Dobogós célok reményében (2014.07.20.)

Városunk első számú labdarúgó csapata július 7-én megkezdte felkészülését a 2014/15-ös megyei I. osztályú bajnoki sorozat küzdelmeire. Az utóbbi évek nehézségeit követően bizakodásra adnak okot a forradalmi változások. Varga Attilát az a Gerliczki Máté váltotta az edzői szerepkörben, aki a regnáló bajnok Nagykálló kispadját hagyta ott, és nem mellesleg tavaly az év edzőjének választották a megyében. Móré Zoltán, az Ibrány SE elnöke, készségesen válaszolt kérdéseimre.

A nagykállói különítmény

Milyen elvárásokkal indul neki a 2014/15-ös bajnoki szezonnak az alakulat?
- Célunk a dobogó, lehetőleg a legmagasabb foka. Ennek megvalósításához megfelelő támogatói háttérre van szükségünk, amelyet a város részéről maximálisan élvezhetünk, miután Berencsi Béla polgármester úr egyetértett az elképzeléseinkkel, - így július második hetében hozzákezdhettünk az érdemi munkához.

Milyen személyi változások történtek nyáron a csapat körül?
- Gerliczki Máté személyében sikerült egy fiatal, ambiciózus trénert találnunk, akinek megvan minden képessége ahhoz, hogy újra látványos és eredményes játékot láthassanak a mérkőzésre kilátogató nézők. Egyenesen kijelentette, hogy csak a bajnoki címet fogadja el megfelelő eredménynek. Eddig 9 új játékos érkezett, nevezetesen: Torma Tamás, Deme Attila, Makai István, Gergely Balázs, Bodó Gábor, Somogyi Tibor és Kiss Tamás mind a Gerliczki irányította Nagykállóból, így ők már tudhatják mi a siker kulcsa. Kristófi Sándor, a Nyírsuli U21-es kötelékét hagyta el a kedvünkért. Érkezett még Csáki József Nyírbátorból és velünk edz Maxim Jevtusenko a Dinamo Kijev U23-as csapatából, akit nagyon szeretnénk leigazolni. Fontosnak tartom, hogy ez a keret már az átigazolási időszak első napján kialakult, így a mesternek lesz ideje összekovácsolni a srácokat.

Dióhéjban, mit érdemes tudnunk a frissen igazolt labdarúgókról?
- Nos, a fent említett nevekből Torma Tamás, Bodó Gábor, Makai István és Gergely Balázs mindannyian a Nyírsuli növendékei, de ők már rendelkeznek bőven felnőtt tapasztalatokkal, nem pedig nálunk lesznek bedobva először a mély vízbe. Deme Attila is egy fiatal játékos, aki már több helyen is maradandót tudott alkotni. A szintén Nagykállóból érkező Kiss Tamás, már több nagy csatát is megélt a megyei foci legmagasabb szintjén. Kristófi Sándor személyében pedig a nyíregyházi utánpótlás egyik legígéretesebb játékosa lett a miénk.

Az érkezők mellett kik a távozó játékosok?
- A tavalyi csapatból hat ember biztosan más utat választ. Szaffián Szabolcs és Hódi Gábor az NB III-as Hajdúböszörménynél edz, a támadó Lukács Bence Kisvárdán van próbajátékon, míg Reinaldo külföldön próbálna szerencsét. Csizmarik Ádám is elhagyta a csapot, míg Kovács Norbert befejezi az aktív játékot.

Van-e merítési lehetőség a helyi utánpótlásból?
- Természetesen igen. Vezetőségünk gondolt a legtehetségesebb fiataljainkra is, így Bodnár István, Illés Zoltán, Balogh Alex és Petics György a felnőtt csapattal kezdte meg az alapozást.

Hogyan zajlik a felkészülés a kezdődő szezonra?
- A sikeres szereplés érdekében már július 7-én megkezdtük az edzéseket heti négy alkalommal, melyeket hétvégenként felkészülési mérkőzésekkel zárunk. A centerpályánk teljes gyepcserén fog átesni, amelyet TAO-s forrásokból tudunk fedezni. Az új játékteret leghamarabb a második hazai bajnokinkon használhatjuk, amely nagyban segítheti a rövid-, sokpasszos játékstílusunkat.

Megmarad-e városunkban a hétvégéket jellemző futballdömping?
- A megye I-es alakulatunk mellett továbbra is izgulhatunk az Ibrány SE II. - Kristály Patikának, a már-már vérre menő küzdelmeihez a megye III-as bajnokságban. Utánpótlás vonalon változások történtek. Az U19-es korosztályt, immáron Szabolcs megyében is felváltja az U-21, így a fiataljainknak lesz idejük tovább fejlődniük a mi kötelékeinkben. Az U-17-es korosztálytól a tavalyi szép eredmény megismétlése lehet a fő cél, míg a legkisebbek, a hagyományosnak tekinthető Bozsik-torna keretein belül mérkőzhetnek meg a szomszéd települések csapataival. A lányok idén sem adják fel, abban bízva, hogy ősztől több babér fog teremni nekik a megye I-es női bajnokságban, mint tavaly.

Ezekért a lehetőségekért és támogatásokért az egyesület vezetése szeretne köszönetet mondani polgármester úrnak, a képviselő-testületnek, a Polgárőr Egyesület tagjainak, a GAMESZ dolgozóinak, Kulcsár Bélának, Baranyi Ferencnek, Szilágyi Ferencnek, Lukács Bélának, Móré Károlynénak, a Kapacitás Kft-nek és nem utolsó sorban az ibrányi szurkolóknak, akik rendszeresen látogatják mérkőzéseinket.
 

Szabolcsi Norbert