16. forduló (2005.03.05-06)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Szombat
Létavértes (1.)–Volán-Sényő (5.) Rubóczki Tibor, sényői játékos-edző: – Sokan panaszkodnak a felkészülési körülményekre mostanában, mégis azt mondom, amit elterveztünk, azt meg tudtuk valósítani. Azt sajnáljuk, hogy éppen a Spartacus elleni edzőmeccsünk maradt el, mert az erőpróbának jó lett volna. Sorsolásunk következtében az elején játsszuk le a nehéz meccseket, de őszi szereplésünkkel megteremtettük annak lehetőségét, hogy a listavezető otthonában nyugodtan, veszítenivaló nélkül lépjünk pályára. Göncz három sárga, Várnai piros lap miatt nem játszhat.

Vasárnap
Szakoly (15.)–Rakamaz (4.) Gerliczki János, szakolyi szakmai tanácsadó: – Az eltervezett munkát el tudtuk végezni, igaz, nem mindig azzal a létszámmal, amit szerettünk volna. A fizikumot a hóban végzett futásokkal is javítani tudtuk és kellő számú edzőmeccset is játszottunk. Az őszi erőviszonyok alapján a vasárnapi meccs egyértelmű favoritja a Rakamaz, mégis háromesélyesnek érzem a mérkőzést, amelyen jó lenne meglepetést okozni. Brekk János, rakamazi edző: – Miután sokan halasztásról beszéltek, ezért kicsit váratlanul ért bennünket a rajt, de így van ez jól, meg kell kezdődnie a küzdelemnek. Amíg tornateremben voltunk és futottunk, addig elvégeztük a tervezett munkát, később a pályaviszonyok megnehezítették a dolgunkat, de a többi csapattal szemben aligha kerültünk hátrányba. A vasárnapi meccsre a papírformát gyorsan el kell felejteni, mert ellenfelünk átszervezett, megerősödött csapattal vág neki a tavasznak, ennek ellenére nyerni akarunk.

Tuzsér (3.)–Mád (7.) Révész Attila, tuzséri edző: – A jó rajt mindig fontos, még akkor is, ha a felkészülési körülményeink nem voltak éppen ideálisak. Ez azonban nem mentség, mint ahogy az sem, lesznek a rajton hiányzóink. Hazai pályán csakis a győzelem az elfogadható.


Tudósítások, eredmények

Szakoly–Rakamaz 3–3 (2–2)

Szakoly, 150 néző, v.: Kristán. Szakoly: Tuska – Kertész (Burik), Paulik Z., Pámer, Koskovits, Szemán (Dobos), Tardi, Gráf, Vass, Komi, Ványi. Szakmai tanácsadó: Gerliczki János. Rakamaz: Mudri – Gerliczki M. (Fiumei), Baka (Csernijenko), Homann, Asztalos, Leskó, Riczu, Székely, Domokos, Fekete, Papp. Edző: Brekk János.

Gól: Gráf (14. perc), Ványi (35.), Koskovits (70.) illetve Papp (7., 69.), Domokos (11.).

Jó: Komi, Tuska, Pámer, Gráf, Vass illetve Mudri, Fekete.

Gerliczki János: – Kitünő játékvezetés mellett, igazságos döntetlent harcoltunk ki.

Brekk János: – Igazságos a döntetlen, bár érzésem szerint közelebb álltunk a győzelemhez.

(Fotó: Racskó Tibor)

Tuzsér–Mád 1–0 (1–0)

Tuzsér, 200 néző, v.: Nagy Cs. Tuzsér: Fintor – Lakatos, Dancs, Tóth Á., Lupcsa, Iván, Mitró, Bagin (Babjak), Cseke, Gergely (Dancs A.), Spekker. Edző: Révész Attila.

A tuzsériaknak duplán megtérült a kemény munka: egyrészt a szurkolók segítségével letakarított pályán Lakatos mindjárt a kezdés után beköszönt, így ebben az évben tétmérkőzésen ő jegyzi az első gólt ebben az osztályban.
Másfelől és ez a lényeg: megszerezték a három pontot. Igaz, a küzdelmes mérkőzésen a hazaiak sok helyzetet kihagytak, naggyá tették a vendégek kapusát, ugyanakkor győzelmük nem forgott veszélyben.

Gól: Lakatos (1.).

Jó: Lakatos, Iván, Lupcsa, Dancs B., Cseke.

Révész Attila: – A mérkőzést végig kontrolláltuk, szép támadásokat vezettünk, sajnos a végjáték még nem az igazi. Győzelmünk megérdemelt.

Az Ibrány SE szabadnapos volt.

A forduló többi mérkőzését elhalasztották.