Folytatás következik (2011.06.23)

Kató István, az Ibrány SE edzője nyilatkozott az elmúlt évadról, s a jövőbeni tervekről.

– Már az új összetételű vezetéssel kezdtük el a 2011-es évet, a feladat adott volt, ott kellett ragadni az NB III-as mezőnyben – mondta az elvárásokról Kató István edző. – Ehhez az anyagi feltételeket Ibrány város önkormányzata biztosította a számunkra, amit utólag is megköszönök. Hét játékos távozott februárban, és a vegyesre sikeredett felkészülési időszak alatt a műfüves tornán Tóth Zsolt és Szilágyi Viktor komoly sérülést szenvedett, így tavasszal velük sem számolhattam. A nagyon „vékony” csapat gerincéhez csatlakozott öt tehetséges, saját nevelésű játékos valamint az utolsó pillanatban leigazolt Varga Krisztián és Ignácz János, így tizenhét fős kerettel vágtunk neki a tavaszi folytatásnak.

– A szezont jól kezdük, elfogadható teljesítménnyel az első kilenc meccsen tizenhét pontot gyűjtve összesen harminchat pont állt a bnevünk mögött, és stabilan a nyolcadik helyen álltunk – beszélt a bajnokság második feléről Kató István. – A hátralévő hat meccsen a meghatározó alapjátékosok, Varga Krisztián, Imre Győző, ifjabb Kató István és Horváth Norbert hiányát már nem bírta el a csapat, így ezeken a találkozókon kivétel nélkül alulmaradtunk. Nem kibúvót keresek, de ebben az időszakban olyan élcsapatokkal találkoztunk, mint a Tiszakanyár, a Cigánd, az ÚSE-Nagykálló vagy a Baktalórántháza.

– Ami a jövőt illeti, továbbra is NB III-ban folytatjuk, a vezetőség bizalmat adott nekem a következő szezonra is, amit megköszönök – jelentette be a tréner, hogy folytat(hat)ja a munkát. – Hosszabb pihenő után a játékosokkal július 5-én találkozunk, már látható, hogy nem lesz nagy mozgás a keretben, előtérbe kerülnek a fiatalok, a helyi és a településközeli futballisták szerepeltetése. Természetesen erősítésre is szükség van, és a bajnokság kezdete előtt a véglegesen kialakult játékoskerethez kell majd meghatározni a reális a célt.