Országos főtáblát jelentő győzelem (2017.09.06.)

A Magyar Kupa megyei selejtezőjében ezúttal az osztálytárs Csengert győztük le.

Ibrány SE–Csenger FC 6–2 (5–0)

Ibrány, 300 néző, vezette: Homonnai (Takács, Piskóczi).

Ibrány SE: Szobonya – Kiss P. (Kovács), Deme, Farkas, Majoros, Madzin, Kiss T., Csáki, Szabó,   Jeddi, Somogyi (Dajka). Edző: Madalina György

Csenger FC: Szegedi – Osváth, Rigó, Pankotai, Bodó, Balogh Zs. (Horváth), Mona, Balogh Á., Lengyel (Rózsa), Gaál (Katona), Pálfi. Edző: Szilágyi Sándor

Gól: Deme (3.), Kiss T. (8.), Madzin 3 (13., 23., 73.), Somogyi (32.), ill. Bodó (49.), Gaál (53.).

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés, hiszen már a 13. percben három fával ment a hazai csapat - és hol volt még a vége! A vendégek egyszerűen nem találták a fordulatszámot, a párharcokban alulmaradtak, Ibrány minden támadásában benne volt a gólszerzési lehetőség.

Hogy nem lett rögtön az első játékrészben két számjegyű a különbség, az egyrészt köszönhető volt a csengeri kapusnak, másrészt a biztos előny tudatában könnyelműbb támadás-befejezéseknek. A félidőig azért még berámolt kettőt a hazai csapat, így a lényegi kérdések igazából eldőltek.

A második játékrészben mindent egy lapra téve Csenger bátran játszott, ami nem ütközött különösebb ellenállásba, hiszen a hazaiak gondolatban még az öltözőben pocoltak. A vesztenivaló nélkül játszó vendégek össze is kapartak két gólt, ráadásul átjáróházzá vált az első félidőben magabiztos hazai középpálya... (Ezt a következő fellépésre azért majd nézzétek át srácok!) Az igen csekély csengeri reményeket Madzin egy bombalövéssel tette vissza a sírba, de becsületére váljon a szimpatikus vendégeknek, ezt követően is alaposan megtornáztatták Szobonyát.

Ezzel a győzelemmel az Ibrány 2002 után újra kvalifikálta magát az országos főtáblára. Szép volt fiúk, hajrá Ibrány!

A 4. forduló további eredményei:

Nagyecsed-Tiszavasvári 2–0 (2–0), Tarpa-Sényő-Carnifex 0–1 (0–0), Tuzsér-Nagyhalász 2–2 (2–1), tizenegyesekkel: 1–4.