Egyértelmű ibrányi célok (2017.12.14.)

Az Ibrány SE labdarúgócsapata az őszi szezon végén hat pont előnnyel vezeti a Pannon Zrt. Megyei II. osztályú bajnokságot. Madalina György vezetőedző nyilatkozott az elmúlt időszakról és a jövőbeli tervekről.

A mesternek az előző szezon végén nehéz döntést kellett hoznia, hiszen a rakamazi gárdánál tevékenykedve úgy érezte, hogy tovább kell lépnie. így került Ibrány a képbe, s mint elmondta, az egyeztetések után - így már visszatekintve - nem bánta meg döntését.

- Két-három napos egyeztetés után, a célkitűzéseket megbeszélve döntöttem a helyi csapat mellett. Nyugodt szívvel kijelenthetem: több gárdánál is hasonló cipőben jártam, hisz megye II-ből kellett az aktuális együtteseimmel egy osztályt feljebb lépni. Tehát az ibrányi ajánlat ezért is volt szimpatikus. Ráadásul mind az önkormányzat, illetve a sportegyesület támogatását élvezhettem egy új csapat kialakításában - ecsetelte Madalina György.

Tehát az a bizonyos lámpa "zöldre váltott", s indulhatott a 2017/2018-as szezonra való felkészülés...

- Azért azt ne feledjük el, hogy például az idegenbeli meccseinken sokszor nem éppen sportszerű közönséggel, vagy nem a legjobb napot kifogó játékvezetővel találtuk szembe magunkat - fogalmazott kritikusan az edző, aztán tovább folytatatta. Még ide sorolnám a játékra nem mindig alkalmas pályákat, ám ezeken túl tudtunk lépni, amit az eredményességünk is mutat, az úgynevezett „rizikósabb" találkozóinkat is tudtuk hozni.

A legvérmesebb szurkoló sem gondol(hat)ta volna, az őszi találkozókon nem talál legyőzőre a Madalina-legénység. Tizenöt meccs, ebből tizennégy diadal, s csak egy döntetlen állhat az együttes neve mellett. No és persze a sporttörténelmi gólarány már csak hab a tortan: 107 rúgott góllal szembe csak 7-szer zörrent meg az ibrányi haló! Emellett a mester sem mehetett el szó nélkül...

- Tudtam, hogy a csapatrészeink olyan teljesítmenyre kepesek, amely arra abszolválhat bennünket hogy az élbolyba, vagy akár az első helyen forduljunk majd rá a tavasznak. Ehhez pedig győzelmek kellettek, es a megszerzett 43 pontunkkal ezt elértük, hisz a második Apaggyal szemben is 6 pont az előnyünk. A jól megérdemelt buli sem maradt el, ugyanis a csapat vezetői, játékosai a szezonzáró összejövetelen találkoztak, amellyel le is zárták a 2017-es évet. A gárda tagjainak most egy nagy „levegővétel" következik, és tervek szerint január 9-én találkoznak az új évben először, bízván a hasonló folytatásban!

- Már az elején kiderült hogy sikerült egy olyan gárdát összerakni, amely a bajnoki címért ezáltal a megye I-be kerülésért küzdhet - emlékezett vissza a felkészülési időszakra a mester. Már ekkor azt éreztem a kispadon, hogy az eredmények által sikerült a szurkolókat is visszacsábítani az ibrányi lelátóra Egy kicsit visszatérve a játékosokra, én olyan srácokat akartam a gárdába, akik a tudásuk mellett az emberi oldalt is képviselik, így biztosítva az egységes csapatszellemet. Az eredmények már az elején is bizonyították, hogy ezt sikerült megvalósítani. Az edzőmeccseken már látszott, hogy egy olyan stílust sajátítottunk el, mely számomra is „kedves". Ez abban nyilvánul meg, hogy a játékunk a labdabirtoklásra épül, illetve szellemes és ötletes dolgokat tudunk a pályára vinni. A felkészülési derbiken nagyon sok gólt rúgtunk, hat magasabb osztályban lévő együttest is legyőztünk!

Elkezdődött a bajnokság, és egyre jobban bebizonyosodott: Ibrány a Pannónia Zrt. csoportban ott van a legjobbak között, köszönhetően az átgondolt posztokra történő igazolásoknak Az eredmény mind a játékosok, mind pedig „Gyuri bá" számára is szívmelengető volt a bajnokság első felében.

Az évzárón természetesen jelen volt többek közt az Ibrányi Sportegyesület elnöke is. Trencsényi Imre méltatta az őszi sikeres bajnoki és kupaszereplést, de mint vezető a beszédében a támogatókról sem felejtkezett el.

- Köszönetemet kell kifejeznem mindenkinek, aki a csapat mellett van. Elsősorban az Ibrány Város Önkormányzatának, mint fotámogatónak a stabil anyagi helyzet meg eremtesert. Nyilván való, hogy e nélkül ez az eredmény nem jöhetett volna össze, hiszen a játékosoknak kizárólag a focira kellett koncentrálniuk, illetve a mesternek pedig a csapatra, valamint arra, hogy minél felkeszültebben lépjenek pályára a srácok Hozzáteszem, az önkormányzati támogatással 9 korosztály helyi csapatait is segíteni tudjuk, természetesen a csúcsot a felnőtt keret jelenti.

Nem szabad elfelejtkezni a népes szurkolótáborunkról sem, hiszen a lelkes szurkolásuk sokat jelent(ett) a gárdának. Talán nyugodtan kijelenthetem, hogy ezen összefogásnak köszönhetően - amelybe beleértem a vállalkozókat, illetve magánszemélyeket is - Ibrányban a régi sikerekhez hasonlóan ismét "focilázról" beszélhetünk...

Batai János
Ibrányi Hírlap