Az amatőr válogatottak régiós tornájának nagydöntőjét rendezik május 16-án, hétfőn – Telkiben. (2016.05.15.)

Döntőben a keleti régiós válogatott

A fináléban a keleti országrészt képviselő együttes, amelynek keretében tíz ibrányi  futballista kapott helyet, a nyugati régióból verbuvált gárdával csap össze.

Az ellenfél a Márton Gábor által vezényelt – egy esztendeje a Nyíregyháza Spartacussal egyetemben az élvonalból kizárt – Pécsi MFC-re épül. Ez a legénység egyébiránt Dél-Dunántúl néven szerepelt a sorozat eddigi szakaszában.

Ugyanakkor a Gerliczki Máté, Kiss Gábor páros által irányított „keletiek” három vecsési játékos mellett a mádi Szűcs Ádámot, is soraikba szólították. Természetesen a „mieink” mellett. A tét pedig meglehetősen nagy, a finálé győztese Magyarország színeiben mutathatja meg magát az őszi Amatőr Európa-bajnoki selejtezőben.

– A közelmúltban Tatabányán megnéztük az ellenfelet, amikor a dunántúli döntő első mérkőzését játszották az észak-dunántúli csapattal – árulta el Gerliczki Máté, aki „főállásban” az Ibrány trénere. A szabolcs megyei „élvonalbeli” küzdelemsorozatot vezető alakulat pedig jó néhány labdarúgót delegál a keleti válogatottba. – A Dél-Dunántúl végül 9–1-es különbséggel jutott tovább és látszott, hogy nagyon összeszokott társaság. Ami persze nem véletlen, mert szinte egy klubról, a Pécsről beszélünk. Ez óriási előny, nem beszélve arról, hogy profi szintű edzésmunkára van náluk lehetőség. Csak az összehasonlítás kedvéért: a pécsiek százharminchárom gólt szereztek eddig a baranyai bajnokságban, míg például az Ibrány hatvanhatot. Ki kell monani, nem mi vagyunk az esélyesek, viszont egy meccsen bármi megtörténhet. Ígérni semmi nem lehet, és tény az is, javítani nincs mód. Ugyanakkor egyénileg nálunk is nagyon jó játékosok szerepelnek, mindezt szerveztt futballal próbáljuk párosítani.

Éppen ennek érdekében egy hete rövid összetartásra trombitálták össze a keleti csapatot – Ibrányba. Sőt, az NB III-as Nyírbátorral felkészülési találkozót vívott a jelentős feladatra hangoló legénység. Megkockáztatható, többeknek alighanem életük lehetősége lesz a Telkiben esedékes mérkőzés…

A keleti régiós válogatott kerete:

Kapusok: Tóth Norbert (Ibrány), Gagyi Sándor (Nagyhalász).

Mezőnyjátékosok: Bodó Gábor, Csáki József, Kiss Tamás, Kristófi Sándor, Makai István, Orosz Dániel, Somogyi Tibor, Szabó Roland, Varga Attila (valamennyien Ibrány), Fejes János (Vásárosnamény), Costea Petru (Mándok), Jeddi Béla (Tiszakanyár), Majoros Ádám (Szakoly), Bozsoki Imre, Kollár Dániel, Tárkányi Gergely (mindhárom Vecsés), Szűcs Ádám (Mád).

Szakmai stáb: Gerliczki Máté vezetőedző, Kiss Gábor edző, Kvaka Árpád Igazgató, Nagy Enikő sportpszichológus, Bekecs Sándor masszőr.