Kialakult az Ibrány SE kerete (2012.08.01.)

Kovács Mihály Nagykállóban folytatja

Jelentős mértékben változott az Ibrány játékoskerete, sok új fiatalt tudhat soraiban a csapat.

Távozott többek közt Kovács Mihály, a 37 éves védő kilenc évnyi szolgálat után állt tovább, és lett a megyei I. osztályban szereplő Nagykálló játékosa. Nem ment egyedül, hiszen vele tartott két romániai játékos, Zsidó Lóránt (jogi végzettségű, tagja volt a jogászok horvátországi világbajnokságán második helyen végzett román válogatottnak) és Lucian Dascal.

Másik két honfitársuk, Alex Ignat és Marius Drule sem az Ibrányt erősíti már, mindketten a csoportban újonc Szatmár Unió FC játékosai lettek. A romániai futballistáknak nem a teljesítményükkel volt a gond, hanem az, hogy nehezen tudták megoldani az edzésre járást.
Távozott még a kapus, Pécsi Viktor (Mándokra ment) és a középpálya egyik erőssége, Kövér Gergely, aki Hollandiában kezd új életet.

Ami a brazil vonalat illeti, a tavasszal bevetett Mantenáról kiderült, hogy az ő világa inkább a futsal, ezért ebben a szakágban, a berettyóújfalui NB I-es csapatban próbál szerencsét.

Továbbra is marad Reinaldo és Flavio, a keret harmadik dél-amerikai játékosa pedig Juan Carlos Pereira lesz, akit Kovács János edző a szezon hajrájában, a DVSC elleni jótékonysági meccsen próbált ki, és ezután bírták maradásra a baloldali védőt.

Hat futballista érkezett a Nyírsulitól, jelesül Vasas Gergő (kapus), Barzó Gergő, Varga Attila, Lipcsei Márk, Kovács Imre és Kiss Péter. Utóbbinak nemigen kell bemutani ezt a közeget, hiszen itt nevelkedett, s jónéhány meccset játszott már az ibrányi futballpályán.

Kató Gyula a felnőttmezőnyben és az NB III-ban is ismert játékosok közé tartozik, ő a harmadosztály egyik búcsúzójától, a Kótajtól érkezett. Két marosvásárhelyi futballista is Ibrányban folytatja: Vlad Ruja és Csula Csongor a támadószekcióban jelenthet erősítést.

– Lehet, hogy túlmisztifikálják a kérdést az érintettek, de mindenfelől azt hallani, hogy az utóbbi tíz év legerősebb bajnoksága elé nézünk – mondta az ibrányi klub elnöke, Móré Zoltán, amikor arra kerestük a választ, hogy mire lehet képes a csapat. – Természetesen mi is azzal a céllal vágunk neki a sorozatnak, hogy ott legyünk az első hat között, ami lehetőséget biztosít a jövő évi, szűkített létszámú NB III-as szereplésre. Nehéz meghatározni a csapat erejét, hiszen többségében fiatal futballisták kerültek hozzánk. Annak is megvan az oka, hogy miért nem tudtunk igazán rutinos játékosokat igazolni, de bízom benne, hogy a titánok is megállják majd a helyüket.

A klubelnökkel szinkronban vannak Kovács János edző elvárásai is.
– A lendületre, a fiatalságra szavaztunk, és szeretnénk beleszólni a jobb helyezések elosztásába – így a rutinos tréner.