5. forduló (2003.09.14)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ibrány (7.)–Szakoly (14.) 

Németh Károly, ibrányi edző: – A héten egy kicsit rendezni tudtuk a sorainkat, így bízom benne, hogy a sérültek is felépülnek a bajnokiig. Nagyon rosszkor jött a bőcsi vereségünk, mert így már háromra nőtt azon mérkőzések száma, amikor csak saját magunkat okolhatjuk a győzelem elmaradása miatt. Ezt a sorozatunkat szeretnénk most felszámolni, hiszen közönségünk és mi magunk is nagyon várjuk már az újabb sikert. 

Milka (balra) nem játszhat a hétvégén

Fotó: Racskó Tibor

Boros Gyula, szakolyi játékos-edző: – A rajtunk nagyon rosszul sikerült, úgy néz ki, hogy a „boxutcából" kell a mezőny után mennünk. Ráadásul „fő alkatrészeket" is cserélnünk kellett, de remélhetőleg az így csapatba került „darabok" is megállják majd a helyüket, és megkezdjük a felzárkózást. Tudjuk, nehéz feladat előtt állunk, hiszen a megye egyik legfelkészültebb edzőjének gárdája ellen mérkőzünk, de mindent meg fogunk tenni a sikerért. Jelen állás szerint vasárnap Burik, Balázs, Mónus, Szemán és Mányák is hiányozni fog. 

Volán-Sényő (5.)–Bőcs (4.) 

Brekk János, sényői edző: – A bőcsiekkel hagyományosan jó viszonyt ápolunk, annak idején közösen edzőtáboroztunk Spanyolországban, de az edzőmeccsek is rendszeresek voltak köztünk. Most viszont kilencven percre félre kell tenni a barátságot, hiszen bajnoki pontokért meccselünk. A Bőcs játékos, labdaügyes csapat, amelynek magját egykori diósgyőri futballisták alkotják. Hazai pályán mindenképpen győzelemre törünk, annál is inkább, mert az erőviszonyok most vannak kialakulóban. Érzésem szerint a mezőny három részre fog szakadni, és azt szeretnénk, ha nekünk a felsőházban lenne a helyünk. 

A megszokottól eltérően szombaton szerepel hazai pályán a Volán-Sényő. Ennek oka, hogy a csapat játékosa, Homonyik Csaba éppen e napon mondja ki a boldogító igent, és az esküvőt követő lagzira a csapat is hivatalos.

Balmazújváros (10.)–Tuzsér (1.) 

Révész Attila, tuzséri edző: – Az ellenfél csapatából legutóbb három játékost is kiállítottak, így talán most jó esélyünk van arra, hogy megszakítsuk az újvárosiakkal szembeni rossz sorozatunkat. Eddig ugyanis nem sikerült őket legyőznünk, amolyan mumuscsapattal találkozunk tehát. A héten ki tudtuk pihenni az előző napok kemény sorozatát, remélhetőleg minden játékosom ideális állapotban lesz, egyedül a játékengedély hiányában lévő Babjak szereplése kérdéses. 

Szirmabesenyő (13.)–Vásárosnamény (15.) 

Tivadar András, vásárosnaményi játékos-edző: – Az önbizalmunknak nagyon jót tett a múlt héten szerzett pont, így talán elhiszik a játékosok, hogy lehet keresnivalónk ebben a mezőnyben. Ugyanolyan játékra próbálunk törekedni, mint a Létavértes ellen, győzni megyünk, de azt hiszem, a döntetlennel is boldogok lennénk. 


Tudósítások, eredmények

Ibrány- Szakoly 1-1 (0-1). Ibrány, 500 néző, v.: Kiss J. (Puskás, Mészáros).

Ibrány: Mudri – Csobán, Kántor, Kovács M., Kertész (Babják) – Bardi, Szilágyi (Feczkó), Bessenyei, Korsoveczki – Imre (Pámer), Majchrovics . Edző: Németh Károly. Szakoly: Vránszki – Mónus, Boros, Tardi, Vass, Fiumei, Palaga, Mitró, Sándor, Ványi, Fülöp (Hurcsik). Játékos-edző: Boros Gyula.

39. perc: jobboldali szögletrúgást követően a megcsúsztatott labda Mudri kapujában kötött ki (0-1).

50. perc: Majchrovics 8 méterről a kapu közepébe lőtt (1-1).

Nagy fölénye ellenére az első félidő végén, egy szögletet követően váratlanul hátrányba került az Ibrány. A fordulás után hamar egalizált a hazai gárda, s bár javarészben a későbbiekben is a szakolyi térfélen pattogott a labda, nem sikerült a győzelmet megszerezni.

Jó: Bessenyei, Bardi, Majchrovics.

Németh Károly: Az első három ziccerből mindenképpen gólt kell lőni, különben csak szerenvcsével lehet mérkőzést nyerni. 

Boros Gyula: Küzdelmes meccsen azt hiszem, megérdemelten szereztünk egy pontot, de lehetett volna három is. 


Volán-Sényő–Bőcs 0–1 (0–0) Sényő, 300 néző, v.: Veizer. 

Sényő: Szabó A. – Rubóczki, Gégény, Leskó, Barna, Asztalos, Gráf (Haburcsák), Fekete (Birovecz), Kiss T., Várnai, Knoblok (Nyisztor). Edző: Brekk János. Színvonalas csata közepette végig nagy taktikai csatát vívtak egymással a felek. A Bőcs valamivel többet birtokolta a labdát, de a győztes góljához némi szerencsére is szükség volt, így a döntetlen reálisabb lett volna. Gól: Nagy G. (90. perc). Jó: Leskó, Kiss T. Brekk János: A csapat fegyelmezetten és taktikusan futballozott, nem érdemeltünk vereséget. 


Balmazújváros–Tuzsér 3–1 (1–0) Balmazújváros, 200 néző, v.: Szlifka. 

Tuzsér: Szőr – Lakatos, Kosztyú, Lupcsa (Cseke), Iván, Babjak, Herczku, Petró, Bagin, Gergely (Tóth Á.), Spekker (Dancs). Edző: Révész Attila. Mélyen tudása alatt, ráadásul akaratgyengén futballozott a vendégcsapat, amely a gólokat is rossz pillanatokban, védelmi hibák után kapta. Ezek után törvényszerű, hogy mumusa ellen ezúttal sem járt sikerrel a Tuzsér, elveszítve ezzel veretlenségét. Gól: Nagy Cs. (40. és 50. – az elsőt 11-esből), Tar (73.), illetve Tóth Á. (72.). (Tudósító: Lakatos Tibor) Révész Attila: Sajnos, a mai mérkőzésen jónéhány játékosom szétszórtan futballozott, mellé még borzasztó egyéni hibákat követtünk el, amit az ellenfél okosan kihasznált és megérdemelten nyert. 


Szirmabesenyő–Vásárosnamény 3–0 (1–0) Szirmabesenyő, 200 néző, v.: Nagy Cs. Vásárosnamény: Papp – Bíró, Nagy Zs., Tóth Zs., Kovács G., Fejes, Batka, Bancsi (Sukta), Bartha, Horváth Sz. (Barnai), Gajda (Hornyák). Játékos-edző: Tivadar András. Óriási lehetőséghez jutott a második percben a naményi csapat a második percben, de Kovács kihagyta a buktatásáért megítélt tizenegyest. Mindez megbosszulta magát, mert az exnaményi Geszti vezérletével magabiztos győzelmet aratott a hazai csapat. Gól: Geszti (37. és 57.), Márton (88.). (Tudósító: Orosz Miklós) Tivadar András: Mindhárom gólt pontrúgásból kaptuk, nem érdemeltünk vereséget. 


További eredmények: 

Abaújszántó–Mád 5–0, Hajdúnánás–Hajdúböszörmény 1–2, Létavértes–Hajdúdorog 2–1. Szabadnapos: Rakamaz. 


Tabella:

1. Abaújszántó 5 4 – 1 17–4 12 

2. Hajdúböszörmény 4 4 – – 10–3 12 

3. Bőcs 5 3 2 – 10–3 11 

4. Tuzsér 5 3 1 1 8–6 10 

5. Létavértes 4 2 1 1 7–5 7 

6. Volán-Sényő 5 2 1 2 8–7 7 

7. Balmazújváros 5 2 – 3 11–8 6 

8. Mád 5 1 3 1 5–8 6 

9. Ibrány 5 1 2 2 8–6 5 

10. Szirmabesenyő 4 1 2 1 7–6 5 

11. Rakamaz 4 1 1 2 5–6 4 

12. Hajdúnánás 4 – 3 1 4–5 3 

13. Hajdúdorog 5 1 – 4 5–15 3 

14. Szakoly 5 – 3 2 3–10 3 

15. Vásárosnamény 5 – 1 4 4–20 1

Fel Következő