Visszavágtunk a Pestnek, megvan a bronzérem! (2015.12.06.)

A megyei labdarúgó válogatottak országos tornáján a a harmadik helyért vívott összecsapáson taktikus játékkal legyőztük a Pest megyei gárdát, így bronzéremmel térhettek haza a fiúk.

Az Ibrány SE-re épülő szabolcsi válogatott bronzérmet szerzett

Amilyen rosszul indult a szombati nap, olyan szép lett a vége. Az amatőr megyei válogatottak tornáján Pomázon lépett pályára a szabolcsi együttes, amely a középdöntő nyitányán a házigazda, nem is annyira titkos favoritnak számító Pest megyei különítménnyel szemben ráfizetett az álmos kezdésre. A 13. percben már 3–0-ra vezettek a hazaiak, és később sem sikerült kozmetikázni a különbségen. Délutánra aztán egy csapásra minden megváltozott. A Gerliczki Máté, Kiss Gábor edzőpáros által irányított legénység 2–1-re legyűrte Bács-Kiskunt. A győzelem lehetett volna látványosabb is, csakhogy Kristófi Sándor kiállítása miatt a 2×35 perces mérkőzés hajráját emberhátrányban kellett kihúznia az egyébként jól teljesítő gárdának. Sikerült!

A "mieink" a megszerzett három ponttal csoport másodikként, azaz továbbjutó helyen zárták a középdöntőt (most jött jól az észak-magyarországi selejtezőben aratott Hajdú elleni győzelem, a megszerzett három pontot ugyanis magukkal vitték Pomázra…), így hálás kötelesség várt rájuk: a sötétség leple alatt a pilisvörösvári szállásról még este "átcuccoltak" Budapestre. Vasárnap reggel innen rándultak Szigetszentmiklósra – az elődöntőnek otthont adó kisvárosba.

Mindeközben történt más is. Valóságos balszerencse sorozat sújtotta az együttest. Makai István iskolai kötelezettség miatt el sem utazhatott, ibrányi csapattársai közül Torma Tamás a két meccs után hazatért, mivel a hét utolsó napján munkahelyén volt jelenése, Kristófi Sándor eltiltását töltötte, míg Bodó Gábor combsérülést szenvedett, de összeszorított fogakkal vállalta a további szereplést. Pórul járt a Szatmár Unió labdarúgója, Balogh Péter is, aki rosszul lett, néhány órás kórházi kezelésre szorult, ráadásul Csáki József is kidőlt.

Ekképpen jelentősen megcsappant a bevethető játékosok száma, holott az esemény legfontosabb szakasza következett. Az elődöntőben – az élvonalból kizárt – Pécsre épülő Baranya megyével tusakodott a szabolcsi alakulat, amely két perces rövidzárlat következményeként (ennyi idő alatt kétszer mattolták a csapatot, mi több tizenegyest is hibázott a keleti tizenegy…) vereséget szenvedett, így a bronzmeccsen volt érdekelt az esemény zárószakaszában. A változatosság kedvéért újfent Pest „jött szembe”, mivel a másik ágon rendezett találkozón némi meglepetésre kikapott Fejértől. A szombati parti „visszavágója” előtt alig több, mint egy órát szusszanhatott a Gerliczki-alakulat, miközben az ellenfél valamivel többet, nem mellékesen a hazai stáb nyolc poszton változtatott az elbukott délelőtti mérkőzéshez képest.

A fiúk azonban megmutatták milyen a szabolcsi virtus. A fáradságon és a riválison felülkerekedve kibrusztolták a diadalt: mándoki Costea Petru, az ibrányi Somogyi Tibor, majd a végén a baktalórántházi Marics Gábor is beköszönt, így Szabolcs megcsípte a harmadik helyet a harmadik alkalommal kiírt tornán.