5. forduló (2001.03.04-05

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A nyitányt két megyei csapat csatája teheti emlékezetessé: szombaton a Nyírbátor-Záhony derbivel kezdődik a futballtavasz.


Nyírbátor-Záhony. Németh Károly, nyírbátori edző: - Az őszkőz képest "vékonyabb" kerettel készültünk, ez nem panasz, hanem tény. Ezek után a legendás nyírbátori küzdeniakarásban bízom, szép játékot nem ígérhetek, harcos futballt viszont igen. Természetesen nyerni szeretnénk, mi mást is mondhatnék...

Karasz Lajos, záhonyi edző: - Sajnos, nem túl jól sikerült a felkészülés, betegség és iskolai elfoglaltság miatt váltakozó volt a létszám az edzéseken. Mindenesetre nekem kellemes emlékeim vannak Nyírbátorról, korábban nyerni tudtunk idegenben, remélem, ezúttal is pontot tudunk szerezni, már csak azért is, mert az elrontott őszi idényt követően mélyről indulunk.


A Debreceni FSE visszalépése miatt az Ibrány mellett immár a Vásárosnamény is szabadnapos lesz, míg a Kisújszállás-Rakamaz összecsapást elhalasztották.


Tudósítások, eredmények

Tisza-csoport:

Nyírbátor-Záhony 2-0 (1-0). Nyírbátor, 200 néző, v.: Ficze. Nyírbátor: Szakács - Lengyel, Czerula, Unchiás, Szabó - Csapos, Márton, Széplaki (Kurucz), Szarka - Kovács (Erdei), Lőrincz. Edző: Németh Károly. Záhony: Czene - Molnár Cs., Czwik, Lipták, Vincze - Sére (Csernyu), Molnár F., Kozics, Vilman (Vedres) - Karasz A., Pacaj. Edző: Karasz Lajos. 

34. p.: Széplaki balról középre adott, a jókor érkező Lőrincz pedig 8 méterről a bal sarokba fejelt. 1-0.

80. p.: Lipták utolsó emberként gáncsolta a kiugró Kovácsot, ezért a záhonyi védőt második sárga lappal kiállította a játékvezető. Az ítélet miatt reklamáló Pacaj sem maradhatott a pályán, őt is az öltözőbe parancsolta a bíró.

85. p.: Csapos jobbról centerezett, Kovács átvettre, majd megtolta a labdát és a kifutó kapus mellett a 12 méterről a ketrec közepébe helyezett. 2-0.

Szakadó esőben, orkánszerű szélben, mély talajú pályán esett egymásnak a két csapat. Az első félidőben a mezőnyfölény ben játszó Nyírbátor a szemfüles Lőrincz jóvoltából szerzett vezetést, majd a küzdelmes mérkőzés - viharosra sikeredett, piros lapokkal "színesített" - hajrájában bebiztosította győzelmét. A találkozó krónikájához tartozik, hogy Ficze játékvezető folyamatosan reklamálás miatt egy személyt kénytelen volt elküldeni a záhonyi kispadról. Jók: Szakács, Czerula, Szabó, illetve Karasz A. (Tudósító: Balla István)

Németh Károly: - Győzelmünk értékét növeli, hogy az ítéletidőben egy nagyon jól játszó ellenféllel szemben értük el. 
Karasz Lajos: - A sportszerűnek induló mérkőzést a játékvezető saját maga számára tette nehézzé. Mai teljesítményünk alapján pontot érdemeltünk volna.


További eredmények: 

Sátoraljaújhely-Hajdúnánás 2-0.

Karcag-Hajdúdorog 2-1

A Kisújszállás-Rakamaz mérkőzést elhalasztották. 

Az Ibrány és a Vásárosnamény szabadnapos volt.


Tabella: 

Csapat

Mérkőzés

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Rúgott gól

Kapott gól

Pont

H.pont

1.

Hajdúnánás

5

3

0

2

9

4

15

6

2.

Nyírbátor

4

3

0

1

9

4

15

6

3.

Karcag

4

2

1

1

9

5

12

5

4.

Sátoraljaújhely

4

3

0

1

5

6

12

3

5.

Kisújszállás

3

2

0

1

4

2

11

5

6.

Ibrány

4

2

0

2

10

10

10

4

7.

Rakamaz

2

1

0

1

5

4

8

5

8.

Vásárosnamény

3

1

0

2

3

5

6

3

9.

Hajdúdorog

4

1

0

3

4

10

5

2

10.

Záhony

5

0

1

4

1

9

2

1

 

Vissza Fel Következő