Biztató szezonkezdet (2012.09.04.)

A mezőny legjobbjának választott ibrányi kapuvédő, Tóth Norbert tizenegyest is hárított Hajdúszoboszlón, ahonnan ponttal térhettünk haza.

Tóth Norbert volt a mezőny legjobbja

Ebben a bajnokságban az Ibrány volt az első, amely pontot vett el a Hajdúszoboszlótól, de a lefújás után még úgy sem örülhettek önfeledten a vendégcsapat játékosai, hogy Tóth Norbert gólnélküli állásnál kivédett egy tizenegyest.

– Maradt bennünk hiányérzet, hiszen néhány percet kellett volna átvészelnünk ahhoz, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról – mondta a 25 esztendős kapus, Tóth Norbert. – Az első félidőben még nem volt sok dolgom, szünet után viszont egyre több támadást vezetett a Szoboszló, különösen Fekete Gábor pályára lépését követően. A legnagyobb védésem kétségtelenül a büntető hárítása volt, Zsarnai Róbert kísérleténél igyekeztem minél tovább kivárni, és végül elkaptam az irányt, ki sem pattant rólam a jobb kezemhez érkező lövés. Illetve volt még egy Fekete-ziccer, amit lábbal sikerült hárítanom. Szórványos kontráink egyike a vége előtt gólt eredményezett, majd az utolsó szoboszlói támadás előtt a felszabadításunkat követően lesre állítással próbálkoztunk, néhányak szerint ez sikerült is, mégis továbbengedték az akciót, amiből gól született. Előre biztosan aláírtuk volna a döntetlent, így viszont kevésbé tudtunk neki örülni.

Az Ibrány a nyitányon hazai pályán nyert a DEAC ellen (1–0), azóta két idegenbeli iksz a mérlege. Hosszabb távon ilyen forgatókönyvvel egy csapat általában az élmezőnyben szokott végezni.

– Mindkét döntetlenre végződött meccsünket megnyerhettük volna, hiszen a Diósgyőr II ellen is irányítottuk a játékot, a szoboszlói meccs körülményeit pedig már ecseteltem – így Tóth Norbert. – Fiatal csapatunk van, talán a hiányzó rutin miatt nem sikerült ezeken a meccseken győzelmet aratnunk. A lényeg azonban, hogy nem ragadtunk be a rajtnál, mint tavaly, és ha vasárnap hazai pályán sikerülne legyőzni a Létavértest, akkor elmondhatnánk, hogy jól kezdtük a bajnokságot. Ezzel a lendülettel pedig akár végig ott ragadhatunk az élmezőnyben.