SZEZON VÉGI ÉRTÉKELÉS

Véget ért az idei bajnokság városunk futballcsapata számára. Sok sérülés, bosszantó pontvesztések, néhol jó játék. Nagyjából ez jellemezte a 20092010 - es szezont. 26 mérkőzésből 7 győzelem, 7 döntetlen, 12 vereség. 33-43 - as gólkülönbség és 28 pont. Ez a mérleg a 11. hely megszerzésére volt elég. A tapasztalatokról, a szakmai munkáról a csapat edzője Kató István számolt be.

• Milyen célkitűzésekkel kezdtétek a tavaszi szezont?

- Célunk volt a megfelelő játékoskeret kialakítása, illetve a fiatal játékosok folyamatos beépítése a csapatba: (Novák Zsolt, Boros István) A vezetőség elvárása a 8- 10. hely valamelyikének megszerzése volt.

• Miben változott a játékoskeret télen?

Távoztak: Vatai Pál, Pintér László, Géczi Péter és Fekete Ádám. Érkeztek: Tóth Norbert, Kiss József, Ferenczi Flórián. Az ifiből Boros István bekerült a felnőtt keretbe.

• Hol tartotok most az alapozásban?

- Január 12.- én kezdtük a 8 hetes felkészülést, heti négy alkalommal, 16 fős kerettel. Papp Ákos sérülése miatt sajnos csak később tudott csatlakozni. 5 mérkőzést játszottunk a stadion kupán, 4 edzőmérkőzést alacsonyabb osztályú csapatokkal. Úgy gondolom, hogy összességében jól sikerült a csapat felkészülése.

• Szakmailag hogyan tudnád értékelni a csapat tavaszi szereplését?

- A tavaszi idény elemzését három részre osztanám. A téli felkészülés után alakulgató csapatunk jó rajtot vett, és az első négy mérkőzésen: 3 győzelemmel 1 döntetlennel - 10 pontot szerezve, bizakodásra adott okot.

A 4-4-2 - es felállási formával próbálkoztunk. A négy védőnk munkája alapszinten elfogadhatóan működött. A középpálya tengelyében, a Ferenczi Jeddi kettős stabilnak mondható. A széleken is jól zártuk a területet. Az előre játékunk is jónak bizonyult ebben az időszakban. 4 mérkőzés alatt szereztünk 8 gólt.

A soron következő fordulókra teljesen új csapatot kellett építeni. A Diósgyőr elleni mérkőzésen hiányzott: Jeddi, Kántor, Papp, Túróczi. A hazai Cigánd elleni meccsen, hosszú távra kieset Imre Győző. A következő héten újabb játékost vesztettünk, Horváth Norbert is súlyosan megsérült. Nehéz időszakot éltünk. Kemecse ellen kezdet összeállni a már más felállásban pályára lépő csapat. A felépült Papp Ákos lett a jobb oldali védő, Kántor mellé Jeddit visszahoztuk a középpályáról. A baloldalon Kovács, Túróczi felváltva játszottak. A középpálya jobb oldalát Tóth Zsolt oldotta meg, Kató István egy sorral feljebb került, Ferenczi mellé a középpályára. Bal szélen a Szilágyi Viktor és Tóth Zoltán páros próbálkozott.

A két támadó szerepkörben Marcsek Zoltán és Polényi Tamás játszott, kisebb nagyobb sikerrel. A fent említett 5 mérkőzésből, az említett okok miatt pontot sem tudtunk szerezni. 1 rúgott gól ellenében kaptunk 8-at. Az utolsó négy fordulóra rendezni tudtuk sorainkat. A Tiszalök és Nyírmada elleni hazai mérkőzéseket hozni tudtuk. Idegemben sajnos nem sikerült pontot szerezni, a Nyíregyháza és a Nagyecsed ellen sem. Mindenképpen előrelépésnek tartom, hogy javult a taktika és a játékfegyelem. A 13 mérkőzésen nem volt kiállítás és kevés sárga lapot kaptunk. Ezt is pozitívumként kell elkönyvelni.

• Egyénileg kikkel voltál elégedett, illetve kikkel nem?

- A játékosokat 4 kategóriában értékeltem.

Akik jól teljesítettek: Kiss József, Kató István, Kántor Zsolt, Ferenczi Flórián, Jeddi Béla, Imre Győző, Horváth Norbert.

Akik megbízható átlagteljesítményt nyújtottak: Túróczi Csaba, Polényi Tamás, Marcsek Zoltán, Tóth Zsolt, Kovács Mihály, Szilágyi Viktor, Papp Ákos, Tóth Zoltán, Tóth Norbert, Boros István. Aki elmaradt a várakozástól: Novák Dávid. Akik fejlődtek: Több játéklehetőséghez jutva sokat lépett előre Polényi Tamás, Tóth Zsolt, Boros István.

• Hogyan szerepeltek utánpótlás csapataink?

- A Kántor Zsolt által vezetett U13-as korosztály a dobogó harmadik helyén végzet. Az serdülő és ifjúsági csapatok egyaránt a 6. pozícióban zárták a bajnokságot.

Külön öröm számomra, hogy a serdülők gólkirályt is avathattak Novák Zsolt személyében, aki 36 gólt szerzett ebben a szezonban.

• Történt-e már változás a keretben a bajnokság vége óta?

- Két játékosunk biztosan távozik. Marcsek Zoltán az osztálytárs Nagyecsednél folytatja. Tóth Zoltán pedig iskolai elfoglaltsága miatt kihagy egy kis időt.

Érkezőkről is beszámolhatok. A szomszédos Nagyhalászból hozzánk igazol Babják Csaba, aki már nem ismeretlen a hazai közönség számára. Nálunk folytatja az ibrányi Balogh Zoltán is, ő a Nyírsuli utánpótlásában szerepelt idáig.

• Mikor kezdődik a felkészülés?

- A felkészülést július 5 - én kezdjük.

Köszönöm a tájékoztatást! Sérülésmentes és sikeres felkészülést kívánok a következő évadra! Bízom benne, hogy a jövendő bajnokságban jobb eredményekkel büszkélkedhetnek majd labdarúgóink. A csapatban történő esetleges változásokról következő számunkba tájékoztatjuk olvasóinkat.

Hajrá Ibrány!

Kiss Sándor
2010. június