8. forduló (2001.09.30.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Élcsapatok megyei rangadói

Ibrány (2.)-Rakamaz (5.).

Kató István, ibrányi edző: - Jó passzban lévő csapatot fogadunk, emiatt nem lesz egyszerű mérkőzés. Ha kizárunk minden zavaró körülményt és csak a játékra koncentrálunk, akkor élhetünk a hazai pálya előnyével, és győztesen hagyjuk el a pályát. Ónodi és Gergely eltiltás miatt nem játszhat.

Veigli Géza, rakamazi edző: - Négy győztes meccsel a hátunk mögött már azt is a bravúrsorozat folytatásának tartanám, ha egy ponttal távoznánk Ibrányból. Ennek sok oka van, hiszen a szomszédvár otthonában eddig rendre vesztettünk, ellenfelünk nagyon jól szerepel, nekünk pedig ezer a gondunk. Kertész és Torda eltiltás miatt nem léphet pályára, Lelt és Kákóczki sérült, Kanócz és Gáspár pedig lázas beteg.

Tuzsér (4.)-Nyh. Kertváros (1.). 

Révész Csaba, tuzséri edző: - A Kertváros a bajnokság egyik esélye, amit eddigi eredményeikkel alá is támasztottak. Tiszteljük is nagyratörő terveiket, de mindezt kilencven percre el kell, hogy feledjük. Ha önbecsülésünk és győzni akarásunk fegyelmezett, taktikus játékkal párosul, nem maradhat el a siker.

Mirgai László, kertvárosi edző: - A múlt héten maximálisan sikerült kiszolgálni a közönségünket, azon leszünk, hogy azok se csalódjanak bennünk, akik elkísérnek bennünket Tuzsérra is. Ellenfelünk jó játékosokból álló, a futballt szó szerint játszó csapat, ezért jó mérkőzésre számítok. Csak akkor lehet esélyünk a három pont megszerzésére, ha legalább olyan arányban használjuk ki a helyzeteinket, mint a Létavértes ellen. Dobos játéka kérdéses, Ignácz Zoltán pedig az ifi EB-selejtezők után várhatóan pihenőt kap.

Vásárosnamény (9.)-Szirmabesenyő (12.). 

Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: - Legközelebb nagyon soká lesz olyan esélyünk a felzárkózásra, mint most. Tavaszra tervezett tizennyolc pontunk jelentősebb része zsebben lenne, ha ezt a mérkőzést hoznánk, és bár félve mondom ki, az ismeretlen ellenféllel szemben itthon kötelező a győzelem.

Sátoraljaújhely (11.)-Záhony (7.). 

Kovács János, záhonyi edző: - Az eddigi szereplések alapján döntetlent várnék erre a mérkőzésre, de szeretnénk már végrehajtani egy idegenbeli bravúrt is, ami benne van a csapatban, és már éppen eljött az ideje. A múlt heti győzelmünk után jó a hangulat, remélhetőleg ennek az eredménye a pályán is meg fog mutatkozni.


Tudósítások, eredmények

Csak a Rakamaz szomorkodhat, de nagyon

Ibrány-Rakamaz 4-0 (3-0). 

Ibrány, 500 néző, v.: Petus. Ibrány: Simon - Ignácz, Bíró, Pap K., Dobránszki (Balogh), Papp T. (Hegedüs), Bohács, Bardi, Babják (Tóth), Imre, Erdei. Edző: Kató István. Rakamaz: Kanócz - Cséke, Lukács, Pámer, Galambosi, Gáspár, Boldog, Kozák, Knoblok, Szekrényes (Engel), Hengsperger (Riczu). Edző: Veigli Géza.

16. perc: Papp T. hatalmas bedobása után Imre előrevetődve fejelte a labdát a felső sarokba, 1-0.

26. perc: Jobboldali beívelést követően a labda átszállt a kapuson, s a jókor érkező Papp T. a hálóba fejelt, 2-0. 

45. perc: Ezúttal Dobránszki volt a főszereplő, újabb jobboldali beadás után a védőket megelőzve a rövid sarokba perdített, 3-0.

85. perc: Imre indította kitűnően a csereként beállt Hegedüst, aki a kifutó kapus mellett higgadtan helyezett a hálóba, 4-0.

Jóiramú mérkőzésen magabiztos hazai győzelem született. Már ez első félidőben tekintélyes előnyre tett szert az Ibrány, s bár szünet után visszavett a tempóból - ami a Rakamaz előtt is több lehetőséget teremtett - ám a hajrában mégis a hazaiak tudtak újabb találatot elérni. Jó: Imre, Bardi, Babják.

Kató István: Az első félidőben szerzett előny tudatában a második játékrészre egy kicsit visszavett a csapat, ezzel együtt megérdemelten nyertünk. Veigli Géza: Rangadóhoz méltatlan produkciót nyújtottunk, ennek meg is lett az "eredménye".

Tuzsér-Nyh. Kertváros 0-0

Tuzsér, 700 néző, v.: Veres A. Tuzsér: Bata - Kosztyú (Cseke, Simai), Lupcsa, Tóth Á., Dancs B., Szabó I., Iván, Lakatos, Spekker (Pokol), Kovács I., Herczku. Edző: Révész Csaba. Kertváros: Vránszki - Németh S., Ambrusz, Paulik I., Gombkötő S., Németh Cs., Márton, Ignácz J., Krasznai A. (Nagy Cs.), Kirchmayer (Hegedűs), Dobos (Petró). Edző: Mirgai László. A tavaly még a megyei I. osztályban rivalizáló két csapat rangadója óriási taktikai harcot, de kevés helyzetet hozott. A tuzsériak talán valamivel közelebb jártak a győzelemhez azáltal, hogy a hajrában nekik kettő, míg a kertvárosiaknak "csak" egy helyzete volt. Jó: az egész hazai csapat, illetve Paulik I., Márton. (Tudósító: Lakatos Tibor) 

Révész Csaba: Az első félidő nagy taktikai csatát hozott, szünet után viszont több lehetőségünk adódott a mérkőzés megnyeréséhez. Végig izgalmas, rangadóhoz méltó játékot hozott az összecsapás. Mirgai László: Nagy taktikai csata volt, a vége előtt előbb nekünk, majd a Tuzsérnak volt mérkőzéslabdája, de mindkét kapus bravúrt mutatott be, ezért a döntetlen igazságos.

VSE Vásárosnamény - Szirmabesenyői SE 2-2 (0-1)

Vásárosnamény, 300 néző. Vezette: Bodnár. Vásárosnamény: Vass - Bíró, Illés, Tóth, Farkas, Hornyák, Batka, Orosz (Székely), Kovács, Fodor, Ponczók (Toldi). Edző: Tóth Szilárd. Szirmabesenyő: Csorba - Lázár, Mózsik, Kui (Krompák), Schneck, Képes, Bodnár, Tamás (Egry), Lasztóczi, Szuba, Dóczi (Lója). Edző: Zupkó Mihály.

Gólszerző: Lasztóczi (0-1) a 24., Fodor (1-1) a 47., Kovács (2-1) az 54., Lasztóczi (2-2) a 73. percben.

Jók: Fodor, Kovács, ill. Csorba, Snekk, Lasztóczi, Szuba.

Tóth Szilárd: - Igazságos döntetlen született.

Zupkó Mihály: - Ezen a mérkőzésen az akarással már nem volt probléma. Sajnos, a helyeztkihasználásunkon még kell javítanunk, és mindent megpróbálunk annak érdekében, hogy a türelmes támogatóink elvárásainak meg tudjunk felelni.

Sátoraljaújhelyi TK - Záhonyi VSC 0-1 (0-1)

Sátoraljaújhely, 300 néző. Vezette:Soós. STK: Szemán - Szoták, Pankovics, Dókus, Tokár (Lukács), Szabó S. (Trembulyák), Juhász, Csáki, Barna, Tóth (Balogh), Szabó I. Tóth. Edző: Tokár Tibor. Záhony: Czene - Kántor, Czvik, Lipták, Sére (Vincze), Balázsi (Vedres), Molnár, Kozics, Krizsán (Csernyu), Karasz, Vilman. Edző: Kovács János.

Gólszerző: Vilman (0-1) a 44. percben.

Jók: Szoták, ill. Czene, Kántor, Krizsán, Lipták.

Tokár Tibor: - Köszönöm az STK-nak azt a szép lehetőséget, amit megkaptam. Azt hiszem, ez volt minden álmom, sajnos ezzel az óriási lehetőséggel nem tudtam élni, mint ahogy a csapat sem. További sok sikert kívánok az utódomnak.

Kovács János: - Küzdelmes mérkőzésen, taktikus és fegyelmezett játékunknak köszönhetjük a nehéz idegenbeli győzelmünket.

Mezőkövesdi SE - Hajdúnánás FC 2-0 (2-0)

Mezőkövesd, 700 néző. Vezette: Lévai. Mezőkövesd: Roza - Kovács, Bocsi, Szabó, Árvai, Soltész (Kiszely), Nyeste J., Tábori (Papp), Kurucz, Barsi, Mészáros (Nyeste Cs.). Edző: László István. Hajdúnánás: Gencsi - Gönczi (Majoros), Tar, Nagy, Papp, Magyari, Vígh (Seres), Vass, Oborzil, Kalló, Mikita. Edző: Szikszai Lajos.

Gólszerző: Tábori (1-0) a 37., Nyeste J. (2-0) a 44. percben.

Jók: az egész csapat, ill. Gencsi, Papp, Kalló.

László István: - Az első félidő alapján megérdemelt, magabiztos győzelmet arattunk.

Szikszai Lajos: - Az első játékrészben talán megérdemelt előnyt szerzett a hazai csapat, a fordulás után viszont mi voltunk a jobbak.

Hajdúdorog SZSE - Mádi FC 2-4 (1-2)

Hajdúdorog, 300 néző. Vezette: Vida. Hajdúdorog: Nagy - Magyar, Juhász, Sándor (Prejkó), Koszta, Orosz (Szűcs), Lelesz (Kelemen), Lugosi, Kovács, Mangel, Fodor. Edző: Szalánczi Tamás. Mád: Kiss Á. - Takács, Martis, Haraszin, Wachter, Demkovics, Toplenszki, Farkas (Hajdu), Babos (Nagy), Varga (Búri), Harsányi. Edző: Földesi Károly.

Gólszerző: Mangel (1-0) a 11., Szakács (1-1) a 28., Demkovics (1-2) a 42., Babos (1-3) az 58., Fodor (2-3) a 76., Varga (2-4) a 81. percben.

Jók: Juhász, Lugosi, ill. Takács, Wachter, Toplenszki, Babos, Varga.

Szalánczi Tamás: - Amúgy sem vagyunk egy acélos csapat, de ennyi gyenge teljesítmény egy mérkőzésen belül, csak ilyen eredményt szülhet.

Földesi Károly: - Nehezen lendültünk játékba, de az egyenlítő gól után, magabiztos győzelmet alattunk a lelkes hazai csapat ellen.

Létavértes-Balmazújváros 0-4 (0-1).

Létavértes, 300 néző, vezette: Kiss J. Létavértes: Szatmári - Ulveczki, Csűri, Vásárhelyi S., Horváth (Vásárhelyi Gy., 70.) - Nagy Cs., Plókai, Nagy I., Keresztúri - Kontor, Zudor. Edző: Árva Barna. Balmazújváros: Haász-Brandt - Angyalos (Nagy O., 58.), Fige, Pál (Tar, 89.), Sárközi - Tóth G. Kaszás, Kovács, Loós (Dobi, 78.) - Nagy Sz., Nagy Cs. Edző: Zolnai Lajos. Gól: Nagy Sz. (65., 90.), Nagy Cs. (36.), Kovács (75.). Kiállítva: Nagy I. (88.). A gólratörőbben játszó Újváros ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a megyei rangadót, ezzel idegenben továbbra is százszázalékos. Jók: Nagy I., Keresztúri, illetve Sárközi, Kaszás, Kovács, Nagy Sz., Nagy Cs.

 


Tabella:

Az NB III Tisza csoport állása

1. Ibrány SE 8 6 1 1 21- 9 19

2. Nyíregyháza-Kertváros* 7 5 2 - 24- 6 17

3. Balmazújvárosi FC 8 5 2 1 24- 9 17

4. Tuzsér SE 8 4 3 1 14- 5 15

5. Mezőkövesd SE 8 4 3 1 14-11 15

6. Záhonyi VSC 8 4 2 2 12-10 14

7. Rakamaz SSE* 7 4 - 3 20-18 12

8. Mádi FC 8 3 3 2 14-14 12

9. VSE Vásárosnamény 8 2 2 4 13-21 8

10. Sátoraljaújhelyi TK 8 1 2 5 14-20 5

11. Hajdúnánás FC 8 - 5 3 4-10 5

12. Szirmabesenyői SE 8 1 2 5 8-15 5

13. Hajdúdorog SZSE 8 1 1 6 14-24 4

14. Létavértes SC 8 - 2 6 8-32 2

* A Nyíregyháza-Kertváros - Rakamaz (5-0) mérkőzés eredménye nem szerepel táblázatunkban, mert a vendégcsapat által megóvott találkozó ügyében még nincs jogerős döntés.

 

Vissza Fel Következő