Magyar Kupa: győzött a Budafok (2017.10.25.)

A Magyar Kupa 7. fordulójában a Budafoki MTE ellen nem sikerült a bravúr.

Ibrány SE
Budafoki MTE 03 (00).

Kisebbfajta csodára várt az ibrányi publikum a Budafok elleni Magyar Kupa mérkőzésen. Olyasmire, amire legutóbb 1992-ben volt példa, amikor is egy papíron jóval erősebb ellenfél, a válogatottakkal teletűzdelt Siófok látogatott ide.

Ez már egy másik kávéház. Tisztában voltunk az erőviszonyokkal, a lehetőségekkel, a hó végi borítékok vastagságával, de mégis reménykedtünk, hiszen a labda kerek.

Biztos védekezésre alapozva és a gyors kontrákban bízva kezdte a hazai csapat a taktika megvalósítását. Azonban a középpályán most rendre alulmaradtunk, nagyon kevés párharcból jöttünk ki győztesen. A megszerzett labdákat pedig az esetek többségében vakon előrevágtuk, majd lesz valami alapon. Szemmel láthatóan egy kicsit bénítóan hatott a tét a csapatra, többen önmagukhoz képest halványabb teljesítménnyel rukkoltak elő, meglepő hibákat vétettek. A félidőig egy hazai 11-est nagyvonalúan elnézett a spori, az egyértelmű budafoki mezőnyfölény pedig nem tudott góllá érni.

A második félidőben folyt tovább a vendégek pressziója, amikor Madzin nézeteltérésbe keveredett az egyik budafoki játékossal. Az ibrányi 10-es úgy gondolta a helyzetet rendezni, hogy a labdát nemes egyszerűséggel az ellenfél játékosának arcába vágta. A játékvezető habozás nélkül mutatta fel a piros lapot, ami valljuk meg teljesen jogos volt. Itt már sejthető volt, hogy ebből nem mi fogunk jól kijönni. És itt egy pillanatra érdemes elgondolkodni: mi lett volna, ha Madzin higgadt marad...

Igazából még idő sem volt rendezni a sorokat, amikor megkaptuk az elsőt, rá egy kicsivel a másodikat. A budafoki csapat innentől kezdve nem szaggatta szét az istrángot, mi pedig továbbra sem szabadultunk attól a görcsös szenvedéstől, ami a játékunkat jellemezte. A végén még egy büntetőt is kapott a vendégcsapat, amivel végleg lezárták az amúgy is eldőlt mérkőzést.

Véget ért a kupakaland, amely nem kevés örömteli pillanatot okozott az ibrányi drukkereknek, a Budafok csapatának sok sikert kívánunk a továbbiakban.

Nem Magyar Kupát akarunk nyerni, hanem bajnokságot - nyilatkozta Madalina mester a mérkőzést megelőzően. És így van! Fontos mérkőzések állnak előttünk, amelyekre a legjobb formát kell hozni. Ezért hát fel a fejjel fiúk! Köszönjük ezt a szenzációs őszi kupa produkciót! Hajrá Ibrány!

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Ibrány SE–Budafoki MTE 0–3 (0–0).

Ibrány, 400 néző. Vezette: Mencsik (Varga, Szarvas).

Ibrány: Szobonya – Deme, Farkas M. (Gergely B., 78.), Majoros, Madzin, Kiss T. (Tóth Zs., 75.), Csáki J., Szabó M., Kovács G., Jeddi B., Somogyi M. (Vidoven, 75.). Edző: Madalina György.

Budafok: Szabó B. – Margitics, Vasziljevics (Pölöskey P., a szünetben), Vankó, Vég, Ihrig-Farkas, Filkor (Vaszicsku, 78.), Kheisz, Nagy T., Csizmadia, Fekete M. (Kercsó, 70.) Edző: Tóth Bálint.

Gól: Fekete M. (62.), Pölöskey P. (65.), Csizmadia (11-esből, 90.).

Kiállítva: Madzin I. (58.).

Madalina György: – Nem számítottunk csodára, sokan erőteljesebb, jobb csapat a Budafok, igaz ez akkor is, amikor még tizenegy emberrel voltunk a pályán. Ha nincs a kiállítás, tisztesebb eredményt érhettünk volna el.

Tóth Bálint: – Nagyon masszív csapattal játszottunk, de ezt tudtuk előre. A kiállítás nagy mértékben megkönnyítette a dolgunkat.

(pgyula, ibrany.hu)