Megoldódott a sportkérdés (2017.01.28.)
Az egyezségről, a továbbiakról Móré Zoltán és Sipos Tibor adott tájékoztatást.

Történt-e változás, mi a jelenlegi helyzet?

Igen történt, mégpedig sokat léptünk előre. Gondolom mindenki látta Ibrányban a város vezetése és a közöttünk folytatott kommunikációt, amire nem kívánok most kitérni, mert mi, ahogyan a közösségi oldalon és az otthonokba eljuttatott szórólapon leírtuk, ezt lezártnak tekintjük. Ezért az új év azzal kezdődött, hogy kezdeményeztünk egy újabb tárgyalást a sport ezen szintű megmentéséért. Ez sikeresen zárult a sportegyesület szempontjából, hisz elkezdte a felkészülést a felnőtt csapatunk és ezt követően kezdenek a gyerekcsapatok és a szakosztályok is. Egy olyan munka folytatódik itt Ibrányban, amit valamikor 2011-ben elkezdtünk és nagy jövőt szenteltünk neki. Az egyesület felépítését teljes mértékben átalakítottuk és egy modern rendszert alakítottunk ki. Gondoltuk, hogy ezzel elérhetjük majd a céljainkat (mert az volt több is) rövid, közép és hosszú távon. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy ezt most tovább lehet vinni az egyesület életében és nem kezdődik egy teljesen új, az alapokról induló koncepció. Most valahol félúton jár ebben a sportélet, most kell ennek igazán kiteljesednie, amiben mi hiszünk, amihez minden feltétel adott lesz.

Kompromisszumos megoldás született?

Mint minden döntés, ez is kompromisszumokon alapult. Egy cél vezérelt bennünket, hogy ezt a folyamatot az Ibrány Sportegyesület tudja tovább vinni. Ez fontos tényező volt. Mivel mi is éreztük az elmúlt évek nehéz szakaszait és azt is, hogy sok esetben a mi személyünk miatt vált nehézzé. Úgy gondoltuk, hogy egy, az általunk meghozott döntéssel segíthetjük ezt a problémát helyre hozni. Ezért úgy döntöttünk, hogy a sport ezen szintű irányítását befejezzük, az ibrányi sport megmentése érdekében. Átadjuk a helyünket a következő generációnak, bár rengeteg ötletünk volt a folytatással kapcsolatban. Nehéz döntés és nagyon sok gondolkodás előzte meg, de azt hisszük így tudunk a legtöbbet tenni most az Ibrányi sportolókért, gyerekekért, szurkolókért és emberekért.

Mikor szentesítitek a megállapodást?

Erre a döntésünkre a következő napokban kerül pont, az egyesület közgyűlése előtt. Mivel nem látunk előre, csak reménykedünk benne, hogy a tagság egy olyan egyesületi vezetést szavaz majd meg, akik erre alkalmasak és sikeresen tudják majd irányítani az Ibrányi sportéletet, és akiket a város vezetése is elfogad és támogat. A tagságunkat fenntartjuk, ha szükséges és amennyiben igény van rá, segítünk.

Mi lesz a meglévő vendéglátó ipari egységek, valamint a busz sorsa?

A megállapodásban persze nekünk is voltak feltételeink, mégpedig a feladatok elosztásában. Mivel az egyesületen belül kialakítottunk egy vendéglátás és személyszállítás vállalkozást, amit a sport fenntartása érdekében tettünk, ezeket magunkénak érezzük. Ezeket kértük és leválasztva egy általunk képviselt céggel fogjuk tovább folytatni. Ez azt jelenti, hogy a rendezvények, vendéglátás területén szeretnénk maradni és azt még komolyabb szinten csinálni. A sportpályán lévő büfére, terasz üzemeltetésére ígéretet kaptunk. Amennyiben szükséges az egyesület csapatainak szállítását is megoldjuk a megbeszéltek szerint.

Mit üzennétek a szurkolóknak?

Szeretnénk mindenkinek megköszönni ezt a 6 évet, amit adhattunk, és amit kaptunk. Mert rengetegen segítettek, támogattak és legtöbbször egy kedves gesztus vagy mosoly vitt bennünket előre. Mert imádtuk, ahogyan a gyerekek és szülők élvezték a rendezvényeinket és nagyon sok örömöt láttunk a szurkolóink szemében. Köszönjük, hogy bíztatok bennünk és bíztattátok a csapatainkat. Nagyon sokan dolgoztak ezért valamilyen formában, amit megköszönni sem lehet. Mi most mégis szeretnénk, mert ezeket a sikereket már soha sem felejtik az ibrányi emberek. Büszkék vagyunk arra, hogy bajnoki címet sikerült rövid idő alatt nyerni és az ország legjobb amatőr csapata lettünk Telkiben. Ezek a sikerek vitték a gyerekeket is előre és ez által generálódtak a szülők és a szurkolók is. Minden sportágban sikeresek voltunk, ami nem nekünk köszönhető, hanem minden embernek, aki dolgozott benne vagy csak szorított értünk. Remélhetőleg elindítottunk valamit. Ezt kell tovább vinni! Ha valakit az elmúlt években akár szavainkkal akár cselekedeteinkkel megbántottunk, azt nem szándékosan tettük, ezt tudniuk kell. Mert minden döntésünk az Ibrány sportjáért volt. Ez a mostani is!

"Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat. Csak kis dolgokat tehetünk, nagy szeretettel."

Köszönöm a tájékoztatást! Sok sikert kívánok nektek a továbbiakban!

Puskás Gyula
ibrany.hu