10. forduló (2001.10.14.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Tuzsér (6. helyezett)-Rakamaz (7.). Révész Csaba, tuzséri edző: - A Balmazújváros elleni gyenge szereplésre nem számítottam azok után, hogy a Kertvárossal olyan meccset játszottunk, amit mindenki elismert. A visszaesés okait igyekeztük megtalálni és orvosolni. A Rakamaz ellen csak egy célunk lehet, jó játékkal és győzelemmel feledtetni a kisiklást.

Veigli Géza, rakamazi edző: - Nem voltunk "elájulva" a Létavértes elleni 5-1-től, amelyet több elmarasztaló szó követett, mint dicséret. A legutóbi három meccsen látottaknál mindenképpen többre lesz szükségünk vasárnap, mert a Tuzsérról eddig csak jókat hallottam. Ellenfelünk stabil csapat, melyet nem szabad hagynunk játszani, és a figyelem valamint a fegyelem terén rendnek kell lennie. Nagy sorozat előtt állunk, de bízom benne, hogy a lendületünk kitart az ősz végéig.

Ibrány (1.)-Szirmabesenyő (9.). Kató István, ibrányi edző: - A múlt hét végén a gyorsan megszerzett két gólunk után háttérbe szorítottuk a szép játékot az eredményesség érdekében. Úgy látszik, jól csináltuk, mert nyertünk. Most jön a Szirmabesenyő, és ha a győzelem jó játékkal is párosulna, akkor mindenki elégedett lehetne. Ónodi ezúttal három sárga lap miatt nem játszhat, míg Papp Tibor és Babják sérült.

Hajdúnánás (12.)-Záhony (4.). Kovács János, záhonyi edző: - Ahogy a mondás tartja, tartani kell a vasat a tűzben, avagy szeretnénk folytatni jó sorozatunkat. A Nánás a bajnokságban még nem nyert, viszont a kupában menetel, és ez bizonyára plusz töltetet ad neki vasárnapra. Remélhetőleg nem ellenünk szerzik meg első sikerüket, ha saját játékunkat nyújtjuk, akkor pontosan térhetünk haza még az eltiltott Vincze és a sérült Balázsi nélkül is.

Sátoraljaújhely (11.)-Nyh. Kertváros (2.). Mirgai László, kertvárosi edző: - A két döntetlent két jó csapat ellen értük el, de figyelmeztető is egyben, hogy elöl és hátul is akadnak gyengébb produkciók. Ezt mi nem engedhetjük meg magunknak, ezért Újhelyben két-három poszton változtatni fogok és váltunk az eddigi játékrendszerünkön is. Remélem, így már eredményesebbek leszünk és újra győzelemnek örülhetünk. Krasznai, Nagy Csaba és Balk játékára sérülés miatt nem számíthatok.

Hajdúdorog (13.)-Vásárosnamény (10.). Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: - A záhonyi meccs előtt kóros volt a "fogyókúránk", hiszen szinte teljesen elfogytunk és a pályára lépők nem tudtak minőséget vinni a játékba. Nyolc góllal azért nem volt jobb a Záhony, de szerencse, hogy a riválisaink közül csak a Szirmabesenyő ért be bennünket. Hajdúdorogon is hat pontos csata vár ránk, jó lenne egy döntetlent elérni. Illés sárga lapok miatt nem játszhat.

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány-Szirmabesenyő 1-0 (0-0). Ibrány, 600 néző, v.: Nagy Cs. Ibrány: Simon - Ignácz, Pap K., Gergely (Balogh), Bardi, Bíró, Dobránszki (Hegedüs), Babják, Bohács, Erdei, Imre. Edző: Kató István. Szirmabesenyő: Csorba - Lázár, Kui, Schnek, Képes, Tamás (Dóczi), Lasztóczi, Szuba, Szabó, Egry (Lója), Krompák. Edző: Zupkó Mihály.

A gyors és veszélyes támadásokkal látványosan kezdő hazaiak nem tudtak előnyt szerezni a mérkőzés elején, s mint kiderült, ezzel nehézzé tették a folytatást. A kimaradó ziccerek után ugyanis a vendégek egyre inkább magukra találtak, de a kínálkozó lehetőségeket ők is kihasználatlanul hagyták. 

A találkozó hajrája már ibrányi előnnyel kezdődhetett, ugyanis egy 18 m-es szabadrúgásból Bohács a kapu jobb oldalába csavarta a labdát (1-0). 

Az addig bizakodó vendégek játéka ezután teljesen szétesett, s csak a szerencsének köszönhetik, hogy nem rezdült többször a hálójuk. 

Egyébként elég paprikás hangulatú volt a mérkőzés, főleg az első félidő, amiben bizony a játékvezető is jócskán ludas volt. Ítéleteivel nemcsak a közönség, a játékosok idegeit is borzolta, így meglehetősen ideges volt a hangulat pályán belül és kívül.

Gól: Bohács (75.). Jó: Simon, Bardi, Bohács, Imre.

Kató István: Nehezen született meg a kötelező hazai győzelmünk, de a mérkőzés képe alapján megérdemelten szereztünk három pontot.

Zupkó Mihály: - Korrekt játékvezetés (???) mellett mezőnyfölényünket sajnos nem tudtuk gólokra váltani. A 75. percben egy szabadrúgást követően a megpattanó labda megpecsételte sorsunkat.

Tuzsér-Rakamaz 2-0 (0-0)

Tuzsér, 400 néző, v.: Benkő R. Tuzsér: Bata - Lakatos (Szerke), Kosztyú, Dancs B., Tóth Á. (Simai), Lupcsa, Iván, Cseke, Kovács I. (Pokol), Spekker, Herczku. Edző: Révész Csaba. Rakamaz: Vadon - Kertész (Riczu), Torda, Cséke, Galambosi, Kákóczki (Szekrényes), Boldog, Pámer, Kozák, Gáspár, Knoblok. Edző: Veigli Géza.

Eseménytelen, unalmas első félidő után a tuzsériakban fokozatosan oldódott a görcs, különösen a vezető találat után, melyet Lupcsa átadásából szerzett Kovács. A hajrában bebiztosította győzelmét a házigazda, így a megyei rangadón szerzett három ponttal sikerült feledtetnie a múlt heti kisiklást. Gól: Kovács I. (57. perc), Spekker (79.). Jó: Kosztyú, Dancs B., Lupcsa, Herczku. (Tudósító: Lakatos Tibor)

Révész Csaba: Nem játszottunk jól, nehezen oldódtunk fel a múlt heti sokkból, de úgy gondolom, ez a győzelem görcsoldónak nem volt rossz.

Veigli Géza: Egy pár emberem ma az ellenféllel volt, ennek meg is lett az eredménye.

Sátoraljaújhelyi TK - Nyíregyháza Kertváros 2-3 (0-1)

Sátoraljaújhely, 400 néző. Vezette: Bodnár.

STK: Szemán - Szoták, Pankovics (Tokár), Bodnár, Janikó, Csáki, Juhász (Szabó S.), Barna, Ablonczi, Tóth, Trembulyák (Szabó I.). Edző: Zsófi József.

Nyíregyháza-Kertváros: Balogh - Németh S., Ambrus, Ignácz Z. (Balk), Gombkötő (Petró), Németh Cs., Márton, Ignácz J., Paulik, Dobos (Kirchmayer), Spisák. Edző: Nyirgai László.

Gólszerző: Spisák (0-1) a 34., Kirchmayer - 11-esből (0-2) a 60., Ignácz J. (0-3) a 77., Tóth (1-3) a 85., Tóth (2-3) a 90. percben.

Jók: Janikó, Szoták, Tóth, ill. Ignácz Z., Ignácz J., Ambrus.

Zsófi József: - Becsületesen végigküzdöttük a mérkőzést egy jó csapat ellen, akik csak játékvezetői segítséggel tudtak fölénk kerekedni.

Nyirgai László: - 3-0-nál azt hittük, megvan a mérkőzés, ami majdnem megbosszulta magát. De a három pontnak ettől függetlenül örülni kell.

Mezőkövesd SE - Balmazújvárosi FC 2-4 (0-2)

Mezőkövesd, 700 néző. Vezette: Kiss.

Mezőkövesd: Roza - Kovács, Bocsi, Szabó, Kiszely, Soltész, Nyeste, Kurucz (Kada), Ragó, Mészáros (Papp), Barsi (Pap Zs.). Edző: László István.

Balmazújváros: Haász-Brant - Angyalos, Kaszás, Fige, Pál, Sárközi (Dobi), Nagy Sz. (Nagy I.), Kovács (Bajusz), Tóth, Loós, Nagy Cs. Edző: Zolnai Lajos.

Gólszerző: Loós (0-1) a 7., Fige (0-2) a 13., Nagy Cs. (0-3) a 70., Loós (0-4) a 74., Pap Zs. (1-4) a 84., Kovács (2-4) a 85. percben.

Jók: Roza, ill. Kaszás, Fige, Tóth.

László István: - Egy jobb csapattól szenvedtünk vereséget.

Zolnai Lajos: - A mérkőzés folyamán nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, ezekből négyszer eredményesek voltunk, így győzelmünk megérdemelt.

Létavértes SC - Mád FC 3-2 (1-0)

Létavértes, 200 néző. Vezette: Kerezsi.

Létavértes: Szabó - Ulveczki, Csűri, Sándor, Horváth, Nagy S., Plókai (Árva), Szabó (Mezei), Keresztúri, Loló, Zudor (Máté). Edző: Árva Barna.

Mád: Kiss Á. - Takács, Martis, Haraszin, Wachter (Uray), Demkovics, Farkas, Babos (Hajdú), Buri (Nagy), Varga, Harsányi. Edző: Földesi Károly.

Gólszerző: Plókai (1-0) a 41., Nagy S. (2-0) a 48., Szabó (3-0) az 56., Nagy Cs. (3-1) a 75., Haraszin (3-2) a 86. percben.

Jók: Keresztúri, Plókai, Sándor, ill. Haraszin.

Árva Barna: - Küzdelmes mérkőzésen szereztük meg első győzelmünket.

Földesi Károly: - Nem tudtuk megismételni idegenbeli jó játékunkat. Sajnos, "hazai formában" játszottunk.

Hajdúdorog-Vásárosnamény 2-0 (0-0)

Hajdúdorog, 200 néző, v.: Jakkel. Hajdúdorog: Nagy - Sándor (Lelesz, 74.), Kerek, Magyar, Tóth - Orosz, Koszta (Szűcs, 85.), Lugosi, Kovács - Mangel (Harsányi, 85.), Fodor. Edző: Szalánczi Tamás. Vásárosnamény: Vass (Papp) - Tóth G., Bíró, Székely, Farkas, Hornyák, Batka, Toldi Sz. (Takács), Kovács G., Ponczók, Fodor Cs. Edző: Tóth Szilárd.

Az első játékrészben több ígéretes helyzetet is elhibázott a Namény, majd a második játékrészt két góllal kezdte a házigazda. Még ezt követően is lett volna esély az egyenlítésre, ám az 55. percben Fodor tizenegyest hibázott, majd a hajrában Kovács a kapufát találta el. A látottak alapján a döntetlen igazságosabb lett volna. Gól: Fodor (46.), Koszta (47.).

Tóth Szilárd: Játékban alúlmúltuk önmagunkat, az ellenfél megérdemelten nyert.

Hajdúnánás-Záhony 2-0 (1-0)

Hajdúnánás, száz néző, v.: Szlifka. Hajdúnánás: Gencsi - Berényi (Majoros, 60.), Papp, Tar, Seres (Gönczi, 86.) - Magyari, Vígh (Hajdú, 88.), Vas, Oborzil - Kalló, Mikita. Edző: Szikszai Lajos. Záhony: Szalma - Krizán, Kántor Zs., Lipták, Molnár, Jakab Sz. (Berczik), Kozics (Vedres), Karasz, Czvik, Vilman (Kántor T.), Balázsi. Edző: Kovács János.

Közepes iramú mérkőzésen a vendégek nagyon rosszkor, az első félidő végén és a második elején kapott gólokat a Záhony, és mindez eldöntötte a három pont sorsát. A nánásiak idei első bajnoki győzelme megérdemelten született meg. Gól: Magyari (40.), Mikita (51.). Jó: Kántor Zs., Karasz. (Tudósító: Erdei Árpád)

Kovács János: A helyzeteit jobban kihasználó hazai csapat megérdemelten nyert.


Tabella:

Az NB III Tisza csoport állása

1. Ibrány SE 10 8 1 1 24-10 25

2. Balmazújvárosi FC 10 7 2 1 32-11 23

3. Nyíregyháza-Kertváros* 9 6 3 - 29-10 21

4. Tuzsér SE 10 5 3 2 16-9 18

5. Záhonyi VSC 10 5 2 3 20-12 17

6. Mezőkövesd SE 10 4 4 2 18-17 16

7. Rakamaz SSE* 9 5 - 4 25-21 15

8. Mád FC 10 3 3 4 17-19 12

9. Hajdúnánás FC 10 1 6 3 9-13 9

10. Szirmabesenyői SE 10 2 2 6 11-17 8

11. VSE Vásárosnamény 10 2 2 6 13-31 8

12. Hajdúdorog SZSE 10 2 1 7 17-27 7

13. Sátoraljaújhelyi TK 10 1 3 6 19-26 6

14. Létavértes SC 10 1 2 7 12-34 5

* A Nyíregyháza-Kertváros - Rakamaz (5-0) mérkőzés eredménye nem szerepel táblázatunkban, mert a vendégcsapat által megóvott találkozó ügyében még nincs jogerős döntés.

 

Vissza Fel Következő