Óvott a Gyulaháza (2016.11.25.)

Amint az sejthető volt, a 14. fordulóban lejátszott mérkőzés után óvtak a hazaiak, mert egy cserejátékosukat nem engedte pályára lépni a játékvezető.

A labda a hálóban, a Gyulaháza az igazát keresi

(Fotó: SZON)

A Gyulaháza–Ibrány (1–2) megyei első osztályú futballmérkőzés után tett hazai nyilatkozat már érzékeltette, valami nem stimmelt… Az ominózus edzői mondat, miszerint „Ennek a meccsnek remélhetőleg még nincs vége” – legalábbis jelzésértékű. Olyannyira, hogy a Gyulaháza óvást nyújtott be, mégpedig a háttérben történt esemény miatt…

– Sérülések, betegségek következtében nehezen tudtuk kiállni, éppen ezért természetes volt számunkra, hogy a később, az első félidő végén érkező ifjabb Bardi Béla nevét is beírtuk a jegyzőkönyvbe – merült a részletekbe Bardi Béla, a gyulaházi egyesület elnöke. – A szünetben, amikor szerettük volna becserélni, meglepetésünkre a hajdú-bihari a játékvezető közölte, mivel nem volt jelen a kezdést megelőző igazoltatáskor, ő már nem léphet pályára, csak a lelátón jut neki hely. A lefújást követően kértük, hogy ezt a tényt ugyancsak rögzítse, amihez nem járult hozzá. Mindenféle okokra, az internet akadozására hivatkozva nem fejezte be a jegyzőkönyvet, majd csak otthon…

Az idevonatkozó szabály értelmében a cserejátékos neve a mérkőzés megkezdéséig a versenyjegyzőkönyvben módosítható. A játékvezető „H” betűvel jelzi, hogy az érintett a mérkőzés kezdésekor nincs jelen, Amennyiben a futballista versenyigazolványát, sportorvosi engedélyét nem tudják bemutatni, akkor a labdarúgó nevét a versenyjegyzőkönyvből ki kell húzni. Ha időközben megérkezik az illető, akkor játékra jelentkezhet, mérkőzés közben az igazoltatását a játékvezető asszisztens végzi el. A később érkező és pályára lépő labdarúgó személyazonosságát a meccs befejezése után a játékvezető köteles megvizsgálni. Az igazoltatásnál az ellenfél vezetőjének a részvételét biztosítani kell. Amennyiben a labdarúgó a mérkőzés utáni igazoltatásnál bármilyen okból nincs jelen, a sportszervezet csapatától legalább három büntetőpontot kell levonni.
A játékvezető nem kívánt reagálni az üggyel kapcsolatban.

Időközben az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság Versenybizottsága a Gyulaháza óvását a Versenyszabályzat alapján megalapozottnak tartja és elfogadja. Egyben megállapította, hogy a hazai csapat a kezdés előtt a mérkőzés jegyzőkönyvében cserejátékosként szerepeltette Bardi Béla labdarúgót, akit a játékvezető nem engedett pályára lépni. A fentiek alapján a Versenybizottság – az idevonatkozó szabály alapján –  a találkozó pályán elért eredményét törli, és a mérkőzés újrajátszását rendeli el.

A határozat nem jogerős, ellene fellebbezéssel lehet élni.

Forrás: SZON