Nagy Dávid: újabb gólkirályi cím (2022.05.31)

Az ibrányi csatár immár zsinórban harmadszor végzett a gólvadászlista élén, az idei szezonban harminc találatot szerzett.

Nagy Dávid esetében az lett volna a komoly meglepetés, ha másként történik: akárcsak pályafutása korábbi szakaszában, ráadásul az NB III-ban, a megyei első osztályban is hosszú ideje masszívan a legjobb támadók közé tartozik. Hasonló mondható el Gyüre Tamásról is, akivel az ibrányi gólvágó most társbérletben lett első helyezett.

– Mint a jó bor, minden évben értékesebb, ha a legjobb vagy valamiben – sugallta Nagy Dávid, hogy az érzés megunhatatlan. – Bár eltöltöttem jó néhány évet már a pályán, egy gólkirályi cím megszerzése mindig megdobogtatja az ember a szívét, akárhogy nézzük, főleg egy csatár számára ez fokmérő. Pláne, hogy szezonról szezonra testközelből tapasztalom, hogy egyre inkább figyelnek rám, mondhatni igyekeznek elszívni előlem a levegőt. Olyan sok lehetőséget nem adnak az ellenfelek, mégis sikerül „összegereblyézni” pár gólt. Egyébként mindig apró célokat tűzök ki magam elé: legalább annyi gólt szerezni, ahányszor pályára lépek, ha ez címet ér, hab a tortán. Most különösen van miért örülni, mert pluszként a csapat ezüstéremmel zárt, amúgy is a társaknak is jár a köszönet. Na meg innen is gratulálok Gyüre Tominak, jó kis „versenyt” vívtunk!


Az oly sokszor látott pillanat: Nagy Dávid gólt szerzett
(Fotó: szabolcsfociinfo)

Nyír-Wetland megyei I. osztály: a góllövőlista élmezőnye

30 gól: Nagy Dávid (Ibrány), Gyüre Tamás (Mándok).
23 gól: Barcsay Márk (Csenger).
14 gól:
Torkos Máté (Nyíregyháza Spartacus II.), Török István (Nyírbátor).
13 gól:
Illés Gábor (Austria Juice-Vásárosnamény), Vasas Tamás (Balkány)