Edzőváltás az Ibrány SE-nél (2011.09.14.)

Mivel a csapat eddigi teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, így a vezetőség úgy döntött, hogy új impulzusra, s ezzel együtt új edzőre van szükség.

2011. szeptember 14-től már nem Kató István vezeti az Ibrány SE futballcsapatának edzéseit. A lehetséges edzőjelöltekkel folynak a tárgyalások, de biztosat még nem lehet tudni.

"Azt láttam, hogy ugyan nem játszunk rosszul, de valami pici plusz mindig hiányzott ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Megítélésem szerint ez a játékosállomány többre hivatott annál, hogy négy forduló után ne legyen pontja, az edzőváltással új impulzust szeretnénk adni a társaságnak, amely ezáltal kilábalhat a hullámvölgyből. Tisztában vagyok vele, hogy akadtak hátráltató tényezők és Kató István munkájára sem lehet panaszunk, de ismétlem, úgy érzem, új arcra van szükség a stábban. Edzőnktől barátságban váltunk el, nem zárva ki annak a lehetőségét, hogy az utánpótláscsapataink mellett fog tevékenykedni a jövőben. Bízom benne, hogy csütörtökön már meg tudom nevezni az új szakvezetőt, addig is csapatkapitányunk, Kántor Zsolt vezeti az edzéseket." - mondta Móré Zoltán egyesületi elnök.

A félbeszakadt Ibrány–Várda SE mérkőzést illetően is vannak fejlemények, ugyanis az NB III. Tisza-csoport versenybizottsága immár harmadszor tárgyalta az augusztus 28-án, a 73. percben, 2–1-es hazai vezetésnél félbeszakadt Ibrány–Várda SE mérkőzésen történteket. Ezúttal a rendezési feladatokat ellátó polgárőrség vezetője, valamint Berencsi Béla, ibrányi polgármester is részt vett a bizonyítási eljáráson.

A meghallgatások után a versenybizottság meghozta döntését, és megállapította, hogy a mérkőzés félbeszakadásáért az ibrányi sportszervezet tehető felelőssé a rendezési hiányosságok miatt, és a versenyszabályzat ide vonatkozó passzusa szerint a mérkőzés három pontját 3–0-ás gólkülönbséggel a Várda SE javára igazolja. Az ítélet nem jogerős, az ellen tizenöt napig lehet fellebbezni, a jogerőre emelkedést követően pedig a fegyelmi bizottság hozza meg a végleges határozatot.