Megyei kupagyőztes az Ibrány! (2018.05.23.)

A hangulatra nem lehetett panasz szerdán a nyíregyházi Városi Stadion centerpályáján. Közel ezren voltak kíváncsiak a Magyar Kupa megyei döntőjére, ahol a megyei egyben szereplő Nagyhalász és a megyei kettő egyik bajnoka, az Ibrány feszült egymásnak.

A valóban szomszédvári derbin (a két város szinte egybeépült) egy előrevágott labdát a a felugró Somogyi Márk remek mozdulattal belsőzte a kifutó kapus felett a hálóba. Az első félidő hajrájában a halásziak egy tetszetős akció révén egalizáltak, a Bulldogok nagy örömére. A második félidő egy ideig komolyabb helyzetek nélkül telt el, majd néhány perc alatt eldőlt a mérkőzés. Előbb egy gyors kontra végén Kiss Tamás adott gólpasszt Madzin Istvánnak, majd egy kapu előtti kavarodásnál találatot is jegyzett az ibrányi gólvágó. A hajrában egy kis kakaskodás is belefért. Így volt teljes az egyébként irigylésre méltó kupahangulat.

Nagyhalászi SE–Ibrány SE 1–3 (1–1)

Nyíregyháza, Városi Stadion, 1000 néző, v.. Kosztyú.

Nagyhalászi SE: Dukát – Simon, Balogh, Varga D. (Bartha Z.), Barzó G. (Kató I.), Ladányi, Gégény M. (Tóth G.), Hajzer L., Hudák, Reinaldo, Mátrai N. (Nagy N.).

Edző: Ludánszki István.

Ibrány SE: Szobonya – Deme, Vidoven, Farkas M., Majoros Á., Madzin, Kiss T., Csáki, Gergely, Kovács G., Somogyi.

Edző: Madalina György.

Gól: Mátrai (42.), illetve Somogyi (20.), Madzin (74.), Kiss (77.)

Ludánszki István: – Sajnos a bajnokság elég sokat kivett belőlünk, a mérkőzés előtt olyan hatvan-hetven százalékos állapotban voltunk. Talán emiatt szenvedtünk vereséget, a helyzetek alapján megérdemelten. Gratulálok az Ibránynak, a következő szezonban már bajnokin is találkozunk.

Madalina György: – Nagyszerű évet zártunk hiszen a bajnoki cím mellé begyűjtöttük a Magyar Kupa megyei elsőségét is. Jár a gratuláció a halászaiknak is, akik komoly bajnokikat játszanak, nekünk ezt még majd meg kell tanulni.