Remekelt a csapat, az edző mégis távozik (2016.12.24.)

Az ibrányi futballcsapat remekelt Nagy Sándor irányításával, a tréner mégis távozik az egyesülettől, ugyanis külföldön vállalt szakmai munkát.

Nagy Sándor érkeztével feltámadt az Ibrány, amely jelentősen előrelépett a tabellán

(Fotó: KM-Sport)

Egészen speciális történet íródott Ibrányban. Az előző kiírásban a bajnoki címet besöprő megyei első osztályú futballcsapat atomjaira hullott szét a nyáron, a csaknem a nulláról indított mentőakció közben Magyar Balázs vállalta az edzői szerepkört, aki az ötödik fordulóig húzta, ezt követően a váltásra szavaztak az illetékesek.

Újra mosoly az arcokon

Ekkor három ponttal a tizenötödik helyen posztolt az Ibrány, amely az őszi idény végére a kilencedik pozícióba rakétázott. Nagy Sándor, a korábbi ibrányi játékos kisebbfajta csodát művelt, ahogy a kiesőzónából elhúzta a csíkot „fiaival”.

– A korábban történtekkel nem kívánok foglalkozni, ez nem az én asztalom – bocsátotta előre Nagy Sándor. – A lényeg, hogy elkezdtünk egy újfajta munkát, ami eredményes teljesítménnyel párosult. Most mondhatnám, hogy ennyi, és nem több, de ennél azért összetettebb a dolog. A játékosok elhitték, hogy tudnak nyerni, és a sikereknek köszönhetően visszatért az arcokra a mosoly. Többek között a jó hangulat is hozta magával a további győzelmeket. Abban hiszek, hogy a rend, fegyelem mellett szükség van a megfelelő légkörre, kiváltképp ezen a szinten.

A futballisták vevők voltak a módszereimre, ráadásul a pályán meg is valósították elképzeléseimet. Nem emelnék ki egyetlen meccset sem, már csak azért sem, mert valamennyinek megvoltak a maga tanulságai, amelyekből levontuk a következtetéseket, főleg a pozitívumokra fektetve a hangsúlyt. Gyorsan hozzáteszem, nagyon nagy segítséget nyújtott Paulik István, aki sokat tett a csapatért, ugyanez vonatkozik Bíró Csabára is.

Megköszöni a lehetőséget

Az ilyenkor szokásos „na és mi lesz tavasszal?” kérdés viszont már nem aktuális. Nagy Sándor ugyanis befejezte küldetését az egyesületnél, sőt a jelek szerint teljesen más irányt vesz a sorsa.

– Nem folytatom a munkát, ezt már eldöntöttem – jelentette ki a távozó edző. – Szeretném megköszönni a lehetőséget, új impulzust kaptam az ibrányi csapattól, de az élet úgy hozta, hogy tovább kell lépjek. El kell hagyjam a megyét és az országot is…

Információnk szerint Nagy Sándor a román második vonalban szereplő Sepsiszentgyörgy kötelékében vállal szakmai munkát.

(Forrás: KM-Sport)