Kovács János edző lemondott (2013.04.02.)

A szakmai berkekben is elismert, rutinos tréner úgy döntött, átadja a helyét másnak, mivel nem tudja garantálni a vezetőség által kitűzött célt.

– Úgy döntöttem, hogy feladom a harcot – jelentette be Kovács János, aki 2011 szeptemberétől látta el az edzői teendőket a csapatnál.

– A kialakult helyzetben a vezetőség által meghatározott célt, vagyis a hatodik helyezés elérését nem tudom garantálni, és ezt jeleztem a vezetés felé. Jobb, ha most átadom a helyem valaki másnak, aki esetleg fel tudja rázni a társaságot, és akivel az elmaradt két mérkőzéssel együtt megszerzi a csapat azt a pontmennyiséget, amely elegendő lehet az üdvösséghez.

– Először is hálával tartozunk Kovács Jánosnak az elmúlt másfél évben végzett alapos szakmai munkáért, és azért, hogy csapatunk megítélése az utóbbi időben nagyot javult – mondta Móré Zoltán, az Ibrány SE egyesületi elnöke. – Az utóbbi időben nem jöttek az eredmények, ezért döntött úgy a mester, ahogy, és ezt, ha nehezen is, de az egyesület vezetősége tudomásul vette. Az utódlást mindenképpen házon belül oldjuk meg, két olyan jelölt jöhet szóba, akinek a megfelelő végzettsége is megvan a munkavégzéshez. Az egyeztetések után jelentjük be az új edző személyét, addig is megszívleljük azokat a javaslatokat, amelyeket Kovács János is megosztott velünk, és az edzésmunka sem szenvedhet csorbát. A célként kitűzött hatodik pozíciótól hat helyezésnyi és tíz pontnyi távolságra került az Ibrány. A csapat azon lesz, hogy annyi pontot szerezzen meg, amennyit csak lehet, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő – vélekedett Móré Zoltán.