Elég gyorsan eldöntöttük a mérkőzést (2019.08.14.)

Az Ibrány nem sok kérdést hagyott nyitva a Kisvárda II. elleni meccsen, a vendégcsapat az első félórában eldöntötte a meccset.

Múlt vasárnap a megyei I. osztályú ­baj­nokság nyitófordulójában az Ibrány a Kisvárda II. vendége volt. A hazai csapat kapuját az NB I. előző szezonjának legjobb ­kapusa, Felipe védte, de ­pályára lépett Anderson Pico is. Kiss Tamás gárdája nem sok kérdést hagyott ­nyitva, szinte az első fél órában eldöntötte a találkozót, végül 4–1-re győzött az ibrányi alakulat.

Tavasszal is betalált

– Amikor megérkeztünk Várdára, találkoztam Spekker Tamással, és ő mondta, hogy Felipe kezdeni fog, így csak a mérkőzés előtt tudtuk meg, ki fog védeni az ellenfélnél. Felesleges terhet nem akartam tenni játékosaim vállára, ezért külön utasításokkal nem láttam el őket. Annyit mondtam nekik, hogy tegyék a dolgukat, ahogy szokták mondani, a gólt ő sem tudja védeni – elevenítette fel az eseményeket az ibrányiak játékos-edzője.

– Tisztában voltunk vele, hogy nagyon jó képességű mindkét játékos, ezt bizonyították is a pályán. Annak ellenére, hogy négy gólt rúgtunk, a brazil hálóőr kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Jó pár ziccert hárított, olyanokat, amelyeket már mindenki bent látott a kapuban. Pico találatát pedig élmény volt nézni, annak ellenére, hogy mi voltunk a szenvedő alanyai. Klasszis megoldás volt, 18–20 méterről nagyon szépen eltekerte a sarokba, ráadásul a bal lábával, de az egész mérkőzésen jó helyen volt nála a labda.

A találkozón Somogyi Márk kétszer is betalált, a hatodik percben kontrából volt eredményes, a huszonhetedik percben pedig megduplázta találatainak számát. A vendégek csatára Várda-specialistának mondható, hiszen tavasszal is mattolta a szabolcsiak kapusát, az a találat akkor egy pontot ért az Ibránynak.

– Túlságosan nem foglalkoztunk vele, hogy ki védi a hazaiak kapuját, de nem is lett volna rá időnk, hiszen csak a találkozó előtt tudtuk meg. A helyzeteket be kell rúgni, bárki is áll veled szemben. Szerencsére az első találatunk hamar jött, ami megnyugtatta a társaságot – mondta Somogyi Márk.

A közepébe rúgta

– Az első gólomat egy kontratámadás végén szereztem. A középről érkező labdával a testvérem lefutotta védőjét, majd a kapusra vezette a labdát, és utána passzolt nekem középre, nem volt nehéz ­dolgom: a kapu közepébe rúgtam a labdát. A második találatom előtt is középről indult az akció, lekerült a labda jobb szélre, a beadást követően az egyik várdai védő rosszul ért bele, így került hozzám a labda, amit lekezeltem és a jobb alsó sarokba rúgtam – idézte fel a történteket a duplázó csatár.


(KM-Sport nyomán)