Elsőfokon elutasították a Kótaj óvását (2010.10.16)

Az NB III. Tisza-csoport versenybizottság pénteken sort kerített a kótajiak által megóvott Kótaj–Ibrány (1–3) mérkőzés játékvezetőjének, Gulyás Lászlónak a meghallgatására.

Szilágyi Viktor (balra) jogosultan játszott

(Fotó:KM-Sport)

A 7. fordulóban, szeptember 25-án játszott mérkőzés kapcsán a hazaiak az ibrányi Szilágyi Viktor jogosulatlan szerepeltetése és játékvezetői műhiba miatt tiltakoztak.

– A versenyrendezési bizottság elsőfokon elutasította a Kótaj SE óvását, és helybenhagyta a pályán elért eredményt – kezdte a lényeggel Csende Sándor bizottsági elnök. – Indoklásként a Szilágyi Viktor szerepeltetésére vonatkozóan azt hoztuk fel, hogy mindkét egyesület elismerte: a játékos szerepelt a mérkőzésen és erre jogosult is volt.

A pénteki meghallgatáson Gulyás László játékvezető elismerte, ő hibázott akkor, amikor a meccs végén a jegyzőkönyv kitöltésekor átnevezte Szilágyit a kótaji Bodnár Gáborra, aki nyilvánvalóan nem szerepelhetett egyszerre mindkét csapatban. A mérkőzés ötvenötödik percében, az ibrányiak cseréjénél nem történt játékvezetői műhiba, hiszen a vendégcsapat jogosult volt a csere végrehajtására, amit az egyes számú asszisztens, Tőkés Róbert szabálytalanul engedett lebonyolítani.

A játékvezető és asszisztense további működését a versenybizottság felfüggesztette, és ügyüket a fegyelmi bizottsághoz irányította. A döntés ellen a kótajiak a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebviteli bizottságánál fellebezhetnek.
Orosz Mihály, a Kótaj SE elnöke erről a lehetőségről az írásos határozat kézhezvételéig nem kíván nyilatkozni.

(Forrás: KM-Sport)