8. forduló (2001.03.25)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Vasárnap (kezdés: 15.00)

Rakamaz (8.)-Vásárosnamény (7.). Veigli Géza, rakamazi edző: - A csapat fele hiányzik, egyszerűen nem tudom mi lesz vasárnap... Galambosi, Kákóczki, Karóczkai, Korpai és Lukács sérült, Hajzer beteg, Bernáthot nem láttam a héten, ráadásul Kozák eltiltását tölti. Mindennek tetejébe, kardinális kérdés: ki fog gólt lőni? Érzésem szerint ugyanis csak akkor sikerül pontot szerezni, ha legalább egyszer az ellenfél kapujába találunk.

Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: - Majorosról személy szerint lemondtam, Marosinak pedig még mindig nem érkezett meg a játékengedélye Ukrajnából, szerencsére a többiekre számíthatok. Emlékeimben a Rakamaz úgy él, mint egy kulturáltan futballozó csapat, ettől függetlenül mindenképpen pontot remélek a találkozótól.


Hajdúnánás (3.)-Ibrány (5.). Kató István, ibrányi edző: - A nánásiak a tavaszi idényben eddig két idegenbeli meccset játszottak és egyszer sem tudtak pontot szerezni. Először szerepelhetnek otthon, így nyilvánvalóan nehéz feladat vár ránk, de nem megoldhatatlan. Mindenesetre bízom a csapatban, annál is inkább, mert a keret valamennyi tagja egészséges.


Hajdúdorog (9.)-Nyírbátor (1.). Németh Károly, nyírbátori edző: - Nincs könnyű meccs, így ez is rázós fellépésnek ígérkezik. A Hajdúdorog ugyanis a csoport egyik legszervezettebben dolgozó együttese, amely otthon kifejezetten jó eredményeket mutathat fel. Meggyőződésem, hogy a téli edzőváltás is lendíthet ellenfelünkön, persze, azért nem félünk a mérkőzéstöl, hisz mi mindig nyerni szeretnénk. Most is...

A Záhony szabadnapos lesz.


Tudósítások, eredmények

Rakamaz-Vásárosnamény 3-1 (1-0)

Rakamaz, 200 néző, v.: Kiss Lajos. Rakamaz: Vadon - Csikai, Korpai, Galambosi (Jurkó), Lukács, Kákóczki (Hajzer), Kondás, Szekrényes, Paulik, Hengsperger, Bernáth (Seregi). Edző: Veigli Géza. Vásárosnamény: Vass Tivadar, Ésik, Illés N., Bíró, Hornyák, Orosz, Illés P., Kovács G., Ponczók (Csernicsenko), Szvidanyuk. Edző: Tóth Szilárd.

18. perc: Hengsperger passzolt Kákóczki elé, aki 18 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 1-0.

52. p.: Orosz jobb oldali beadását Szvidanyuk a levegőből, egyből a hálóba belsőzte, 1-1.

79. p.: Korpai bal oldali szöglete után Lukács közvetlen közelről fejelt a hálóba, 2-1.

89. p.: Hengspergert szerelték szabálytalanul a tizenhatoson belill, a tizenegyest Szekrényes értékesítette, 3-1.

A kiegyenlített első félidő közepette a hazaiak szereztek vezetést. A második játékrészben iramot váltott a Namény, és az egyenlítést követően még percekig uralta a mezőnyt. A hajrában megtáltosodott a Rakamaz, és a maga javára írta a három pontot. Jó: Csikai, Galambosi, Kondás, Hengsperger, illetve Bíró, Szvidanyuk. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: Nagyon jól játszó Naményt győztünk le, nem is igazán nagyszerű teljesítménnyel, hanem nagy akarással.

Tóth Szilárd: Játékban nem vallottuk szégyent, csak a gólokat a Rakamaz rúgta.


Hajdúnánás-Ibrány 2-1 (0-0)

Hajdúnánás, 400 néző v.: Paróczai. Ibrány: Simon - Babják, Pap K., Herman A. (Gergely), Bardi, Bíró (Herman L.), Gulácsi, Bohács, Ignácz, Ónodi, Erdei (Balogh R.). Edző: Kató István.

50. p.: a hazaiak szabadrúgása után Simonról kipattant a labda, amelyre Szabó csapott le, és a kapuba továbbította, 1-0.

60. p.: Lengyel ment a bal oldalon, beadását Mikita 12 méterről lőtte a hálóba, 2-0.

80. p.: Ónodi indította Bohácsot, aki a tizenhatoson belülre érve átemelte a labdát a kifutó kapuson, és az a hálóban landolt, 2-1.

Későn ébredt az Ibrány, így a hajrában csak a szépítésre futotta az erejéből. 
Jó: Babják, Ignácz. (Tudósító: Vígh Sándor)

Kató István: Küzdelmes, elég jó színvonalú mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyert.


Hajdúdorog-Nyírbátor 2-2 (1-0)

Hajdúdorog, 200 néző, v.: Nemes. Nyírbátor: Szakács - Szegedi (Széplaki), Lengyel, Unchiás, Czerula, Márton, Csapos, Szabó Zs., Lőrincz, Kovács, Szarka. Edző: Németh Károly.

28. p.: Nagy Zoltán cselezte ki a rá támadó védőt, majd a tizenhatos bal oldali sarkától a kapu bal oldalába lőtt, 1-0.

78. p.: Lengyel szabálytalankodott a gólhelyzetben kitörő Fodorral szemben, ezért a bátori védő a kiállítás sorsára jutott.

82. p.: Tóth László balról, 30 méteres szabadrúgásból a beadásra számító vendégek mellett a kapuba csavarta a labdát, 2-0.

87. p.: Szabó bal oldali szögletéből után Unchiás fejelt a léc alá, 2-1.

92. p.: újabb Szabó-szöglet balról, ezúttal Czerula bólintott a kapu közepébe, 2-2.

Az első félidőben látottak alapján megérdemelten szerzett előnyt a Dorog. Szünet után aztán nagyot változott a játék képe, és a két kapufa mellett három abszolút ziccert is kihagytak. A kiállítás és az újabb hazai gól után már veszni látszott a meccs, ám hatalmas emberi tartásra vall, hogy az utolsó öt percben így is sikerült egyenlítenie a listavezetőnek. Jó: Csapos, Unchiás. (Tudósító: Balla István)

Németh Károly: Tíz emberrel, idegenben 0-2-ről egyenlíteni nagyon komoly fegyvertény.


További eredmény: Kisújszállás-Sátoraljaújhely 0-1


A Záhony és a Karcag szabadnapos volt.


Tabella:

Csapat

Mérkőzés

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Rúgott gól

Kapott gól

Pont

H.pont

1.

Nyírbátor

6

4

1

1

13

6

19

6

2.

Hajdúnánás

7

4

0

3

11

7

18

6

3.

Sátoraljaújhely

7

5

0

2

7

8

18

3

4.

Karcag

6

4

1

1

14

5

17

4

5.

Ibrány

6

3

0

3

13

13

13

4

6.

Rakamaz

5

2

0

3

8

8

11

5

7.

Kisújszállás

5

2

0

3

4

6

11

5

8.

Vásárosnamény

5

2

0

3

5

8

9

3

9.

Hajdúdorog

7

2

1

4

8

13

9

2

10.

Záhony

6

0

1

5

2

11

2

1

 

Vissza Fel Következő