16. forduló (2002.03.24.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ónodi végre visszatér

Rakamaz (6.)-Záhony (7.)

Veigli Géza, rakamazi edző: - A recept megvan, tudjuk, hogy a csapatunk mire képes, ám fontos, hogy a játékosok feje is rendben legyen. Jól tudjuk: közönségünk hazai pályán is elvárná a jó szereplést. Két olyan hazai mérkőzésünk következik, ami elvileg nyerhető, ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy a Záhony jobb csapat annál, mintsem három mérkőzésen is rúgott gól nélkül maradjon.

Kovács János, záhonyi edző: - Picit összeroppantunk, ez kétségtelen, és megint csak arra vágyom, hogy a csapat őszi arculatát lássam viszont. Minden csapatban akad egy-két olyan ember, aki kihasználja a rutintalanságunkat, most ennek szeretnénk az elejét venni. Sajnos, a csapatot sújtó sérülés- és betegséghullám sem segíti törekvéseink megvalósulását.

Ibrány (2.)-Mezőkövesd (5.)

Kató István, ibrányi edző: - Gondjaink tovább szaporodtak, mivel az eddig is sérült Bardi, Bíró, Herman Attila hármashoz csatlakozott Gergely és Simon. Biztató viszont, hogy Ónodi ott lesz a vasárnap pályára lépő játékosok között, akik mindent meg fognak tenni az eredményesség érdekében.

Vásárosnamény (14.)-Hajdúnánás (11.)

Szilágyi Bertalan, vásárosnaményi edző: - Vass, Tivadar és Horváth továbbra is sérült, Szécsit legutóbb kiállították, Kovács bokaszalag-szakadást szenvedett. Soroljam még a gondjainkat? Egyszerűen nem tudunk összeállni, pedig hazai pályán mindenképpen nyernünk kellene ahhoz, hogy életben maradjanak a reményeink. Szerdán edzőmeccsen vertük 2-1-re a Kislétát, ezzel az eredménnyel vasárnap is kiegyeznék.

Létavértes (9.)-Tuzsér (4.)

Révész Csaba, tuzséri edző: - Remélem, a vasárnapi győzelemmel feledtetni tudtuk a rajtot, és a siker helyrebillenti az önbizalmunkat. A győzelem igazi értékét abban láttam, hogy kétszer is vesztes állásból tudtunk fordítani és a második félidőben nyújtott játékunkkal bizonyítottuk, hogy bárki ellen eséllyel vehetjük fel a küzdelmet. A Létavértes eddig begyűjtött négy pontja azt mutatja, hogy jobb formában van, mint az ősz hasonló időszakában.

Szirmabesenyő (8.)-Nyh. Kertváros (3.)

Mirgai László, kertvárosi edző: - A Mád ellen időnként már folyamatos volt a játékunk, ám továbbra is sok helyzetet hagytunk ki. Szirmabesenyőn már könyörtelenül ki kell használni a kínálkozó lehetőségeket, és akkor az eredmény sem maradhat el.


Tudósítások, eredmények

Ibrány-Mezőkövesd 1-2 (0-1). Ibrány, 500 néző, v.: Kegyes.

Ibrány: Simon - Ignácz, Bardi, Pap K., Hermann A., Papp T. (Hegedüs), Babják, Bohács, Dobránszki (Imre), Ónodi, Erdei. Edző: Kató István.

41. perc: egy baloldali beadást követően Farkas 3 méterről pofozta a labdát az ibrányi kapuba, 0-1.

70. perc: az utolsó emberként szabálytalankodó Ignáczot kiállította a játékvezető.

80. perc: a körülményeskedő hazai védők díszkísérete mellett Varga Z. növelte a mezőkövesdi csapat előnyét, 0-2.

85. perc: Bohács 18 méteres szabadrúgásból kipókhálózta a jobb felső sarkot, 1-2. 

Ez az, ami eddig ritkán fordult elő hazai pályán. Vereség. Fájó a hazaiak számára, bár meg kell mondani, ez benne volt a pakliban. A kövesdiek igazolták jó hírüket, rendkívül taktikusan játszottak, gyors csatáraik révén többször dolgoztak ki veszélyes helyzeteket. Ehhez persze kellett egy indiszponált ibrányi védelem, amelyben hiába kapott helyet a hosszú sérülésből felépült Bardi és Hermann Attila, látszott a hosszú kihagyás, a párharcokat gyakran elveszítették, a második vendégtalálat előtt pedig kapitális hibákat vétettek. A szokásos Bohács-féle szabadrúgásgól még éltette a pislákoló hazai reményeket, de újabb találatot a vendégkapura nehezedő nagy nyomás ellenére sem sikerült szerezni. 

Az orkánszerű szélben egyébként nem alakulhatott ki folyamatos játék, ráadásul a hazaiak akarása a mérkőzés folyamán egyre inkább görcsösségbe csapott át, így nem sikerült pontot szereznie a Kató-csapatnak, amely a hajrában emberhátrányban futballozott. 

Gól: Bohács (85.), illetve Farkas (41.), Varga Z. (80.). Kiállítva: Ignácz (utolsó emberként elkövetett szabálytalanságért, 70.). Jó: Bohács.

Kató István: A lehetőségekkel nem éltünk, és ez vereséghez vezetett.


Rakamaz-Záhony 2-1 (0-1). Rakamaz, 300 néző, v.: Kocsis. Rakamaz: Vadon - Galambosi, Torda, Pámer, Lukács, Boldog; Kozák, Riczu (Kákóczki), Gáspár, Szekrényes (Suskó), Hengsperger (Lelt). Edző: Veigli Géza. Záhony: Czene - Kántor Zs., Czvik, Lipták, Vincze (Sére), Vedres, Molnár (Jakab), Kozics, Krizán, Karasz, Vilman. Edző: Kovács János.

A nagy szél rányomta bélyegét a mérkőzésre. Az első félidőben csak a rakamazi kapu forgott egyszer veszélyben, és a záhonyi támadásokból gól is született. Szünet után hamar jött a hazaiak egyenlítése, amely után mindkét csapat bátran, nyíltan futballozott, és a hajrában a Rakamaz javára dőlt el a találkozó. 

Gól: Kozák (56. perc), Szekrényes (87.), illetve Vincze (32.). Jó: Galambosi, Torda, Kozák, Gáspár, Lelt, illetve Kántor Zs., Lipták, Vincze. (Tudósító; Kaposvári Ferenc) 

Veigli Géza: Az első félidőt átaludtuk, míg a második játékrészben sok helyzetet dolgoztunk ki, és végül kis szerencsével nyertünk. 

Kovács János: Ma már az őszi teljesítményünket nyújtottuk, de döntő helyzetekben nem jól koncentráltunk, így nem sikerült a pontszerzés.


Vásárosnamény-Hajdúhánás 0-2 (0-1). Vásárosnamény, 300 néző, v.: Szlifka. Vásárosnamény: Papp - Illés N., Geszti, Bagin, Bíró, Tóth G., Orosz Zs., Ponczók (Batka), Hornyák, Fodor (Horváth), Szilágyi. Edző: Szilágyi Bertalan.

A széliránynak megfelelően az első félidőben a Nánás, a másodikban a hazai csapat uralta a mezőnyt, de mivel a naményiak nem tudtak helyzeteket kidolgozni, a vendégcsapat összességében megérdemelten szerezte meg a három pontot. A Vásárosnamény tavasszal továbbra is gólképtelen. 

Gól: Lengyel (40.), Nagy II Z. (81.). Jó: Geszti, Orosz Zs. (Tudósító: Kiss Pál)

Szilágyi Bertalan: Válságos helyzetünket még tovább nehezítettük.


Szirmabesenyő-Nyh. Kertváros 0-3 (0-1). Szirmabesenyő; 150 néző, v.: Nagy Cs. Kertváros: Vránszki - Paulik Z., Ambrusz, Márton, Kiss G., Ignácz Z., Hegedűs, Kondora, Ignácz J. (Nagy Cs.), Majchrovics (Spisák), Paulik I. (Dobos). Edző: Mirgai László.

A kertvárosiak végig kézben tartották a mérkőzés irányítását, és akkor sem inogtak meg, amikor a hazaiak egy kapufa révén közel álltak az egyenlítéshez. A második játékrész már egyértelműen a vendégeké volt, és ez az eredményességben is megmutatkozott. 

Gól: Márton (11-esből, 40.), Majchrovics (55.), Hegedűs (85.). Jó: Márton, Ignácz Z., Hegedűs. (Tudósító: Karakó Ferenc)

Mirgai László : Ilyen rossz körülmények között, nagy szélben és rossz pályán győzni nagyon nehéz, de nekünk sikerült, és ehhez gratulálok csapatomnak.


Létavértes-Tuzsér 2-0 (2-0). Létavértes. 150 néző, v.: Nagy V. Tuzsér: Szőr - Kosztyú (Petró), Lupcsa, Tóth Á., Lakatos, Iván, Cseke (Simai), Szabó I., Dancs B., Spekker, Barabás (Pokol). Edző: Révész Csaba.

A találkozó elején két gólt szereztek a hazaiak a szél támogatásával, és ez döntően meghatározta a meccs menetét. Szünet után hiába támadtak többet a tuzsériak, még csak szépíteniük sem sikerült. Gól: Bencsik (8.), Nagy I. (12.). (Tudósító: Lakatos Tibor)

Révész Csaba: A mai játékunkat nem lehet minősíteni.


További eredmények: 

Mád-Balmazújváros 5-1, Hajdúdorog-Sátoraljaújhely 3-1.


Tabella:

Az NB III Tisza csoport állása

1. B.-újváros 16 11 2 3 41-20 35

2. Nyíregyházi Kertváros 16 10 4 2 39-20 34

3. Ibrány 16 10 3 3 39-20 33
.
.
.

 

Vissza Fel Következő