon, és mivel a kapus beadásra számítva kilépett, a középpályás mellette a kapuba lőtt, 1-0:

52. p.: Korpai lövése lepattant a védőkről, Szekrényes pedig közelről a hálóba passzolt, 2r0.

70. p.: Paulik jobb oldali beadását Szekrényes laposan a hálóba lőtte, 3-0.

75. p.: Ádámszkit elütötte a vendégek kapusa a büntetőterületen belül, a 11-est Varga értékesítette, 4-0.

82. p.: Nagy Zoltán a tizenhatos jobb oldali sarkáról elvégzett szabadrúgásból a sorfal mellett a kapuba csavart, 4-1.

A korán szerzett potyaízű gól megnyugtatta a hazai csapatot, igaz, előnyét csak a második játékrészben tudta növelni. A hazaiak kényelmes tempóban szerezték meg idei utolsó meccsükön a győzelmet, amely teljesen

megérdemelt. Jó: Kondás, Galambosi, Varga, Szekrényes. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: Csak helyenként játszottunk jól, de így is megérdemelt győzelmet arattunk.


Sátoraljaújhely-Záhony 1-0 (1-0). Sátoraljaújhely, 300 néző, v.: Buczkó. Záhony: Csépke Kántor T., Molnár, Lipták, Csernyu (Sére), Czvik (Balogh), Krizán (Kajli), Kozics, Gombkötő, Karasz, Vedres. Edző: Karasz Lajos.

5. p.: jobb oldali beadás után Simonyi 16 méterről a jobb sarokba lőtt, 1-0.

A küzdelmes, sok hibával tarkított találkozón egy jól eltalált lövés döntött a hazai csapat javára. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, így a záhonyiak is olykor közel jártak ahhoz, hogy egyenlítsenek. Jó: Csépke.

Karasz Lajos: A hazai csapat helyzetei közül egyet kihasznált, mi sajnos a gólvonalról sem tudtunk a kapuba találni, így vereségünk törvényszerű.


További eredmények:

Karcag-Debreceni FSE 17-0 (!)

Kisújszállás-Hajdúnánás 1-0.

A Nyírbátor szabadnapos volt.


Vissza Fel Következő