Az első két fordulóban remekelt az Ibrány (2015.08.25.)

Kristófi Sándor szerint nagyon együtt van az ibrányi csapat, ami a pályán is megmutatkozik.

Kristófit nem tudták tartani a halászi védők (Fotó KM-Sport)

Az élet nem habostorta. Kiváltképp nem kívánságműsor. Ehhez képest tökéletesen teljesült Gerliczki Máté óhaja. Az Ibrány edzője a nyitófordulóra erős ellenfelet „rendelt” és lőn: az élcsapatnak titulált Baktalórántházával szembeni összecsapással indította az idényt, majd a Nagyhalásszal vívott klasszikus párharc következett. A megyei első osztályú futballcsapat pedig mindkét fellépést tökéletesen, magyarán két győzelemmel abszolválta. Ennél prímábban nem kezdődhetett volna az idény, különösen, hogy a halászi örökrangadón öt gólt rámolt be idegenben a gárda. Kristófi Sándor kétszer talált be – naná, hogy rendületlenül éltette a népes vendégtábor.

– A Halász ellen játszani mindig presztízsmeccs számunkra, külön öröm, hogy két gólt is szereztem ennyi ember előtt, ez mindig hatalmas élmény – közölte az Ibrány támadója, Kristófi Sándor. – Kicsit feszülten kezdődött a mérkőzés, mert a hazaiak próbálták felvenni a kesztyűt, ami eleinte megvalósult, de aztán sikerült szinte valamennyi helyzetünket értékesíteni az első félidőben, ez megtörte őket. Bár a szünet után hamar létszámhátrányba kerültünk, a kiállítás sem okozott különösebb zavart, sőt, még növeltük is az előnyt. Nem csak a kötelező szöveg miatt említem, de nagyon együtt van a csapat, baráti a kapcsolat a játékosok között, ami a pályán is megmutatkozik, tudunk egymásért küzdeni. Mindemellett profi szakmai munka folyik Ibrányban, ami az amatőr szintet tekintve mondhatom, teljesen szokatlan, ráadásul a vezetők is mindenben partnerek.

Kristófi Sándort egy kemény belépőt követően a 74. percben jobbnak látta lecserélni az ibrányi stáb. Ettől, persze még kerek a vasárnapi történet.

– Hirtelen beszorult a levegő, fájt a mellkasom, kellett néhány perc, hogy magamhoz térjek. Tudtam volna folytatni, de az óvatosság kedvéért inkább lehozott az edzőm. Mindenesetre, ha továbbra is így fog működni a támadójáték, ami stabil védekezéssel párosul, akkor szép reményekkel nézhetünk a folytatás elé. Egyértelműen a minél jobb eredmény elérése a cél.

(Forrás: KM-Sport)