16. forduló (2004.03.07)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |


Forduló-hangoló

Hajdúdorog (13.)-lbrány (8.)

Németh Károly, ibrányi edző: – Mivel szokatlan sérülések hátráltatják a munkát, ezért kicsit nehezebb lesz az első pár mérkőzésünk. Ettől függetlenül azt szeretném, ha már Hajdúdorogról is pontok birtokában távoznánk. Korsoveczki és Feczkó neve szerepel a maródiak listáján.


Tuzsér (4.)–Szakoly (14.)

Révész Attila, tuzséri edző: – Jelenleg hó fedi a pályánkat, de nálunk a problémákat nem gerjesztik, hanem megoldják. Ezért biztosra vehető, lesz mérkőzés, annál is inkább, mert idén jó talajú pályán még nem játszhattunk. Nem titok, az első két mérkőzésünket a Honvéd elleni kupatalálkozónak rendeljük alá, ekkor szeretnénk kialakítani azt a szerkezetet, amely a fővárosiak ellen üdvözítő lehet. A Szakoly elleni nyitányon a sérült Spekker és az eltiltott Babjak nem szerepelhet.

Boros Gyula, szakolyi játékos-edző: – A szezonkezdéskor elért eredmény megalapozhatja a folytatást, márpedig a jó szereplésre nekünk tavasszal nagy szükségünk lenne. Tudjuk, hogy jó csapat ellen játszunk, de mindent megteszünk a győzelem érdekében, és utána szurkolunk a Tuzsérnak, hogy a kupában tovább meneteljen.


Volán-Sényő (6.)–Vásárosnamény (15.)

Brekk János, sényői edző: – Pályánk állapota megfelelő, a csapat is készen áll a rajtra, nagyon várjuk már a Namény elleni meccset. A szezonnyitó mindig egy kicsit zsákbamacska, és bár a sereghajtót fogadjuk, előre egy minimális győzelemmel is kiegyeznék. Ezúttal csak az eredmény számít! A csapatból a sérült Kiss Tamás nem áll rendelkezésre.

Tivadar András, vásárosnaményi edző: – Keretünkben annyi a változás, hogy leigazoltuk Tóth Szilárdot, de máris sok a gondunk, hiszen sérültjeink mellett a három sárgás Papp és Tóth Zsolt biztosan nem szerepelhet. Tartalékos összetételben is igyekszünk mindent megtenni, bízunk a tisztes helytállásban.


Rakamaz (11.)–Abaújszántó (5.)

Farkas Béla, rakamazi edző: – Nem lett volna ellenemre, ha egy héttel elcsúsztatják a rajtot, mert a pályaviszonyok miatt meglehetősen kiszámíthatatlan: mi is vár ránk. Ha fagyos marad a talaj, akkor az sérülésveszélyes, ha kienged, akkor pedig nagy kár keletkezhet benne. A felkészülés alatt a keret nagy része becsületesen dolgozott, az edzőmérkőzésen akadtak bíztató jelek, a fegyelem terén is jobb a helyzet. A tizenegyedik helyről nem vagyunk abban a pozícióban, hogy bárkit is lebecsüljünk, különösen, hogy ellenfelünk az élmezőnyhöz tartozik. A hazai premieren viszont mindenképpen nyernünk kellene.


Tudósítások, eredmények

Hajdúdorog-lbrány 0-2 (0-0). Hajdúdorog, 200 néző, v.: Horváth G. (Rendek, Simkó)

Ibrány: Tuska – Csobán, Kántor, Kovács M. Nagy S., Prámer (Kertész), Milka, Kovács I., Bessenyei (Szilágyi), Majchrovics (Feczkó), Imre. Edző: Németh Károly.

Hajdúdorog: Haász-Brandt – Magyar, Kocsis, Bocz, Koszta – Orosz, Sándor, Tóth, Lelesz (Papp, 46.) – Mangel, Berényi. Edző: Lugosi István.

Majchrovics és Kovács Imre is jól játszott a nyitófordulóban

Az első tíz perc tapogatózó játéka után az Ibrány fokozatosan átvette a játék irányítását, s egyre több helyzetet dolgozott ki. A nagy mezőnyfölény a betömörülő hazaiak ellen csak a második félidő végén, a 83. percben érett góllá, mikor Nagy Sándort buktatták a 16-oson belül, a büntetőt a sértett értékesítette (0-1).
A 88. percben Nagy S. indította a jobb oldalon felfutó Csobánt, aki a védők között kilépve bebiztosította a győzelmet (0-2).

Teljesen megérdemelt az ibrányi győzelem, a játék képe alapján a gólkülönbség a hazaiakra nézve hízelgő. S hogy megúszták ennyivel, abban komoly szerepet vállalt a hazai hálóőr, a Balmazújvárosból idén igazolt Haász-Brandt, aki fantasztikus formát mutatott, de kétszer mégis kapitulálni kényszerült. Mindemellett teljesítménye alapján ő volt a hazaiak legjobbja.

Jók: Haász-Brandt, ill. Imre, Csobán, Kovács I. (a képen jobbra)

Kiállítva: Magyar (85.).

Lugosi István: Végig küzdelmes mérkőzésen a hajrában pecsételődött meg a sorsunk.

Németh Károly: – A mély talajú pályán sok helyzetet alakítottunk ki, ám a végjátékunk még nem volt az igazi. Győzelmünk megérdemelt.


Volán-Sényő–Vásárosnamény 2–0 (0–0). Sényő, 200 néző, v.: Tatár.

Volán-Sényő: Szabó A.– Rubóczki, Barna, Leskó, Göncz, Asztalos, Kiss G., Fekete (Nyisztor), Kiss T. (Várnai), Haburcsák (Gráf), Knoblok. Edző: Brekk János.

Vásárosnamény: Bornai – Hornyák, Tóth Sz., Bíró, Kovács G., Batka, Fejes, Bancsi, Horváth Sz., Tordai, Gajda. Edző: Tivadar András.

Gól: Asztalos (75.), Nyisztor (77.) .

Jók: Göncz, Nyisztor, illetve Tóth Sz., Fejes.

Brekk János: – Végül nyerni tudtunk, de olyan játékkkal, hogy a legszívesebben visszafizettem volna a belépők árát a nézőinknek.

Tivadar András: – Jól küzdöttünk és egy kis szerencsével pontot is szerezhettünk volna.


Rakamaz–Abaújszántó 0–1 (0–1). Rakamaz, 300 néző, v.: Veizer.

Rakamaz: Kovács– Kurucz, Baka, Székely, Galambosi, Bodog, Szilágyi, Minczér, Kákóczki (Papp), Domokos, Csernijenko (Szécsi). Edző: Farkas Béla.

Abaújszántó: Németh – Konyecsnyik, Takács, Varga E., Soltész, Szőke (Meczkó), Fügei, Pachinger, Novák (Varga M.), Jáger, Homonnai (Mató). Edző: Szlifka Miklós.

Gól: Jáger (28.).

Jó: Minczér.

Farkas Béla: – Két gyengén játszó csapatot láthattunk, az az együttes, amelyeik büntetőt hibázik az ki szokott kapni.


Tuzsér-Szakoly 2–0 (1–0). Tuzsér, 400 néző, v.: Vróbel.

Tuzsér: Szőr–Lakatos, Kosztyú (Tóth Á,), Dancs, Iván, Szabó, Herczku, Cseke, Petró (Lupcsa), Gergely (Bagiin), Balogh. Edző: Révész Attila.

Szakoly: Fintor–Tardi, Burik, Boros, Fiumei, Vass, Mitró, Holló (Szemán), Sándor (Hurcsik), Capatina, Ványi. Edző: Boros Gyula.

Gól: Kosztyú (34.), Bagin (70.).

Jók: Szabó, Cséke, Balogh.

Révész Attila: – Játékunk még akadozott, köszönhetően a mély talajnak és az ellenfél szervezett védelmének, ám győzelmünk így is teljesen megérdemelt.

Boros Gyula: – Kidolgozott helyzetek nélkül, de megérdemelten nyertek a tuzsériak, sajnos mi csak a kapufáig jutottunk.


Mád – Bőcs 0-3 (0-0). Mád, 300 néző. V.: Kocsis.

Mád: Lövei – Turbucz (Uray), Szabó Zs. (Fazekas), Tasi, Tóth A., Harsányi, Badalik, Babos, Demkovics, Buri, Karakaszanov. Edző: Veigli Géza.

Bőcs: Balázs – Simon, Vass, Lippai, Nagy (Penti), Sipos (Fink), Molnár, Gál (Szakszon), Irhás, Török, Kovács. Edző: Tóth László.

Gól: Sipos (0-1) a 61., Sipos (0-2) a 65., Török (0-3) a 86. percben.

Jók: Lövei, Szabó Zs., ill. Sipos, Török, Irhás, Simon.

Veigli Géza: – A második félidőben az öltözőben maradtunk, ettől függetlenül a jobbik csapat nyert.

Tóth László: – Idény eleji játékkal úgy érzem teljesen megérdemelten nyertünk. A mai naptól minden mérkőzésen a Mádért fogunk szorítani.


Hajdúnánás – Szirmabesenyő 3-0 (1-0). Hajdúnánás, 100 néző. V.: Benkő.

Hajdúnánás: Gencsi – Nagy T. (Nagy Z.), Papp, Bagoly, Tarr, Gombkötő, Barta, Kondora, Fodor, Szemán, Ember (Oborzil). Edző: Kondora József.

Szirmabesenyő: Roza – Geszti, Lázár, Kerényi, Balogh P., Szuba, Tamás, Barsi (Balogh R.), Tóth, Pap, Máté (Madaras). Edző: Zupkó Mihály.

Gól: Gombkötő (1-0) a 26., Barta (2-0) a 82., Oborzil (3-0) a 90. percben.

Jók: Gombkötő, Gencsi, Tarr, ill. Kerényi, Tamás, Pap.

Kondora József: – Az első félidőben szerencsés góllal szereztünk vezetést, majd a második játékrész utolsó perceiben sikerült kihasználnunk ellenfelünk hibáit.

Zupkó Mihály: – Ezt a mérkőzést mi veszítettük el, mivel a játékosok fele mélyen tudása alatt játszott. Remélem, hogy a pofon jókor jött.


Hajdúböszörmény–Balmazújváros 2–0 (1–0). Hajdúböszörmény, 400 néző, vezette: Sinka.

Hajdúböszörmény: Nagy S. – Turzó, Frida, Csatári, Hortó – Fórián, Kiss, Szabó I. (Sárközi, 83.), Lovas – Nagy Sz. (Hajdú, 74.), Szabadi. Edző: Zolnai Lajos.

Balmazújváros: Plutzer – Vaszilkó A., Fige, Arany, Vaszilkó I. – Rátkai (Kiss A., 72.), Szabó B., Bajusz (Murák, 83.), Dobi (Szabó I., 66.) – Babotán, Rédai. Edző: Tóth Gábor.

Gól: Szabadi (39.), Kocsis (11-esből, 62.). Kiállítva: Vaszilkó I. (61.).

Jók: Frida, Hortó, Fórián, Kocsis, Szabadi, illetve Rátkai.


 A Létavértes szabadnapos volt.


A tabella:

1. Bőcs 15 12 3 40 12 39
2. Hajdúböszörmény 15 12 3 34 13 36
3. Szirmabesenyő 15 8 3 4 32 23 27
4. Tuzsér 15 8 3 4 28 19 27
5. Abaújszántó 15 8 1 6 36 28 25
6. Volán-Sényő 15 6 5 4 28 22 23
7. Hajdúnánás 15 6 5 4 22 16 23
8. Ibrány 15 6 4 5 29 17 22
9. Mád 15 5 3 7 19 21 18
10. Balmazújváros 15 5 1 9 25 27 16
11. Rakamaz 15 4 3 8 17 20 15
12. Létavértes 14 3 6 5 15 20 15
13. Hajdúdorog 15 5 - 10 23 38 15
14. Szakoly 15 3 4 8 17 32 13
15. Vásárosnamény 15 - 1 14 10 59 1