Ibrányban Varga Attila lesz az edző, a csatársorba pedig Balázsi Péter érkezett. (2013.06.21.)

A létszámcsökkentés után az Ibrány SE a rendkívül erősnek ígérkező megyei I. osztályú bajnokságban folytatja

Az első igazolás: Balázsi Péter  (Fotó:KM-Sport)

– Sajnáljuk, hogy így alakult, pedig meggyőződésem, a játéktudásunk alapján ott lett volna a helyünk az első öt helyezett között – mondta Móré Zoltán, az Ibrány SE elnöke. – Az élcsapatok ellen rendre megálltuk a helyünket, bravúrokat értünk el, ám a tabella második feléhez tartozó riválisokkal szemben sok pontot hullajtottunk, mert mentálisan nem voltunk elég erősek. Tragédia azért nem történt, mert az alaposan megerősödött megyei első osztályban játszhatunk, bízom benne, hogy komoly célokért.

– Az első nyári igazolásunk Balázsi Péter, aki Tiszakanyárról érkezik hozzánk Peti az utóbbi években rendre a góllövőlista élmezőnyében végzett, mi mást remélünk tőle, mint azt, hogy nálunk is ontja majd a gólokat. Biztos vagyok benne, hogy jó vásárt csináltunk vele. A tavasz második felében a felnőttcsapatot irányító edzőnk, Bíró Csaba munkájával nagyon elégedettek voltunk, mégis váltunk ezen a poszton. Bíró Csabának más irányú elfoglaltsága miatt minden második héten Erdélyben van teendője, a vezetői megbeszélésen pedig arra jutottunk, hogy az edzői poszt teljes embert kíván. Ugyanakkor Csaba szolgálatairól nem mondunk le, az utánpótlásunk mellett továbbra is tevékenykedni fog, illetve szerepe lesz a korosztályos lánycsapatunk beindításában is. Az utódja Varga Attila lesz, akit hasonló mentalitású szakembernek ismertünk meg, mint Bíró Csabát, így azt várjuk tőle, hogy azon az úton haladjunk tovább, amelyen az elődje elindult.

A korábbi NB I-es kapus, Varga Attila fia ifjabb Varga Attila tavasszal tagja volt az ibrányi keretnek, így a Kató István, ifjabb Kató István és a Bíró Csaba, ifjabb Bíró Csaba páros után rövid időn belül a harmadik apa-fia edző-játékos kapcsolat alakulhat ki Ibrányban.

– Ha így lenne, annak nagyon örülnénk, mert az azt jelentené, hogy az ifjabbik Varga is nálunk maradna – szól Móré Zoltán kívánsága. – Az elmúlt évben nálunk szereplő négy nyírsulis nevelésű fiatalra, tehát Varga Attilára, Lipcsei Márkra, Barzó Gergőre és Vasas Tamásra a nyíregyháziak igényt tartanak, márpedig ha az NB II-ben játszhatnának, akkor annak nem állnánk az útjába, másfelől pedig nagyon büszkék lennénk rá, hogy a mi ugródeszkánkról dobbanthattak a magasabb osztály irányába. Ha ők valóban távoznak, akkor szükségünk van a pótlásukra, legfőképpen középpályásokra és csatárokra, mert az előző évben leginkább a támadójátékunkkal volt probléma. Nem véletlen, hogy éppen Balázsi Péter az első új szerzeményünk.