Erősítés a visszajutás reményében (2017.07.20.)

Szinte az egész ibrányi csapat kicserélődött, Madalina György edző irányításával cél a mielőbbi visszakerülés a megyei első osztályba.

Madzin István Ibrányban folytatja (Fotó: KM-Sport)

Egy éve még benne volt a pakliban, hogy az Ibrány akár az NB III-ba is feltornázhatja magát. A megyei első osztályú bajnoki címet besöprő futballcsapat elbukta a Kaposvár elleni osztályozót, majd a játékoskeret gyökeresen átalakult. A meglehetősen viszontagságos előző szezon végén a gárda búcsúzni kényszerült a megyei élvonaltól – most pedig új élet kezdődik.

Az egyesület vezetőinek nem titkolt célja, hogy a csapat azonmód harcolja ki a visszajutást, ennek érdekében mélyreható változások történtek. Előbb egy felettébb rutinos szakembert, jelesül Madalina Györgyöt „igazolták” a kispadra, a legutóbb Rakamazon dolgozó edzőt pedig négy labdarúgó követte korábbi állomáshelyéről. A friss szerzemények terjedelmes listájában húzónevek szerepelnek: az „aranycsapat” egykori tagja, Kiss Tamás például visszatért Újfehértóról, de éppenséggel Madzin István, vagy Farkas Márton is jelentős segítséget nyújthat. Ebből már mindenki sejtheti, a vezetőség nem a levegőbe beszélt, amikor komoly célokat fogalmazott meg.

A távozók között a legnagyobb ász, Galvao Vinicius külföldön folytatja, miként elköszönt a szintén brazil Flavio da Silva is.

Az Ibrány megyei II. osztályú csapatának nyári változásai:

Érkezett: Szobonya Gábor, Deme Attila, Csáki József, Majoros Ádám (mindannyian Rakamaz), Jeddi Béla (Mátészalka), Farkas Márton (Tiszaújváros), Kiss Tamás (Újfehértó), Madzin István (Sényő-Carnifex), Somogyi Márk (Balkány), Gergely Balázs (Mándok).

Távozott: Flavio da Silva, Galvao Vinicius, Menyhárt Nándor, Nagy Norbert, Engi Dávid, Boros Máté, Csizmarik Ádám, Esze Bence, Hornyai Dávid, Dudás Bence.

(KM-Sport nyomán)