Három büntető is hatástalanítva (2013.04.22.)

Tóth Norbert, az Ibrány kapuvédője már a harmadik tizenegyest hárította bravúrosan a bajnokság során

Tóth Norbert a kisvárdai Bagin tizenegyesét is hárította (Fotó: KM-sport)

Az ibrányiak ellen tizenegyeshez jutni cseppet sem egyenlő a góllal. Erről tudnának mesélni a hajdúszoboszlói, a baktalórántházi és vasárnaptól a kisvárdai labdarúgók, merthogy ezen csapatok ellen büntetőt hárított Tóth Norbert, az Ibrány SE kapusa. A mostani bajnokságban ugyanígy három labdarúgó mondhatja el magáról, hogy büntetőből bevette az ibrányi kaput, tehát a cerberus igen jó hatásfokkal hárítja a büntetőket.

– Tizenegyesölőnek azért még nem tartom magam, de tény, az utóbbi időben jól megy a büntetők hárítása – mondta a 25 éves Tóth Norbert, aki egy kivételtől eltekintve a bajnokság valamennyi fordulójában védte az ibrányi kaput. – Igyekszem felkészülni a várható ítéletvégrehajtókból, és a lövések előtt sosem döntöm el előre, hogy merre dobom el magam, hanem megpróbálok az utolsó pillanatig kivárni. Ez a kisvárdai Bagin Sándor próbálkozásánál bejött, de előtte szerdán, Létavértesen nem, hiszen akkor nem csíptem el az irányt.

Mindkét, a kapus által jelzett mérkőzés 1–1-es döntetlennel végződött, ami bravúrosnak is nevezhető, hiszen a hajdúságiak a tavaszi listavezetők, a Kisvárda pedig hét pont előnnyel vezeti a táblázatot.

Létavértesen a hosszabbításban sikerült egyenlítenünk, ugyancsak büntetőből, de a Várda ellen közelebb álltunk a győzelemhez, mint az éllovas – mondta a hasonlóan végződött, a jelek szerint mégis különböző mérkőzésekről Tóth Norbert. – Már az első félidőben is több helyzetünk volt és a kivédett tizenegyest követően is eldönthettük volna a három pont sorsát, de a túlsó kapuban is remekelt Petranics Szergej. Ugyan kissé leszakadtunk a középmezőnyből, de ezekből a meccsekből is látszik, hogy igyekszünk mindent megtenni a minél jobb szereplés érdekében. Az ősszel ilyenkor még jó sorozatban voltunk, majd jött a megtorpanás, bízom benne, hogy most fordul a kocka, és az utóbbi jó eredmények jelentik a kedvező fordulatot a számunkra.