Magyar Kupa: megyünk tovább! (2017.09.20.)

A 6. fordulóban az NB III-as Jászberényt fogadtuk és győztük le.

Ibrány SE–Jászberényi FC 3–1 (1–1)

Ibrány, 300 néző, vezette: Rúsz M. (Varga Zs., Köteles Cs.)

Ibrány: Szobonya – Deme, Farkas, Majoros, Madzin (Vidoven 60.), Kiss T. (Bertók 83.), Csáki, Szabó M., Kovács G. (Kiss P. 80.), Jeddi, Somogyi. Edző: Madalina György.

Jászberény: Miski – László, Kis B., Hevesi-Tóth, Sorecz – Mile – Lukács (Háda 37.), Tisza, Szilágyi N. (Fejes 46.), Nagy R. (Nabil 72.) – Bálint. Edző: Gelei Károly.

Gól: Madzin 2 (49., 59.), Kiss T. (10.), ill. Tisza (36.)

Kiállítva: Mile (47.)

A Jászberény két osztálynyi előnnyel, gyakorlatilag profi csapattal és egy kapuslegendával a kispadjukon érkezett. A "határ mellé" jöttek kirándulni – legalább is így írták a honlapjukon, amikor kisorsolták a magyar kupa legjobb 128 csapatának párharcait. Szimpatikus, fegyelmezett csapat benyomását keltették, de bizonyára tisztában voltak vele, hogy ez nem egy kirándulás lesz… A "határ" mindenesetre oly messze volt, mint utólag a továbbjutási esélyük.

Óvatosan kezdte mindkét csapat a mérkőzést. A Jászberény várta, hogy a hazaiak kitámadjanak, Ibrány pedig okosan nem rontott neki ellenfelének – ez mégse megye II. Az viszont látszott, hogy a csapat elhitte: simán felveszik a versenyt egy NB III-as gárdával is. Mi az, hogy! Néhány perc ismerkedés után Madzin egyedül vihette a labdát a jászberényi kapusra, de itt még a hálóőr nyerte a párharcot. Kiss Tomi viszont már nem kegyelmezett, a 10. percben vezetett Ibrány csapata, 1–0!

A Jászberény próbálkozott, de a meddő mezőnyfölényük ellenére nem tudtak gólhelyzetet kialakítani. Ellenben az ibrányi csapattal, amelynek majd minden ellentámadásában benne volt a gól. Csak és kizárólag a 100%-os gólhelyzetek számát tekintve bő félóra után négy (!) fával kellett volna mennie a hazai csapatnak, ehelyett Tisza a semmiből gólt fejelt, így lett inkább 1–1. A félidő utolsó percében Mile gyakorlatilag hátulról legyalulta a pályát ördögi módon végig szlalomozó, gólhelyzetben lévő Csákit. A piros jogos, az emberelőny pedig később tényleg előnynek bizonyult, de a döntés a második játékrészre maradt.

A folytatásban ismét óvatosan kezdett mindkét csapat, majd olyan 10 perc következett, amit sokáig emlegetni fognak a hazai drukkerek. Egy szögletet követően a 49. percben Madzin elé került a lecsorgó labda, aki irtózatos erővel vágta azt a léc alá. 2–1. Szárnyakat kapott a hazai csapat, a Jászberény pedig kereste az elgurult fonalat. Egy bal oldali elfutásnál Kiss Tomi elküldte borért a védőjét, önzetlenül középre gurított, Madzin pedig okosan a kapu jobb oldalába vágta a forintos labdát. 3–1. De még mindig volt hátra fél óra…

A tapasztalt, sokat látott drukkerek torkaszakadtából üvöltötték, hogy vissza védekezni, amit a csapat meg is fontolt. A biztos előny tudatában várták a mindent elsöprő jászberényi támadásokat, amik viszont nem jöttek. Nem maradt más hátra, mint tartani a labdát és a közönség szórványos tapsa és ollézása közepette mulatni az időt. Ebben az időszakban ismét gólkülönbséget javíthattunk volna, de kimaradtak az ordítóbbnál is ordítóbb gólhelyzetek.

A hazai csapat az utolsó 10 percre szemmel láthatóan belefáradt a megye II-höz képest irtózatos iramba, és a jászberényi kispadról is bemondhatták, mennyi az idő, mert a vendégcsapat mindent egy lapra feltéve megindította az utolsó rohamokat a szégyen elkerülése végett, itt viszont a védekezés magasiskoláját mutatta be az ibrányi csapat.

Minden elfogultság nélkül, büszkén mondhatjuk, hogy nem volt osztálykülönbség a két csapat között. Az Ibrány felnőtt a feladathoz és minden kétséget kizáróan bebizonyította a lelkes hazai szurkolótábornak, hogy EZ EGY NAGYON JÓ CSAPAT.

És akkor jöjjön a lényeg: Ibrány csapata a legjobb 64 között a Labdarúgó Magyar Kupában!

Szép volt fiúk, le a kalappal mindannyiótok előtt! Madzin Pistinek gyors gyógyulást kívánunk! Hajrá Ibrány!


(pgyula)